Een modern interieur: grote ramen en multifunctionele ruimtes

TILL BEHNE TILL BEHNE
The Edge, Boutique Modern Ltd Boutique Modern Ltd Moderne huizen
Loading admin actions …

Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Maar het is ontegenzeggelijk zo dat een modern interieur tegenwoordig meestal over een aantal herkenbare aspecten beschikt. Daarbij komen vaak open en multifunctionele ruimtes terug. En dat open karakter wordt in veel gevallen onderstreept door grote ramen die zo binnen en buiten met elkaar in contact brengen. In dit Ideabook bespreken we een aantal kenmerken van een modern interieur en hoe je dat in verschillende ruimtes het best tot zijn recht kan laten komen. Raak geïnspireerd en kijk of je met wat kleine veranderingen je eigen huis ook een moderne touch kan geven.

Kies een vrijstaand huis met een tuin

Het gevoel van vrijheid en ruimte komt natuurlijk het best tot zijn recht als er zo min mogelijk belemmeringen zijn. Ben je in de gelegenheid, is het dus aan te raden om een vrijstaand huis met een tuin te kiezen. Als je dan een open ruimte hebt in het huis en ook nog eens grote ramen, sta je in het grootste gedeelte van het huis in contact met buiten en vergroot je zo het gevoel van ruimte en vrijheid. Niet alleen is het uitzicht een stuk fraaier. Want wie kijkt er nou liever naar een kale muur dan naar de prachtige natuur? Maar je huis wordt optisch ook groter door buiten zoveel mogelijk bij je huis te betrekken.

Vermijd zoveel mogelijk grenzen

Het spreekt voor zich dat een open ruimte zo min mogelijk grenzen moet kennen. Dat geldt voor zowel binnen als buiten. Als je prachtige grote ramen hebt, maar daar vlak achter een hoge schutting of tuinhek hebt staan, blijft er niet veel over van het uitzicht en heb je niet zoveel aan die grote ramen. Zorg dus dat je zo ver mogelijk kunt kijken om het ruimtelijke gevoel te bevorderen. Dat geldt ook voor binnen. Muren en andere afscheidingen verkleinen het ruimtelijk en open effect van ruimte. Zorg dus dat alles zo open mogelijk blijft en dat je het zo inricht dat het ook nog eens multifunctioneel is.

Open multifunctionele ruimte: koken

Een open keuken is bijna niet weg te denken uit een modern interieur. Koken staat gelijk aan de gezelligheid en dus is het logisch om de keuken niet te scheiden van de eet- en woonkamer. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat de keuken je in sommige gevallen niet tot last wordt. Zorg dus dat er genoeg ventilatie is en dat niet je hele huis naar eten ruikt als je gekookt hebt. Ook kun je ervoor kiezen door je keuken op een bepaalde manier op te stellen dat niet altijd alles volledig in het zicht staat.

Open multifunctionele ruimte: eten

zicht over eettafel ddp-architectuur Minimalistische eetkamers Metaal Zwart
ddp-architectuur

zicht over eettafel

ddp-architectuur

Als koken gelijk staat aan gezelligheid dan is het opeten van die gekookte maaltijd de absolute kroon. Eten in een open ruimte, wellicht met uitzicht op de tuin, maakt het geheel nog aangenamer. Zeker voor de wat meer casual maaltijden is het fijn dat iedereen kan aanschuiven en weer even iets voor zichzelf kan doen zonder dat het contact verbroken wordt. Na het late en gezellige ontbijt op een ontspannen zondagmorgen waaiert iedereen uit. De ene gaat op de bank de krant lezen, de andere blijft aan tafel zitten en de derde doet de tuindeuren open en gaat eens lekker in de zon zitten.

Open multifunctionele ruimte: gezelligheid

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus hoe groter en opener de ruimte is hoe meer gezelligheid er kan ontstaan. In een open en multifunctionele ruimte zijn er geen grenzen tussen keuken, eetkamer, woonkamer en gemeenschappelijke ruimte. Doordat alles met elkaar in verbinding staat is iedereen, ook al doe je wat anders, nog steeds met elkaar verbonden. En als het goed is, komt dat in de meeste gevallen de gezelligheid ten goede.

Verbind de open multifunctionele ruimte met de tuin

Zoals gezegd, is de verbinding tussen binnen en buiten zeer belangrijk voor het open karakter van een huis. Door het plaatsen van de grote ramen, schuifdeuren en eventueel een glazen pui vergroot je, en niet alleen gevoelsmatig, je leefruimte. Zeker bij mooi weer, als de ramen en schuifdeuren open kunnen en je de natuur letterlijk en figuurlijk je huis binnenlaat, is dit een enorme aanwinst en verrijking voor je huis.

Bekijk hier wat moderne ramen en deuren met je interieur doen. Deze professionals weten alles over mooie grote ramen. En in dit Ideabook lees je hoe je muren kan uitbreken om meer openheid te creëren.

Zie jij een modern interieur met grote ramen en multifunctionele ruimtes zitten? Laat hieronder je comment achter.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!