Zelf een carport bouwen? Wij helpen je mee! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zelf een carport bouwen? Wij helpen je mee!

Johan van Dijk Johan van Dijk
overkappingen Moderne garage van Carport Harderwijk Modern
Loading admin actions …

Je auto wordt over het algemeen veel aan weer en wind blootgesteld en heeft daardoor het nodige te lijden. Sommigen hebben het geluk om de auto in de garage te kunnen zetten als die niet wordt gebruikt, maar als je geen garage hebt of als die al voor andere doeleinden wordt gebruikt, dan zul je toch een andere oplossing moeten zoeken. Zelf een carport bouwen kan dan een ontzettend goed idee zijn! 

En uiteraard zijn er op dit gebied heel wat opties mogelijk. Zoals gezegd helpen wij je mee. Niet op de locatie zelf, maar wel door jou een endje op weg te helpen met handige tips en ideeën. En als je er toch niet helemaal zelf uit gaat komen, dan zorgen wij dat je de juiste professional kunt vinden die jou verder gaat helpen.

Een carport bouwen: welk type?

Als je aan de slag gaat met een carport bouwen, dan is uiteraard eerst de vraag welk type je uit gaat kiezen. Wordt het een simpele constructie van houten palen en een eenvoudig dak of wil je toch wel iets meer dan dat? Neem eerst maar even lekker de tijd om uit te zoeken welk type voor jou het meest geschikt is. Ook je budget en de ruimte die er beschikbaar zijn daarin bepalend. De oprit van een kleinere woning is vaak een ander verhaal dan die van een vrijstaande villa. Voor jouw keuze op het gebied van een carport bouwen heeft dat uiteraard ook consequenties.

Lekker modern

Afgezien van het type carport bouwen, is ook de stijl natuurlijk niet onbelangrijk. Het exemplaar met robuuste houten palen en een simpel dak past prima bij ouderen en rustiek vormgegeven woningen, maar bij een moderne woning zal het de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit zijn. Lekker modern kan dus zeer zeker een optie zijn: we hoeven dat bij deze foto eigenlijk helemaal niet meer toe te lichten!

Met schuurtje

modern  door homify, Modern
homify

Carport Texas

homify

Kun jij naast een carport bouwen ook nog wel wat extra opslagruimte gebruiken? Een carport met een schuurtje is dan zeer zeker aan te bevelen. Handig om je fiets neer te zetten en om de tuingereedschappen in op te slaan. Zo sla je dus twee vliegen in een klap! 

En qua stijl en sfeer zie je ook hoe goed de balans tussen woning en carport uitgekozen is. In dit geval zorgt het dan ook zeer zeker voor een grote verhoging van de waarde van het huis.

Hoe ga je bouwen?

Een carport bouwen kan op verschillende manieren. Op de foto zie je een constructie die grotendeels aan het huis en de garage is bevestigd en slechts met twee palen in de grond rust. Maar een volledig vrijstaande carport is natuurlijk net weer een beetje een ander verhaal. Belangrijk is altijd dat het geheel goed gefundeerd is. Kijk dus goed hoe de gesteldheid van de grond is. 

Schroom niet om eventueel een expert voor wat advies te vragen. En vergeet nooit om met een waterpas en meetlint alles heel nauwkeurig en zorgvuldig op te meten.

Een vrijstaand exemplaar

Zagen we net nog hoe een carport bouwen tegen je huis aan een mogelijkheid is, dit fraaie vrijstaande exemplaar is ook zeer zeker de moeite waard! Erg slim is bij dit ontwerp ook dat het dak schuin afloopt. Zo wordt het regenwater heel gemakkelijk afgevoerd. Let verder ook zeker even op de mooie manier waarop het geheel geschilderd is. En qua fundering was het hier ook niet zo heel erg moeilijk: de palen die de carport dragen zijn door middel van een ijzeren strip aan een betonblok in de grond vastgemaakt. Zo kan deze carport wel een storm doorstaan!

Een zwevende carport

Drive way cantilever carport van CarportsUK
CarportsUK

Drive way cantilever carport

CarportsUK

Heb je geen zin in gedoe met palen in de grond en het gieten van beton? Een zwevende carport bouwen is dan in principe ook heel erg goed mogelijk! Wel is het uiteraard van belang dat er minimaal twee zijden zijn waaraan de constructie dan kan worden bevestigd. Het geeft op deze plek trouwens wel een heel erg mooi beeld om het op deze manier te doen. Een prachtige eclectische mengeling tussen klassieke en moderne elementen!

Metaal

Bij de voorbeelden die voorbijkwamen bestond een carport bouwen voornamelijk uit het opbouwen van een houten constructie. Ga je toch liever voor metaal? Ook dat is zeer zeker een optie! Wellicht is de hulp van een professional dan wel wenselijk, tenzij jij natuurlijk een doorgewinterde doe-het-zelver bent. En zie je de leuke extra’s die hier zijn aangebracht in de vorm van verlichting? Ook dat is iets wat je carport net even dat beetje extra kan geven! Hier is verder prachtig te zien hoe de bestrating van de oprit ook in een lijn is aangebracht met de carport. Ook dit is zonder meer het overwegen waard. 

En wil je ook nog gelijk met de garage aan de slag? Doe dan aan de hand van dit artikel nog even meer inspiratie op!

Heb jij ervaring met het bouwen van een carport? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!