6 signalen dat het tijd is om je appartement te renoveren

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 signalen dat het tijd is om je appartement te renoveren

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Slaapkamer door Deu i Deu,
Loading admin actions …

Ben je de stijl van je appartement beu of betrek je binnenkort een nieuw appartement en moet er nog wat aan gebeuren? Dan kun je in dit Ideabook alvast wat inspiratie opdoen voor je make-over. Er zijn een aantal signalen die duidelijk maken dat het tijd is om je appartement of woning te renoveren of een (kleine) make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan versleten vloerbedekking, ouderwetse tegeltjes in de keuken of in de badkamer en een bladderend plafond. Je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken en je zult dan ook zien dat kleine veranderingen al een groots effect kunnen hebben. Uiteindelijk zit het hem toch in de details! 

Wij hebben een aantal signalen op een rij gezet en zoals je van ons gewend bent worden ze ondersteund met stijlvolle ideeën voor het aanpassen van je appartement. Hopelijk kan dit Ideabook je een eindje op weg helpen bij het renoveren of veranderen van jouw appartement! 

Kijk nu eerst met ons mee! 

Naden en scheuren in de wanden

Zijn er in de loop der jaren scheuren in je muren of plafonds ontstaan? Is het behang zo oud dat de naden zichtbaar worden? Dan is het zeker tijd om hier eens werk van te maken! Een kleine kanttekening: scheuren in wanden en plafonds ontstaan niet voor niks, je zou er dus voor kunnen kiezen om ze repareren en er een fris behangetje of nieuwe laag verf overheen te gooiden, maar de kans is groot dat de scheuren terug zullen komen. Je doet er dan ook goed aan om de input van een expert te vragen zodat eventuele problemen bij voorbaat opgelost kunnen worden. 

Ben je van plan om zelf je muren aan te gaan pakken? Onlangs publiceerden we dit Ideabook vol tips voor het zelf verven van wanden. Neem zeker even een kijkje om jezelf goed voor te bereiden. 

Ouderwetse tegeltjes in de badkamer

Het aanpassen en veranderen van je badkamer is vaak een redelijke klus, vooral omdat de gekozen tegels en elementen redelijk permanent zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je hiermee hoeft te blijven leven! Ben jij nou echt helemaal zat van oubollige tegeltjes op de muur? spreekt de wastafel je niet aan of moet dat ouderwetse bad er echt een keer uit? Kies er dan voor om je hele badkamer een make-over te geven! 

Omdat je nieuwe badkamer en tegels waarschijnlijk wel een aantal jaren mee moeten gaan, doe je er goed aan om tijdloze elementen en meubels. Door te kiezen voor basis elementen die geen bepaalde trend volgen zul je er minder snel zat van worden. Bovendien is dit ook nog een handig voor als je je appartement of woning in de toekomst zult gaan verlaten (of verkopen!). 

PVC plafondpanelen

Bevat jouw appartement PVC plafondpanelen die jouw niet aanstaan? Kies er dan voor om ze te verwijderen. We vinden ze vooral terug in keukens en badkamers, en dan met name de kunststof variant. Dit is ook niet gek aangezien dit materiaal watervast is en dus heel wat vocht kan weerstaan. Daarnaast verkleurd het niet, is het duurzaam en makkelijk in onderhoud. Dit kan er heel modern uitzien, maar oubollig kunnen dergelijke schrootjes ook zeker zijn. 

Je kunt er daarom voor kiezen om het plafond te strippen en vrij te maken van PVC panelen. Zorg dat het plafond opnieuw gestuukt wordt en plaats desnoods inbouwspots. Niet alleen lijkt het plafond op deze manier ineens een stuk hoger, het zorgt ook voor een moderne en strakke uitstraling.  

Een versleten vloerbedekking

Wanneer je te maken hebt met versleten tapijt, laminaat of een ander soort vloerbedekking dan kun je er eigenlijk al niet meer omheen. Vloeren worden intensief gebruikt en het is logisch dat deze eens in de zoveel tijd aan vervanging toe zijn. Vooral de woonkamer, keuken en hal kunnen snel slijten. 

Waar moet je zoal op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? Bepaal in ieder geval welk doel de betreffende ruimte heeft. Wordt er veel met schoenen gelopen? Kies dan voor een slijtvast materiaal. Denk aan een hoogwaardig, vuilafstotend tapijt, tegels of bijvoorbeeld natuursteen. Een vochtige ruimte? Informeer dan naar de mogelijkheden van een vloer die vochtbestendig is. In de slaapkamer zou je prima kunnen kiezen voor een hoogpolig tapijt, hier zul je namelijk minder vaak met vuile schoenen lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Welk type vloer heeft jouw voorkeur?

Een met stucwerk en verguldsel versierd plafond

Ben jij in het bezit van een authentiek herenhuis of landhuis? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk een heel bijzonder plafond hebben. Vaak zijn ze alleen niet meer erg goede staat omdat ze hun beste jaren gehad hebben. Maar waarom niet kiezen om er een beetje werk van te maken en er weer nieuw leven in te blazen? Plafonds met stucwerk en vergudsel zorgen namelijk voor een geweldige sfeer en uitstraling! 

Om het oorspronkelijke plafond zo mooi en authentiek mogelijk te houden, zou je er ook voor kunnen kiezen om de restauratie of renovatie van de betreffende ruimte door een professional te laten doen. Hiermee verzeker je jezelf zeker weten van een mooi eindresultaat. Je vind ze gewoon hier bij homify. 

Dressoirs en sidetables

 Woonkamer door homify,
homify

Gedurfd vintage blauw

homify

Tenslotte valt er natuurlijk ook enorm veel te veranderen wanneer het aankomt op je meubels. Hier kunnen we een heel Ideabook aan wijden, maar voor nu gaan we alleen in op de keuze voor dressoirs en sidetables. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een ruimtebesparende oplossing zou je ook kunnen kiezen voor op maat gemaakte elementen. Kies bijvoorbeeld voor een kamerbrede variant onder je raam langs. Niet alleen creëer je op deze manier enorm veel opbergruimte, doordat hij perfect past in het interieur zorg je ook nog voor een samenhangend geheel. Een echte win-win! 

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Scroll dan ook nog even langs deze foto's van stijlvolle woonkamers. Ben je op zoek naar voorbeelden in een bepaalde stijl? Maak in dat geval gebruik van het filter op de site, zo kom je namelijk gemakkelijk en snel uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke voorkeuren. 

Hoe staat het ervoor bij jouw appartement? Al aan een make-over toe?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!