Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Prachtig loftappartement in Rotterdam ontworpen door een talentvolle architect

Stoa. Stoa.
Google+
Lloydstraat 140, Rotterdam:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een prachtig loftappartement in Rotterdam dat ontworpen is door een talentvolle architect. Deze professional heeft een woning weten te realiseren waarin verschillende functies, zoals wonen, koken, slapen en douchen, tot een eenheid gesmeed zijn. Voor we je meenemen door het loftappartement, is het leuk om te weten waar het idee van de loft nu eigenlijk vandaan komt.

De loft heeft een hele geschiedenis. Deze manier van wonen is ontstaan in de jaren zeventig toen kunstenaars ruime en hoge ruimtes nodig hadden om grote werken te kunnen maken. Vaak was dit in een gewoon atelier niet mogelijk. Daarnaast was het voor de kunstenaars ook een manier om voor een lage huurprijs een woning/atelier te kunnen betrekken. Loftappartementen werden voornamelijk in gebouwen gerealiseerd die in het verleden een commercieel doeleinde gekend hadden. Het bewonen van een ruimte met zo´n bestemming is feitelijk illegaal, waardoor we het hier eigenlijk over een vorm van kraken hebben.

We kunnen het verschijnsel van de loft zien ontstaan in de wijk Soho in New-York, daar streken veel kunstenaars neer en veranderden bedrijfsruimtes in plekken om te wonen en te werken. Later zien we dat het realiseren van loftappartementen onderdeel wordt van een proces dat we gentrification noemen, waarbij verlaten en vervallen wijken in grote steden na de komst van creatievelingen en kunstenaars weer beginnen te bruisen. Dit proces ontstond spontaan, maar wordt tegenwoordig door gemeenten gestuurd om probleemwijken weer in prachtwijken te veranderen. Het loftappartement staat dus in een traditie van creatieve opleving.

Dit laatste is ook voor jouw woning mogelijk, want bijvoorbeeld een zolder omtoveren tot loft is een waardetoevoegende investering in je huis en zo´n loft is natuurlijk prima te verhuren. Kijk met ons mee naar dit prachtige loftappartement in Rotterdam en laat je inspireren door de schitterende ideeën van de architect!

Oud en nieuw

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

In dit appartement zien we de bekende combinatie tussen oud en nieuw design. Let bijvoorbeeld op de houten balken aan het plafond en het nieuwe meubilair. Of wat dacht je van de combinatie tussen warm hout en strak industrieel metaal (aanrechtblad en afzuigkap). De eerste blik die we werpen op deze loft maakt direct duidelijk dat de sfeer van de oorspronkelijke loft, een commerciële ruimte die tot woonruimte omgetoverd is, ook in dit loftappartement terug te vinden is.

We kunnen zelfs zo ver gaan door te zeggen, dat de industriële stijl die tegenwoordig zo populair is in de architectuur en design, voortkomt uit de jaren zeventig toen de eerste loftappartementen in industriële en commerciële panden ontstonden. Een architect neemt je graag mee langs innovatieve ideeën voor je nieuwe woning.

Werken en wonen

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

In dit Rotterdamse loftappartement heeft de architect gekozen voor de traditionele loftindeling waarbij de functies wonen en werken een hechte eenheid vormen. Je ziet hier een schitterend uitgewerkte indeling waarbij links het kantoor te zien is en rechts het slaapgedeelte.

We staan in de kamer en werpen een blik op deze schitterende loft die werkelijk alles te bieden heeft om een topappartement genoemd te kunnen worden. Meer mooie ideeën voor je woonkamer kun je hier vinden.

Verhoging

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Studeerkamer/kantoor door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Er ontstaat een schitterende dynamiek in de loft door het kantoor op een verhoging te plaatsen. Zo komt dit werkgedeelte ook meer los te staan van het woon- en slaapgedeelte.

Gezelligheid

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Eetkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Dit doorkijkje geeft direct weer hoe gezellig dit loftappartement is. Je kunt hier heerlijk samen eten terwijl je een vrij gevoel hebt. Dat komt omdat de indeling van de loft zo ruimtelijk is, je hebt veel bewegingsruimte. Alle gedeeltes van de loft zijn met elkaar verbonden.

In feite spreken we van een grote leefruimte die opgedeeld is in verschillende zones. Vanuit deze positie zien we de prachtige authentieke onderdelen, zoals de pilaar links van ons.

Keuken

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Inbouwkeukens door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Vanuit deze hoek zien we de keuken heel mooi. Echt een plek om te genieten! Let op de afwerking; we houden van die minimalistische strakheid.

Koken en eten zijn hier nauw met elkaar verbonden en daarmee is deze plek in het loftappartement het centrum van de loft.

Slimme wanden

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Slaapkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Deze wand is erg slim en heel eenvoudig. Dit laatste gaat vaak hand in hand. Deze schuifwand maakt het mogelijk om privacy te krijgen en garandeert ook openheid in het interieur. Het ontbreken van een vaste muur maakt deze loft open en licht.

Je voelt je hier vrij en het daglicht heeft vrij spel!

Relaxen

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Badkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Grenzend aan de slaapkamer vinden we hier de badkamer annex douche. Het is een schitterende plek om te relaxen en weer helemaal bij te komen. De minimalistische stijl zorgt al direct voor de juiste sfeer. Bijzonder is de verdeling in deze ruimte: links is alles wit terwijl rechts alles zwart is. Helderheid naast temperament.

Je kunt wel zeggen dat deze loft in evenwicht is. We zijn erg enthousiast over dit loftappartement in Rotterdam en hopen dat jij ook geïnspireerd bent geraakt. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën. Lees daarvoor dit interessante artikel!

Wat vind je van deze loft? Zeg het met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!