Een fascinerende minimalistische woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fascinerende minimalistische woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Joana França Modern
Loading admin actions …

Als je een huis wilt laten bouwen en je hebt het geluk dat je in de vrije sector aan de slag kunt, dan is natuurlijk nog de vraag in welke stijl je wilt gaan gebruiken. In dit geval is gekozen voor een minimalistisch uitgangspunt en dat heeft een fascinerende uitwerking gekregen. De Braziliaanse fotograaf Joana França heeft het geheel schitterend op de foto gezet. En als je de foto’s bekijkt, dan ontdek je dat dit meer is dan alleen minimalistisch. Een grote bron van inspiratie en een prachtig voorbeeld van heerlijk ruim en luxueus wonen.

Eenvoud

Een eerste blik op de woning laat een betrekkelijke eenvoud zien. Wel moeten we daarbij opmerken dat deze woning vele kanten kent en dat dit de meest sobere gevel is die het huis siert. Mooie strakke lijnen, eenvoudig kleurgebruik en functionele inhammen die prachtig als veranda gebruikt kunnen worden. En met een leuke hangmat zien die plekjes er schitterend uit om lekker te luieren. Maar het fascinerende van de woning is hier nog niet zo goed te zien, wacht maar tot je de andere kant ziet!

Vanaf de straat

Vanaf de straat zie je de grote omvang van dit huis en zie je dat het minimalistische karakter ook door wat landelijke elementen zoals hout wordt aangevuld. Door middel van een goede bijpassende schutting is de woning afgescheiden van de straat waardoor de privacy optimaal is gegarandeerd. En aan de beplanting is ook erg veel aandacht besteed waardoor een heel dynamisch en uitgebalanceerd beeld ontstaat.

Zwembad

Met een mooie ruime tuin kan een zwembad natuurlijk niet ontbreken. Ook aan het zwembad zelf is de nodige aandacht besteed, een prachtig bad opgebouwd als mozaïektegels, die voor een aangenaam Mediteraans effect zorgen. Heerlijk luieren met een cocktail in je hand behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden, wonen op deze plek voelt aan als vakantie!

Schitterende overgang

De overgang tussen binnen en buiten is ook bijzonder vormgegeven. Er is een zeer duidelijk onderscheid maar de zeer grote schuifdeuren kunnen van tuin, zwembad en de benedenverdieping een groot geheel maken. Het contrast van het ruwe beton en de met zeer veel zorg vormgegeven tuin geeft een fantastisch effect en is typerend voor de prachtige eclectische balans die hier is gecreëerd.

Bijzondere trap

Het trappenhuis ook een bezienswaardigheid geworden. Een waardig kunstwerk in de woning! Het onder de trap geplaatste tapijt versterkt dat gevoel nog meer. En valt je op dat de trap niet alleen heel erg modern is maar ook iets natuurlijks met zich meebrengt? De traptreden zijn, eigenlijk in tegenstelling tot wat je zou verwachten, van natuursteen gemaakt.

Dakterras

We hebben aan het begin de veranda-inhammen al gezien, we zagen de prachtige tuin met zwembad, maar daarmee hebben we nog niet alle buitenruimtes van dit huis gehad. Als mooie extra is er namelijk ook een zeer fraai dakterras te vinden. Ook weer zo’n plek om heerlijk van het buitenleven te kunnen genieten. En dat er voor gekozen is om ook een kleine daktuin aan te leggen maakt ook hier dat er weer echt sprake is van iets extra’s. Wie wil nou niet ’s avonds op het bankje lekker naar de zonsondergang kijken…

Stijlvol interieur

Als afsluiter nemen we nog letterlijk een kijkje in de keuken. Ook weer een zeer aangenaam geheel, zeker in combinatie met de eettafel en de leuke loungehoek. Zie je nu hoe mooi ook binnen het effect van de grote schuifdeuren is? Alles in dit huis is in een perfecte balans en harmonie. Thuiskomen moet in dit huis extra aangenaam zijn!

Benieuwd geworden naar meer huizen met minimalistische trekjes? Dit project moet je dan ook zeker niet overslaan!

Dit huis mag gezien worden! Wat vind jij van dit bijzondere geheel?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!