Een Amsterdamse woonboot met een persoonlijke sfeer ontworpen door een excellente architect

Stoa. Stoa.
Complete make-over Amsterdamse Woonboot, Architect2GO Architect2GO Moderne tuinen
Loading admin actions …

Het is de droom van veel mensen om te wonen op het water. Dan bedoelen we niet dat ze een leven als matroos nastreven, maar eerder dat ze graag in een sfeervolle woonboot willen wonen. ´Ik heb een woonboot en die ligt in de Amstel´ zingt de volkszanger. En dat is toch vaak het idee dat we hebben bij een woonboot, namelijk een woonvorm die sterk verbonden is met Amsterdam.

Het heeft ook iets artistieks, een woonboot, we kennen misschien allemaal de beelden wel van kunstenaars die wonen in een woonboot, waarin een basic interieur de thuisbasis vormt voor de productie van veel kunstwerken. 

Vandaag laten we je zien dat een woonboot niet perse een basic interieur hoeft te hebben, want Architect2GO heeft een schitterend interieur gerealiseerd in een Amsterdamse woonboot. De architect heeft zich door vele stijlen laten inspireren. 

Kijk snel met ons mee en doe zelf de nodige inspiratie op om de droom van jouw eigen woonboot te realiseren. 

Open en gezellig

In dit interieur komt een luxueus woonboot-gevoel naar voren dat natuurlijk helemaal past bij Amsterdam. De architect heeft zich laten inspireren door de Scandinavische stijl. Er is bij de realisatie van dit interieur veel blank hout gebruik en je vindt overal in de kamer lichte meubels. Let ook op de vloer, die is erg licht en dit gegeven zorgt ervoor dat het zonlicht ver in de woonkamer van de woonboot wordt gereflecteerd. 

Door lichte tinten te gebruiken lijkt je kamer groter. Een expert kijkt graag met je mee naar de mooiste ideeën voor het nieuwe interieur van je woning. 

Gezelligheid

Een van de eigenschappen van een woonboot is natuurlijk dat het interieur een gezellige sfeer heeft. Het heeft iets knus zo'n maritieme¨ manier van wonen. In dit interieur ligt de nadruk wat minder op het maritieme, maar meer op de moderne Scandinavische stijl. Toch verwacht je die stoof / kachel ook echt in een ouderwetse woonboot. De boekenkast naast de stoof zorgt voor een huiselijke sfeer. 

Echt een woonkamer dit! Je kunt hier heerlijk genieten en gezellig met familie en vrienden zitten op de fraai uitgevoerde meubels.  

Licht

De woonboten van weleer hebben vaak kleine ramen, zoals je dat verwacht bij boten. We hebben al gezien dat de ramen van deze woonboot hoog en wijd zijn, waardoor er veel licht naar binnen valt. Zo ontstaat die open sfeer waarin de bewoners zich goed voelen. Op deze manier komt het interieur ook echt tot leven. Naast een goede daglichtvoorziening is het ook goed om oog te hebben voor een gedegen lichtplan. 

Een expert kan je helpen een lichtplandesign te maken waarmee je het maximale uit je interieur kunt halen

Niveau 2

Het betreft een woonboot en dit houdt vaak in dat er 1 woonniveau is of zelfs dat alles zich in 1 woonruimte bevindt. In dit geval heeft de architect een tweede niveau gemaakt waarop een slaapgedeelte gerealiseerd is. Zo zie je dat je in een woonruimte ook meerdere functies kan onderbrengen, in dit geval is dat een combinatie van een woon- en slaapgedeelte. Let ook even op het mooie blanke hout, het zwart-wit-thema en de fotolijstjes. 

Met foto's geef je echt een persoonlijke twist aan je woonvertrekken!

Ontspanning

Na al dat wonen en werken is het ook goed om te ontspannen. In deze mooie badkamer kun je dat heel goed doen. Let op de luxe afwerking van de tegels, het hedendaagse, populaire ovale bad en de scherp gestileerde waterkraan. 

En dan nog de mogelijkheid om hier heerlijk de ramen open te zetten! In deze lichte badkamer kom je helemaal tot rust. 

Terras

We sluiten af met een van de gezelligste terrasjes van Amsterdam. Klein, maar fijn. Wie droomt hier nu niet van. Toch echt groot genoeg om met meerdere mensen rustig te chillen. Wij tekenen ervoor. Laat je verder door ons inspireren en lees ook dit artikel! 

Be creative! 

Zie jij jezelf hier wel wonen? Vertel het ons snel! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine