Ontrommel je huis in 6 eenvoudige stappen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ontrommel je huis in 6 eenvoudige stappen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
van FattoreQ fabbrica Eclectisch
Loading admin actions …

We zijn allemaal druk met ons werk, gezin of andere dingen. Aan opruimen komen we soms gewoonweg niet toe. Langzaam veranderen onze huizen in een rommeltje. De was stapelt zich op en de ruimtes in je huis vullen zich langzaam met spullen waar we geen raad mee weet. En dat is niet goed voor onze gemoedstoestand en onze gezondheid. De hoogste tijd om op te ruimen en ruimte en rust te creëren in ons huis en hoofd. De eerste stap is opruimen. Gooi de dingen die je niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt weg. Geef daarna alles een plek in handige kasten, lades en manden. En met een mooie kleur op de muur en weinig spullen kom je al een heel eind. In dit Ideabook helpen we je een eind op weg.

Stap 1: Opruimen!

Tropische woonkamers van homify Tropisch

Onze huizen staan vol met spullen. De keuken vol met apparaten en levensmiddelen, je werkplek bedekt met papierwerk en kamers gevuld met meubilair. Soms staan de ruimtes in onze huizen zo vol dat we er een overweldigend gevoel van krijgen. Zowel fysiek als geestelijk. Het lukt niet meer om tot rust te komen in ons huis en het voelt alsof we geen ruimte hebben om te ademen en te leven. Als je weer een opgeruimde geest wilt hebben, creëer dan weer een gevoel van rust in je huis met een minimalistische omgeving. Je moet dus gaan opruimen! Weet je niet waar je moet beginnen, raadpleeg dan een van onze professioanals.

Stap 2: bevrijd je van het verleden

Woonkamer Scandinavische woonkamers van Evelyne Ontwerp Scandinavisch

De meeste mensen hebben moeite met het opruimen van het huis en dan vooral met het weggooien van spullen. We verzamelen vaak meer dingen dan dat we weg doen. Veel spullen vinden we handig of roepen bijzondere herinneringen op aan dierbare familieleden en vrienden of mooie momenten. Toch kunnen we ook zonder deze spullen. Denk maar eens aan vakanties. Je gaat op reis en merkt dan je prima kunt leven met weinig dingen. Het geeft zelfs een vrij gevoel.  En de mooiste momenten in ons leven zijn de avonturen die je beleeft of de mooie momenten die je hebt met je vrienden of familie. Kijk daarom nog eens kritisch naar de spullen in je huis. Wil je de lamp van oma echt bewaren? En de schoolboeken die al jaren in een doos in de hoek van de kamer staat. Ga je ze ooit nog een keer lezen? Laat de spullen los. Het geeft je meer ruimte om te leven. 

Step 3: denk eens aan het upcyclen van spullen

Spullen waar je geen raad mee weet kun je weggeven, naar de kringloop brengen of een nieuw leven geven. Met een beetje fantasie en creativiteit maak je van oude spullen de mooiste decoraties en accessoires voor je huis. Kijk eens op je zolder of je iets vindt dat je kan gebruiken.  DIY met oude spullen en materialen is makkelijker dan je denkt en levert je een origineel en eigen interieur op. Zo maak je van oude gordijnen de mooiste kussenhoezen en van fietsonderdelen de meest bijzondere lampen. Maar ook iets simpels als een kledinghanger kun je upcyclen tot  een alternatieve manier om mooie tekeningen van je kinderen of andere kunstwerken op te hangen. Kiest de mooiste hangers uit en hang de tekeningen met klemmetjes vast.

Stap 4: makeover voor je interieur

Liefde voor je raam: modern  door Vadain, Modern
Vadain

Liefde voor je raam

Vadain

Je woonkamer of een andere ruimte een kleine makeover geven ;werkt verfrissend. Met een paar kleine ingrepen kijkt het net alsof je een heel nieuw design hebt. Voeg bijvoorbeeld een aantal ronde organische vormen toe. Deze zien we veel in tafels, lampen,  stoel en kleden, accessoires en meubels. Zachte vormen zijn geïnspireerd op de vormen in de natuur en geven je een aangenaam gevoel van comfort. Extra handig als je geen grote woning hebt, want ronde vormen nemen minder ruimte in. Op de foto zie je hoe mooi de ronde vormen van de poef en de hangstoel combineren met de rechte van de kamer en de kast.

Stap 6: ordenen

Fun Scandinavische woonkamers van homify Scandinavisch

De laatste stap is het ordenen van je huis is dingen een plek geven. Hebben spullen geen vaste plek dan is de kans groot dat erbinnen de korte tijd weer rommel ontstaat. Je hoeft maar een keer een vaste plek voor iets te bedenken. Als je dit eenmaal gedaan hebt kun je je huis makkelijk opgeruimd houden. Bedenk dus waar je iets neerlegt als je het niet meer gebruikt en leg het daar ook terug. Volgens de opruimdeskundige de eerste vereiste bij opbergen. Het verreist even discipline maar je zult verbaasd zijn van het effect!

Wij hopen dat we je met deze tips dichterbij een opgeruimd huis hebben gebracht. Verloopt jou ochtend toch nog vaak chaotisch omdat je net dat ene kledingstuk niet kan vinden? Kijk dan ook eens in dit Ideabook! Hier  hebben we 6 bruikbare tips voor je verzameld om je kledingkast op te ruimen.

Stap 5: de muren opfrissen met een nieuwe kleur

Wallpaper Denim van homify Scandinavisch Papier
homify

Wallpaper Denim

homify

Met een mooie kleur op de muur geef je een ruimte in een handomdraai een frisse nieuwe uitstraling. Kies voor een rustige kleur als Rose Quartz. Een van de trendkleuren voor 2016 ! En dat is niet voor niets. Rose Quartz is een romantische zachte kleur die staat voor medeleven en rust en sereniteit uitstraalt. Het is een kleur die je ook vaak in Scandinavische interieur tegenkomt. Breng de kleur in banen op je muur aan en laat de banen doorlopen in de kast. Zoals je op de foto zie geeft dit een bijzonder effect. Het roze combineer prachtig met natuurlijke aardetinten en zachte materialen als plaids en kussen. 

Hoe opgeruimd is jou huis? Laat het hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!