7 stijlen gevels voor kleine woningen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 stijlen gevels voor kleine woningen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Verbouwing Raamsdonksveer:  Huizen door Joris Verhoeven Architectuur
Loading admin actions …

Op zoek naar wat inspiratie voor de stijl van je (toekomstige) gevel? Look no further! Bij dit Ideabook ben je zeker aan het juiste adres! Op homify zien we vaak kastelen van huizen voorbijkomen, het leek ons daarom leuk om in dit artikel eens wat aandacht te besteden aan, de in verhouding, wat kleinere woningen. De voorbeelden en ideeën in dit Ideabook zijn dan ook prima toe te passen en te kopiëren bij kleinere huizen, waardoor je er zelfs nog een persoonlijke draai aan kunt geven. 

We hebben een aantal stijlen voor je op een rij gezet en we zijn er benieuwd welke stijl gevel jij het liefst terug ziet bij jouw woning. Ga jij voor minimalistisch of juist rustiek? 

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren! 

Minimalistisch

Less is more is zeker van toepassing wanneer we het hebben over een minimalistische gevel. Bij een minimalistische gevel wordt vaak gebruik gemaakt van industriële materialen, strakke, gladde vormen en contrasterende basiskleuren zoals zwart, wit en grijs. Materialen waar je aan kunt denken? Onbewerkte materialen zoals glas, beton, hout en staal. wil je gebruik gaan maken van glas? Kies dan voor grote elementen en strakke vormen om de stijl zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Bij minimalisme draait het om de kunst van het weglaten, en je moet dit maar net kunnen. Kies je voor een gevel in deze stijl, dan zul je hoogstwaarschijnlijk ook gaan voor een minimalistische inrichting. 

Past deze stijl perfect bij jouw huis?

Rustiek

Liever een hele andere sfeer? Denk dan eens aan een rustieke gevel. Rustieke gevels zorgen over het algemeen altijd voor een ietwat landelijke sfeer, dus kijk goed of dat past bij de rest van je buurt en de omgeving. Waarom rustieke gevels zo geliefd blijven? Ze hebben vaak een sprekend karakter en een authentieke, sfeervolle uitstraling! Hout, bakstenen en bruintinten zien we vaak terug binnen deze stijl. Zoals we kort al even noemden komt deze gevel het beste tot zijn recht wanneer hij in harmonie is met de bestaande omgeving en goed geïntegreerd wordt in het landschap. 

Spreekt deze stijl jouw aan? Neem dan zeker even een kijkje in dit Ideabook waar authentiek en modern op een bijzondere manier samenkomen in één woning. Erg mooi! 

Modern

 Tuin door monica khanna designs
monica khanna designs

Juanapur Farmhouse

monica khanna designs

De moderne stijl wordt vaak vergeleken met de minimalistische stijl. Dit is ook niet gek want deze stijlen hebben redelijk veel raakvlakken. Ook bij de moderne stijl wordt veel gebruikt gemaakt van glas, beton en andere gladde materialen. Het verschil ligt echter bij het gegeven dat er bij de moderne gevels ook nog wel eens bijzondere en dynamische vormen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan gevels met zachte bochten of een artistiek effect. 

Lichtgewicht en open

 Huizen door build different
build different

Schoolmasters eco house

build different

Houd jij van een open uitstraling? Kies dan voor een lichte en (deels) open gevel. Niet alleen kun je kiezen voor lichtgewicht materialen, ook de constructie de vormen en het kleurgebruik maken deel uit van de algehele look and feel. Kies bijvoorbeeld voor het toepassen van grote ramen, deze kunnen ervoor zorgen dat buiten en binnen moeiteloos in elkaar over lopen. Ook lichte wanden, lichte tegels en blank eikenhout zijn goede opties wanneer je voor deze stijl wilt gaan. 

Koloniaal

De koloniale stijl stamt af van de 17e en 18e eeuw en komt vooral veel voor in de Verenigde Staten. Of je woning nu authentiek of modern is, deze stijl is gemakkelijk te kopiëren! De koloniale stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van zware materialen en heeft een ietwat antiek tintje. Deze stijl zien we redelijk vaak terug in het interieur, maar hoe kun je deze stijl buiten toepassen? 

Eén van de makkelijkste, en tevens goedkoopste manieren om een koloniale gevel te realiseren is met behulp van verf en een nieuwe trim. Huizen in deze stijl zijn vaak voorzien van houten luiken en traditionele witte gevelbeplating. Kies voor donkere luiken of ga juist voor een lichte kleur. Laat de bestaande bakstenen voor wat ze zijn! Daarnaast hebben huizen in deze stijl vaak een uitgesproken entree. Kies voor een klein trapje van steen of cement en maak het geheel af met een trapleuning van hout of smeedijzer. 

Heavy weight

Is opvallen jouw tweede naam en mag de gevel de eyecatcher van je woning zijn? Dan is een gevel als deze wellicht iets voor jou! Een massieve gevel van zware materialen kan precies zijn waar jij naar op zoek bent. Er zijn bovendien erg veel manieren om een heavy weight gevel te realiseren. Kies voor een combinatie van verschillende grove materialen zoals staal, steen en beton of werk juist met grote oppervlakken zoals raampartijen of brede deuren op plafondhoogte. Geen voorkeur voor deze moderne stijl? Je kunt ook gaan voor een combinatie van Mediterraans en rustiek door gebruik te maken van natuursteen in verschillende vormen. 

Wil je nog even verder kijken om meer inspiratie op te doen? Scroll dan ook nog langs deze foto's en voorbeelden van stijlvolle huizen. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl en smaak kun je bovendien gebruik maken van het filter. 

Geprefabriceerd

Voorzijde:  Huizen door OX architecten

Tenslotte zou je ook nog kunnen kiezen voor een gevel bestaande uit geprefabriceerde elementen, ook wel prefab genoemd. Gek? Absoluut niet, er worden tegenwoordig zelf hele woningen van vervaardigd. Geprefabriceerde onderdelen maken het mogelijk om in een korte tijd een geheel nieuwe uitstraling aan je gevel te geven. Ze worden namelijk op maat gemaakt en binnen enkele dagen kant-en-klaar geleverd. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en glas, maar ook staal en kunststof is mogelijk. 

Met deze laatste stijl zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je graag de professionele input of hulp van een expert wilt wanneer je aan een dergelijk project begint. Niet alleen kunnen zij je helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften, ook zou je zelfs de gehele uitvoering aan hen kunnen overlaten. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify! Veel succes! 

Wij zijn erg benieuwd: welke stijl is jouw favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!