Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Out-of-the-box opbergen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Alhoewel decluttering your life een populaire levensfilosofie aan het worden is hebben velen toch nog ruimte nodig voor persoonlijke of praktische dingen. Of je nu alleen woont of met een huis vol mensen, of je nu een winkeltje hebt of een groot kantoor: je hebt nu eenmaal vaak opbergruimte nodig. Soms is het voor dingen die je dagelijks nodig hebt, zoals servies of aanvraagformulieren; soms is het voor lange tijd, zoals erfstukken of seizoensgebonden decoratie. Van fotoalbums tot archieven en van sieraden tot levensmiddelen; ons huis of kantoor staat er vaak vol mee en laat de ruimte ook vol lijken. Voor hen die willen of moeten vasthouden aan materiële zaken hebben we hieronder een aantal ideeën bij elkaar gebracht. Voor alle mogelijke opbergwensen en iedere mogelijke context.

Kleine laatjes

 Studeerkamer/kantoor door Eckhart Bald Naturmöbel
Eckhart Bald Naturmöbel

Schmuck- und Sammelkommode SEXTEMATIC

Eckhart Bald Naturmöbel

Deze bijzondere kast van Sixay; mooi en speels door het gebruik van verschillende soorten en tinten hout waaronder beuken-, eiken- en notenhout; is vooral opvallend door de afmetingen van de vele lades. Welgeteld 60 stuks, zijn de laatjes bijzonder goed geschikt voor kleine objecten die uitgestald of voorzichtig behandeld moeten worden. Een privéverzameling munten, vlinders of sieraden zijn in deze kast helemaal in hun element en krijgen de plaats die zo'n collectie verdient. Voor een uitgebreide kantoorcollectie formulieren of papiersoorten maakt deze kast het sorteren tot kinderspel. En voor de verkoop van sieraden of sjaals maakt deze kast een winkelinrichting compleet: in verschillende afmetingen verkrijgbaar is deze kast zowel ruimtebesparend als beschermend voor bijvoorbeeld mooie of kwetsbare luxeproducten.

Ondergewaardeerde ruimten

Een vervelende ruimte in veel huizen die we allemaal wel kennen is de hoek tussen een schuin dak en de vloer. In veel oudere (rijtjes)huizen is deze ruimte afgeschermd en neemt daar ongemerkt en ongebruikt een groot deel van de ruimte in beslag die sommige ruimten juist zo hard nodig hebben. Veel woningen maken wel gebruik van deze potentiële opbergruimte maar doen hard hun best dit zo onzichtbaar mogelijk te doen. Vermomd als muur of verstopt achter meubels die meer aandacht gekregen hebben wordt deze ruimte onderschat en ondergewaardeerd als deel van de inrichting. Raumax heeft de mogelijkheden ontdekt en laat zien dat zelfs het eenvoudige gebruik van deze hoek als opbergruimte een hele kamer kan opfleuren. Door het gebruik van opvallende kleuren en glanzende materialen wordt deze kleine hoek de pronkstuk van deze kamer. Nog een idee: met behulp van ingebouwde verlichting kan deze lage ruimte dicht bij de vloer zelfs de donkerste zolderkamer doen oplichten met kleur en licht.

Multifunctioneel

We hebben vaak het idee dat opbergmogelijkheden in hoeken, langs muren of op zolder thuishoren. Dat opruimen uit het zicht moet gebeuren wordt door deze salontafel dat gelijk dienst doet als rijdende kast tegengesproken. Eenvoudig en praktisch, maar met een kleur en glans dat ervoor zorgt dat de kast met trots een salontafel mag heten, is dit ontwerp van Vittorio Grossi een element dat aan iedere inrichting stijl en functie toevoegt. Opbergen trekt hier de aandacht als een activiteit dat waarde kan toevoegen aan een inrichting en een opvallend deel kan zijn van een stijl.

Onverwachte mogelijkheden

Out-of-the-box ontwerpideeën zijn precies wat nodig is voor praktische opberg-oplossingen. Hier is te zien hoe wijnopslag niet altijd in de vorm van een statisch wijnrek hoeft te zijn. Deze wijnlades maken het mogelijk in één oogopslag een collectie te inspecteren zonder aan ruimte in te boeten. De flessen behouden hun individuele plekje maar kunnen veilig en praktisch dicht tegen elkaar aan liggen waardoor de opslagruimte maximaal benut wordt.

Slim en netjes

 Gang, hal & trappenhuis door conmoto
conmoto

Pad Panel

conmoto

Een opbergprobleem dat de laatste tijd veel aandacht krijgt houdt verband met onze toenemende collecties technische hulpmiddelen; smartphones, tablets, notebooks etc hebben een grote plaats in ons leven maar nog niet in ons huis of op ons werk. Rondslingerende kabels, gevaarlijk balancerende gadgets en de bijkomende onopgeruimde sfeer van al deze objecten zijn een deel van ons leven geworden zonder dat we ons daarbij neer willen leggen. Vandaar dat er ook al veel oplossingen bestaan voor dit probleem waarbij verschillende wensen de aandacht krijgen. In dit ontwerp worden veel van zulke wensen beantwoord op een stijlvolle en bescheiden maar bijzonder praktische manier. Aan de muur boven een stopcontact gemonteerd, of met poten als een verplaatsbaar bijzettafeltje, biedt deze multifunctionele Pad Panel praktische oplaad- en opslagruimte voor alle gadgets.

Voor opruimfanaten en fans van minimalisme tot winkeleigenaren en business owners: iedereen heeft wel eens te maken met opbergproblemen. Of het nu in een bepaald design moet passen of ongebruikelijke objecten moet herbergen, de oplossingen hierboven bieden out-of-the-box ideeën voor niet alleen de bekende maar ook de onbekende uitdagingen van een geordend leven.

Bekijk meer opbergoplossingen voor winkel of kantoor hier.

Voor welke opbergproblemen zou jij een oplossing willen? Deel je problemen of slimme oplossingen hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!