Tuinieren vanuit je luie stoel! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tuinieren vanuit je luie stoel!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Je wilt graag een aantrekelijke tuin. Vol groen, bloemen en een mooi groen grasveld. Je hebt alleen geen tijd om elke dag alles in de gaten te houden. Hebben de planten wel genoeg water? Is het gras niet te hoog? Gelukkig kun je steeds meer dingen vanuit je luie stoel regelen. Via Bluetooth of app connect je allerlei apparaten in je tuin met je smartphone of tablet. Zo volg je de verrichtingen van je grasmaaier vanuit je vakantieadres of geef je je planten water terwijl je achter je aan het werk bent. En gaat het niet goed met je tomaat. Dan stuurt deze plant daar zelf een bericht over. Werken in de tuin doen we nog steeds. Maar alleen als we daar zin in hebben. Zo wordt het tuiniere geen verplichting en stieken zijn al die handige tools ook best heel cool!

Voorbereid op alle weersomstandigheden

modern  door homify, Modern
homify

Elite Thyme Dwarf Wall 8ft Wide Greenhouse

homify

Planten zijn heel gevoelig voor weersveranderingen. Zeker de kleine tere planten in je hobbykas. Handig is om een klein weerstation in je kas te installeren. Koppel het station aan je smartphone en je bent altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid, de windsnelheid en de lichtintensiteit in je kas. De voorspellingen verschijnen op de display van je smartphone in de vorm van weer iconen zoals wolken, regendruppels en een zon. Is het koud dan is het misschien verstandig om tomatenplanten wat bij te warmen.Bij harde wind kunnen de ramen beter dicht. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan regel je deze dingen automatisch. Bij warm weer openen je ramen automatisch en heeft je kas water nodig dan regel je dit met een druk op de knop. Je bespaart je jezelf heel wat heen en weer geloop en een hoop energie. Wil je graag hulp bij het installeren van een weerstation, raadpleeg dan een van onze professionals.

Geen aangebrande hamburgers meer!

Buitenstove van Toen=Hier Landelijk
Toen=Hier

Buitenstove

Toen=Hier

Barbecueën is leuk en gezellig. Maar het bakken gaat niet altijd over rozen. Hoe vaak zijn je hamburgers aangebrand of net niet helemaal gaar. De oplossing is smart bbq' en. Koppel een vleesthermometer via Bluetooth aan je smartphone of iPad. In de app geef je vervolgens aan of je een worst, een hamburger of een lekker kippetje gaat bakken en hoe je je vlees gebakken wilt hebben: rare, medium rare of well done. Tijdens het bakken zie je precies wat de temperatuur van je vlees is. Heeft je vlees de juiste temperatuur bereikt en is je vlees klaar dan krijg je hier een melding van. Barbecueën wordt zo een fluitje van een cent!

Het gras van de buren is nooit meer groener

Wellness tuin verbonden met het landschap Landelijke tuinen van Studio REDD exclusieve tuinen Landelijk
Studio REDD exclusieve tuinen

Wellness tuin verbonden met het landschap

Studio REDD exclusieve tuinen

Een automatische grasmaaier is ideaal. Terwijl jij lekker in de zon ligt of iets anders aan het doen bent gaat het apparaat rustig je terrein over. Heeft hij elk hoekje gemaaid dan zoekt hij zelf zijn oplaadpunt weer op en wacht op de volgende maaibeurt. Maar het kan nog gekker. Gras maaien terwijl je niet aanwezig bent. Het is mogelijk. Terwijl jij geniet van een welverdiende vakantie of hard aan het werk bent, volg je de verrichtingen van je robot grasmaaier via een app op je smartphone. Het enige dat daarvoor nodig is, is een gazonmaaier die voorzien is van een GPS Communicatie-kit.

Automatisch water geven

Patiogarden with steel pond and water feature Moderne tuinen van Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Modern
Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Patiogarden with steel pond and water feature

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Smart de sproeitijden van je watergeefsysteem instellen. Dat kan. Via de watergeef app op je mobiel regel je het allemaal op afstand. Is het warm weer en kunnen de planten wel wat vocht gebruiken, dan stel je je sprinklersysteem wat vaker in. Gaat het een paar dagen regenen dan zet je de frequentie van het watergeven weer op een lager pitje. In sommige systemen kun je zelfs het weerbericht integreren. Zo beplaalt je systeem zelf aan de hand van de voorspelling en evenuteel de vochtsensoren in de tuin of bewaterring voor je planten de komende periode noodzakelijk is. Handig en het bespaart je ook op de maandelijkse rekeningen!

Kleine 'thermometers' die vertellen of je plant water nodig heeft

Contemporary Cottage Garden Rustieke tuinen van Yorkshire Gardens Rustiek & Brocante
Yorkshire Gardens

Contemporary Cottage Garden

Yorkshire Gardens

Er bestaan verschillende systemen die je waarschuwen wanneer je kamerplanten of de planten op je terras water nodig hebben. De systemen zien eruit als een thermometer en steek je in de potgrond van je plant. Heeft je lamp water nodig dan gaat er een lampje knipperen. Je kan het apparaat in de plantenpot laten zitten. Maar je kan het ook gebruiken voor een quick scan van al je kamer- of kuipplanten. Ga twee keer per week al je planten langs en bepaal met de vochtsensor of je plant water nodig heeft. De eenvoudige systemen geven alleen aan wanneer je plant water nodig heeft. Maar andere geven je ook informatie over bijvoorbeeld de zuurgraad van je grond. Misschien is deze te hoog en heeft je plant extra kalk nodig. Met een druk op de knop weet je alles. Hoe makkelijk kan het zijn!

Ontvang berichten van je planten

St Mawes Drinks/Planter Table van Garden Trading Landelijk
Garden Trading

St Mawes Drinks/Planter Table

Garden Trading

Nieuwe technologie maak het mogelijk om planten een stem te geven. Planten voorzien van een chip sturen je een bericht wanneer ze dorst hebben of extra voeding nodig hebben. De chip is kleiner dan een postzegel en is bevestigd aan het blad van een plant. Nog toekomstmuziek voor onze stadse achtertuinen Maar wie weet is dit over een paar jaar wel de gewoonste zaak van de wereld.

Wil je het jezelf nog makkelijker maken, richt dan ook je huis smart in. Hoe je dat doet lees je in dit Ideabook

Wat laat jij automatisch doen in je tuin? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!