Je eigen bed maken: zo pak je dat aan! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je eigen bed maken: zo pak je dat aan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Garage Loft Eclectische slaapkamers van BRICKS Studio Eclectisch
Loading admin actions …

Een mooi bed is een echte blikvanger voor je slaapkamer  Helaas is het niet altijd even makkelijk om in een beddenzaak of meubelwinkel een bed te vinden dat geheel aan jouw wensen voldoet. Als je eenmaal iets in je hoofd hebt is het vaak moeilijk om precies datgene in de winkel terug te vinden. Daarbij komt dat het aanschaffen van een bed vaak flink in de kosten kan lopen. Een beetje houten ombouw kost vaak meer dan je lief is. Hierdoor kan het zijn dat je de aanschaf van je nieuwe bed toch maar weer even uitstelt. Dat is eigenlijk best wel heel erg jammer. Daarom stellen we voor dat je eens nadenkt over het zelf maken van een nieuw ombouw voor je bed. Hiervoor hoef je namelijk helemaal geen ervaren klusser te zijn. Met de juiste voorbereiding kan iedereen zijn eigen ombouw maken.

In dit Ideabook gaan we niet heel erg diep in op het bouwen van het ombouw. We focussen ons op het ontwerp van het bed. Om zelf een eigen ombouw te kunnen maken moet je namelijk wel weten wat voor type bed je zou willen maken. Natuurlijk geven we tussen neus en lippen door ook nog wat tips om je klusproject tot een goed einde te brengen. We willen natuurlijk wel koste wat het kost voorkomen dat je de eerste nacht meteen door je nieuwe bed zakt. Lees dus snel verder en geniet over niet al te lange tijd al van je nieuwe bed!

Een bed met een frame van steigerbuizen

modern  door homify, Modern
homify

Galvanised Steel Pipe and Reclaimed Scaffolding Board Kingsize Bed – Bespoke Urban Furniture by www.inspiritdeco.com

homify

De industriële look is hip en zie je in steeds meer interieurs terug. Van industriële lampen en stoelen in de woonkamer tot industriële accessoires in de eetkamer. Natuurlijk mag de slaapkamer niet achterblijven. Met steigerbuizen kun je vrij gemakkelijk een industrieel ogend bed maken. Bij menig bouwmarkt kun je de verschillende onderdelen voor je ombouw in huis halen. Van de lange verticale buizen tot de T-stukken die je gebruikt om de steigerbuizen aan elkaar te koppelen. De koppelstukken hoef je alleen maar vast te maken met een inbussleutel. Als je dan toch in de bouwmarkt bent, kun je meteen vragen of ze nog een bouwtekening voor een bed van steigerbuizen voor je hebben liggen.

Een bed met lades

Interieur Landelijke slaapkamers van Njummel Landelijk
Njummel

Interieur

Njummel

Het is misschien niet de makkelijkste ombouw om zelf te maken, maar het is er wel één die maar wat goed van pas komt als je veel spulletjes in huis hebt die je ergens op wilt bergen. Door een bed met daaronder vaste lades te bouwen, creëer je een heleboel extra ruimte waar je tal van dingen kunt opbergen. Als je kledingkast niet zo heel groot is kun je de ruimte gebruiken om een deel van je kleding op te bergen. In de winter gebruik je het voor je zomerkleding, en ’s zomers wissel je de kleding weer om. Het maken van lades vraagt wel wat handigheid, maar gelukkig zijn er ook zelfbouwpakketten voor lades verkrijgbaar. Je kunt je bij een bouwmarkt laten adviseren over de juiste maten voor onder een bed. Zij kunnen je vast ook meer vertellen over de het bed wat je om de lades heen wilt bouwen.

Een bed van pallets

Garage Loft Eclectische slaapkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Pallets zien we met regelmaat voorbijkomen als materiaal om tal van leuke dingen mee te maken. Dat komt mede doordat ze veelal gratis te verkrijgen zijn. Een simpele zoekopdracht op internet levert al tal van adressen op waar je gratis gebruikte pallets kunt ophalen. Ook na een bezoekje aan het grofvuil is de kans groot dat je met meerdere pallets terug naar huis keert. Een bed maken van pallets is een koud kunstje. Je hoeft er niet veel meer voor te doen dan de verschillende pallets op maat te zagen en aan elkaar te bevestigen. Op internet kun je tal van websites vinden waarop wordt omgeschreven welke stappen je voor het maken van een bed met pallets moet doorlopen.

Een bed met ruimte voor plastic opbergboxen

We hebben eerder al besproken dat het maar wat makkelijk is als je onder je bed nog wat opbergruimte hebt. Als je het niet mooi vindt om vaste lades onder je bed te maken, kun je ervoor kiezen om ruimte onder je bed te creëren om plastic opbergboxen onder te plaatsen. Voor je jouw ombouw in elkaar gaat timmeren is het verstandig om de opbergboxen die je op het oog hebt alvast in huis te halen. Dan weet je hoeveel ruimte er onder je bed nodig is om de boxen kwijt te kunnen. Het zou wel erg jammer zijn als het allemaal net niet past.

Een opklapbed

van MinBai Minimalistisch Hout Hout

Mocht je niet zo’n heel groot huis hebben, dan kan een bed behoorlijk in de weg staan. Zeker als je een studio hebt waarin je moet koken, eten, televisie kijken en slapen. Dan is het wel zo fijn als je jouw bed op kunt klappen wanneer je deze niet nodig hebt. Een opklapbed is dan echt een uitkomst. Het is mooi om een opklapbed te bouwen die eenmaal opgeklapt helemaal wegvalt in een kast. Dan wordt je bed helemaal weggewerkt in de rest van je interieur. Een opklapbed komt ook zeer goed van pas in eenlogeerkamer. Indien nodig heb je altijd een extra slaapplaats, maar het bed staat nooit in de weg als het niet wordt gebruikt.

Een bed van kratten

Net als pallets is het ook heel gemakkelijk om een ombouw van houten of plastic kratten te maken. Het voordeel ten opzichte van pallets is dat je meteen wat extra opbergruimte creëert. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe je de kratten plaats, maar in principe blijft een deel van de kratten altijd bereikbaar om spulletjes in op te bergen. Houten kratten zijn wat van ons betreft het mooist, maar natuurlijk kun je ook voor plastic kiezen. Het hangt er maar net vanaf wat het beste bij de rest van de inrichting van je slaapkamer past.  

Wil je meer weten over bijzondere bedden? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Heb jij weleens je eigen meubels gemaakt? We lezen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!