Rust in de tuin: een geluidswerende schutting plaatsen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rust in de tuin: een geluidswerende schutting plaatsen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Tuin Moderne tuinen van GroenerGras Hoveniers Breda Modern
Loading admin actions …

Je kent het wel, je zit net lekker ontspannen in de tuin en dan hoor je ineens veel lawaai in de tuin van de buren. Als je woning gelegen is langs een drukke weg, dan hebt bij voorbaat al oordoppen nodig om buiten te kunnen zitten. Erg vervelend allemaal, maar door middel van een geluidswerende schutting kun je hier verandering in brengen. Er zijn diverse oplossingen mogelijk en wij doen er graag alles aan om jou hiermee te helpen. We hebben daarvoor de leukste werken van onze landschapsarchitecten en hoveniers opgezocht en verzameld in dit ideabook. Laat je dus maar lekker inspireren!

De beste erfafscheiding

Wat is de beste erfafscheiding? Die vraag, en ook of je een geluidswerende schutting nodig hebt, hangt af van de ligging van jouw tuin en jouw wensen. Als je meer afgelegen woont, is het misschien niet eens nodig om een afscheiding aan te brengen. Maar zodra je buren naast je hebt, is het toch fijn om je eigen erf goed te kunnen afbakenen. De stijl van jouw tuin en je eigen smaak zorgen dat jij op dit gebied bepaalde keuzes gaat maken. In dit ideabook staan de geluidswerende schutting centraal staat.

Een geluidswerende schutting

cortenstaal voor schutting Moderne huizen van IJzersterk interieurontwerp Modern
IJzersterk interieurontwerp

cortenstaal voor schutting

IJzersterk interieurontwerp

Wat is nou precies een geluidswerende schutting? Zoals de naam het al zegt, is het een schutting die zo min mogelijk geluid doorlaat. Zoals je je wel voorstellen, voldoen de meeste houten schuttingen daar niet aan. Doordat deze vaak nogal kieren en gaten hebben, kan er veel geluid door de schutting komen. Een meer dichte constructie zal het geluid meer dempen dan hout. De verschillende opties op dat gebied geven we je hieronder mee.

Cocos schutting

De beste geluidswerende schutting die je kunt plaatsen is een cocos schutting. Deze bestaat uit de harde vezels van de bast van een kokosnoot en heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout. Het voordeel is dat dit een zeer geluidswerend materiaal is en daarnaast is het ook nog eens een prachtig ecologisch product dat jarenlang meegaat. Het geeft een leuke en stoerdere uitstraling aan je tuin! Het is ook heel goed mogelijk om deze type van schutting te laten begroeien met bloemen of planten. Dit is erg leuk als je het geheel een wat meer landelijke uitstraling wilt geven waarvan je echt jaren kunt genieten.

Natuurlijke begroeiing

Vlondertuin nabij water Moderne tuinen van Van Dijk Tuinen Groningen Modern
Van Dijk Tuinen Groningen

Vlondertuin nabij water

Van Dijk Tuinen Groningen

Er kan weinig op tegen een kokosschutting waar het de geluidswerende schutting betreft, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er meer oplossingen zijn. Zo kun je kiezen voor beplanting voor je schutting. Vooral in de zomer zullen de bladeren er voor zorgen dat er minder geluid vanbuiten in jouw tuin kan binnenkomen. Een bijkomend voordeel is dat ook vaak vogels gek zijn op bomen en struiken. Je kunt dan genieten van het aangename geluid van tjilpende vogeltjes in je tuin. Dat brengt je nog wat dichter bij de natuur!

Een waterelement

Naast een geluidswerende schutting zijn er meer leuke maatregelen die je kunt nemen om andere geluiden naar de achtergrond te brengen. Uiteraard zorgen die ook nog eens voor een fraaie versiering in je tuin! Neem nou bijvoorbeeld een waterelement zoals op de foto. Het aangenaam stromende water zorgt dat je andere geluiden niet meer zo snel hoort, wat toch wel erg fijn is! Er zijn op dit gebied ook heel veel verschillende opties mogelijk. Kijk maar eens verder op onze website of ga naar een tuincentrum in de buurt om te zien wat er op dit gebied allemaal is te vinden.

Planten en bloemen

Witte tuin Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Witte tuin

Biesot

Een stenen schutting zoals op de foto kan ook voor een fraaie geluidswerende schutting zorgen. Maar zoals gezegd: voor een meer natuurlijk effect is beplanting toch zeker aan te bevelen. Zeker omdat planten ook nog voor meer demping van het geluid. Planten en bloemen zorgen voor een zeer aangename verfraaiing van je tuin. Verder is het design op deze foto ook erg geschikt om als inspiratiebron te gebruiken voor een fraaie eclectische combinatie van landelijk, industrieel en modern. Hierdoor wordt je tuin een zeer aangename plaats.

Creatief met schuttingen

Een geluidswerende schutting of niet: je kunt je heerlijk creatief met schuttingen uitleven. Op de foto zie je een prachtig artistiek voorbeeld. Een smid bij jou in de buurt ziet het misschien wel zitten om iets dergelijks creatiefs in elkaar te zetten. Ben je zelf iemand die graag de handen uit de mouwen steken? Dan kan je gerust een geluidswerende schutting zelf maken. Verder zijn er ook heel veel verschillende kant-en-klare oplossingen te koop. Wil je graag nog wat meer design ontdekken op vlak van geluidswerende en niet-geluidswerende schuttingen? Dan zijn deze 25 creatieve en unieke beschuttingen zeker iets voor je.

Heb jij nog handige tips op het gebied van een geluidswerende schutting? Laat het ons weten via de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!