Een garage wordt twee gave appartementen; een architect uit Amsterdam gaat ze bouwen

Stoa. Stoa.
Garage, Kumiki: modern door Kumiki, Modern
Loading admin actions …

In dit artikel belichten we een mooi project. Het gaat om de bouw van twee appartementen op de begane grond van een appartementencomplex. Op dit moment is er nog een autogarage gevestigd op de begane grond, maar een architect uit Amsterdam gaat deze veranderen. Er komen supermooie appartementen in die groter zijn dan de woningen boven de garage. 

Dat worden aantrekkelijke woonobjecten! Heb je zin om een stukje onvervalste inspiratie op te doen? Kijk dan snel met ons mee naar de schitterende ideeën voor dit mooie bouwproject: het bouwen van twee appartementen in een garage.

Licht

Maquette renovatie en vervangende nieuwbouw: modern door Kumiki, Modern

De showroom en garage aan de achterkant worden afgebroken en opnieuw gebouwd. Het doel van de architect die dit project in Amsterdam leidt, is om veel meer daglicht in de woonruimte te brengen. De oplossing is om twee patio’s te realiseren die er voor zorgen dat het daglicht vrij spel heeft om door de ramen naar binnen te stromen, zodat niets het licht kan blokkeren. 

Ook de woonruimte wordt vergroot, zo kunnen er meerdere slaapkamers en een grote keuken en kantoor gebouwd worden. Een architect kijkt graag met je mee naar de mooiste ideeën voor je woning.

De huidige staat

Bestaande autogarage: modern door Kumiki, Modern

Dit is hoe de ruimte er nu uitziet. Ver van luxe en comfortabel. Natuurlijk heeft deze ruimte nu een totaal andere functie. De autogarage is straks helemaal gestript zodat onze architect uit Amsterdam de magische touch aan kan brengen. Het duurt nog even, maar dan kunnen de nieuwe bewoners genieten van hun nieuwe woning, al kun je je dat bij het zien van deze foto nog niet helemaal voorstellen… ..

Openheid

Situatietekening: modern door Kumiki, Modern

Het zullen L-vormige appartementen worden. Echt tof dat de achterwand van elke woning volledig glazen schuifdeuren zal hebben, op die manier kan het natuurlijke licht van buiten naar binnenstromen en lopen buiten en binnen een beetje door elkaar heen. 

Een heldere woning waarin een open sfeer aanwezig is en de bewoners een gevoel van vrijheid hebben, dat is waar de architect uit Amsterdam naar streeft! Meer mooie woningen kun je hier vinden.

Ecologisch

Maquette renovatie en vervangende nieuwbouw: modern door Kumiki, Modern

De twee nieuwe appartementen hebben nog veel meer te bieden, zeker als het gaat om milieuvriendelijke systemen, zoals zonnepanelen, waterverzamelsysteem, een steengoede isolatie en driedubbele beglazing. Hiermee kun je als bewoners echt heerlijk genieten van het moderne wooncomfort en een goed gevoel hebben over de milieuvriendelijkheid van je nieuwe woning. 

De ecologische voetafdruk is dus minimaal, precies wat het bouwen van tegenwoordig behoort te behelzen.

Nieuw sfeer in en rond het complex

Maquette renovatie en vervangende nieuwbouw: modern door Kumiki, Modern

Het design van het complex is bijzonder modern en minimalistisch, daarmee past het goed in de sfeer van de hedendaagse architectuur die een zakelijke vormgeving heeft, maar waarin toch ook veel aandacht besteed wordt aan het wooncomfort. Natuurlijk zijn de patio’s en terrassen de ideale plekken om te genieten van een heerlijke momenten samen met familie en vrienden. Het uitzicht over de stad is ook grandioos. 

Wij vinden het een goede zaak dat het complex straks helemaal zal bestaan uit woonvolumes, zo ontstaat er een mooie eenheid en een meer “huiselijke” sfeer in en om het complex. Een garage onder het huis is misschien in sommige gevallen makkelijk, maar deze heeft ook een bepaalde invloed op de omgeving. Nu is alles hier straks residentieel.

Natuurlijke sfeer

Duurzame installaties: modern door Kumiki, Modern

Het groen rond de woningen zorgt voor plekjes waar je even lekker tot rust kunt komen. Gewoon even zitten met een boek of genieten van de zon. Zo relaxt om af en toe even dicht bij de natuur te zijn. Wij houden van de verbinding tussen de architectuur en natuur!

Indeling

Indeling: modern door Kumiki, Modern

Je ziet hier de indeling van de appartementen in het complex. Het valt op dat de nieuw te bouwen appartementen een groter volume hebben dan de bestaande erboven. We zien duidelijke de patio’s waar je heerlijk kunt genieten op het terras. 

Met dit laatste voorbeeld besluiten we dit artikel, maar we nemen je graag mee naar een volgend project. Think creative, think like you! 

Wat vind je van dit idee? Zeg het met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine