Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Kleurinspiratie voor de woonkamer: de meest uiteenlopende leuke ideeën!

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Woonkamer door Studio ro+ca
Loading admin actions …

Vaak is het najaar de ideale periode om lekker met de herinrichting van je huis aan de slag te gaan. En wat is er leuker dan in de woonkamer bezig te zijn? Juist daarom hebben wij uit het werk van onze meest creatieve interieurontwerpers leuke voorbeelden opgezocht die jou kleurinspiratie voor de woonkamer kunnen geven. En daarbij hebben we voor hele leuke en uiteenlopende ideeën gekozen. 

Zo zit er altijd wel iets tussen wat geheel naar jouw smaak en stijl is. Ideaal toch? 

Veel plezier bij het bekijken van alle fraaie voorbeelden!

Bank en schilderij

Je hoeft natuurlijk niet gelijk de hele woonkamer te gaan verbouwen als je iets leuks met kleur wilt gaan doen. Je zou het op subtiele wijze heel anders aan kunnen gaan pakken door de kleurinspiratie voor de woonkamer door middel van een leuke gekleurde bank en een fraai en kleurrijk schilderij achter de bank. 

De foto spreekt wat dat betreft wel voor zichzelf! Kies een kleur (of kleuren) die goed past bij de rest van jouw inrichting en uiteraard ook eentje die geheel naar de smaak van jou (en eventueel je partner) is.

Felle kleuren in combinatie met wit

Watervilla:  Woonkamer door CioMé
CioMé

Watervilla

CioMé

De kleurinspiratie voor de woonkamer kun je ook uitstekend naar voren laten komen door er voor te kiezen om felle kleuren, zoals blauw en geel hier, in combinatie met een verder witte omgeving uit te voeren. Juist de contrasten die dat oproept zijn zo ontzettend mooi om te zien! Vooral van die subtiele en toch zeer aanwezige accessoires zoals de stokstaartjes op de foto maken het beeld dan helemaal af. 

Blauw en geel doen het hier in dit geval erg goed als combinatie en je zou ook voor wat scherpere pasteltinten kunnen kiezen. Ook hier is je eigen smaak uiteraard weer bepalend!

Werk met verlichting

Heb je er al eens aan gedacht om verlichting extra kleur aan te laten brengen? Ook de juiste verlichting valt zeer zeker onder kleurinspiratie voor de woonkamer te rangschikken! In dit geval is dat gedaan door middel van prachtige neonverlichting. Tegenwoordig is deze ook in LED-variant te verkrijgen in werkelijk waar alle vormen en kleuren. 

De rode bank en het gele licht brengen in deze redelijk modern en industrieel ingerichte woonkamer een prachtige dynamiek aan. Maar ook door middel van andere (gekleurde) lampen kun je veel extra diepte in je woonkamer aanbrengen. Denk daar dus ook zeker even over na.

Gekleurde kussens

 Woonkamer door Koho
Koho

Woonkamer

Koho

Soms is kleurinspiratie voor de woonkamer zo ontzettend eenvoudig! In dit geval zijn het slechts een paar gekleurde kussens die voor een sprankelende dynamiek zorgen. Ook weer fantastisch om daar iets mee te gaan doen, zeker in de combinatie met wederom zo’n fraai wit interieur. 

Trouwens ook een erg leuk idee om daar in de slaapkamer iets mee te gaan doen: ook daar kun je door middel van kussenslopen en een kleurrijke overtrek net dat verschil gaan maken. Met dit idee kun je ook weer heel wat verschillende kanten op.

Subtiel

Interieurontwerp 3D impressie woonkamer en eetkeuken, strak en minimalistisch:  Woonkamer door Studio-em
Studio-em

Interieurontwerp 3D impressie woonkamer en eetkeuken, strak en minimalistisch

Studio-em

Je kunt het nog subtieler doen dan op de vorige foto: de kleurinspiratie voor de woonkamer is hier zeer beperkt gekregen, maar wij vinden eigenlijk dat wit ook gewoon een kleur genoemd mag worden. Zeker als je ziet wat het doet voor dit moderne en haast minimalistisch geïnspireerde interieur. 

Wat ons uiteraard ook direct opvalt op deze plek is de fraaie eenheid tussen de keuken en de rest van de ruimte: de keukenkastjes en het televisiemeubel zijn bijna op dezelfde manier uitgevoerd. Dat is ook gelijk een uitstekend idee voor de wat kleinere woningen: dit zorgt voor een heerlijke eenheid!

Zeg het met bloemen!

​Audiomeubel, op maat gemaakt en op kleur gespoten:  Multimedia ruimte door Joep Schut, interieurmaker
Joep Schut, interieurmaker

​Audiomeubel, op maat gemaakt en op kleur gespoten

Joep Schut, interieurmaker

Wissel jij graag regelmatig een beetje van kleur en thema in de woonkamer? De kleurinspiratie in de woonkamer kun je dan ook door middel van bloemen laten spreken. Je ziet daar op de foto ook weer een paar subtiele voorbeelden van. Je kunt zo telkens je voorkeuren weer aanpassen. En het is wat dat betreft ook erg leuk om een beetje met de seizoenen mee te gaan. 

Warme kleuren in de herfst en juist frisse en meer lichte kleuren in het voorjaar. Zo heb je het hele jaar door een wisselend en geïnspireerd interieur!

Een klassiek interieur

We sluiten af met kleurinspiratie voor de klassieke woonkamer. Als je iets zoals op de foto wilt krijgen, dan moet je misschien wel even aan het verven gaan. De leuke dynamiek van deze woonkamer bestaat er voornamelijk uit dat de muur in een fraaie beige, bijna naar grijs neigende kleur is geschilderd. Dit voegt een heel fraai modern tintje toe aan een verder erg klassieke ruimte. Juist die aardse tinten maken het geheel lekker hip en fris zonder afbreuk te doen aan de authentieke elementen. 

Een uitstekend idee! En daarmee hopen we je een beetje een goede indruk te hebben gegeven, er is vast wel een idee waar jij wat mee kunt!

Welk idee spreekt jou het meeste aan? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!