Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Hypermoderne zorgwoning ontworpen door een architect uit de omgeving Arnhem

Stoa. Stoa.
Google+
Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Loading admin actions …

We hebben een heel bijzondere woning voor je in de aanbieding, namelijk een hypermoderne zorgwoning die ontworpen is door een architect uit de omgeving van Arnhem. Deze woning is gebouwd ter ere van het 50 jarig jubileum van Het Dorp: de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. Dit dorp is gebouwd met het geld dat ingezameld werd met een grote landelijke actie die op tv en radio werd uitgezonden. Tijdens en net na deze actie werd er zo'n 22 miljoen gulden opgehaald. Een heel bedrag, zeker in die tijd. 

De zorgwoning die we vandaag bezoeken heeft een aantal bijzondere eigenschappen: zo zijn alle functies (zoals woonkamer, keuken en badkamer) gemakkelijk te bereiken, want ze liggen allemaal in 1 rechte lijn achter elkaar op de begane grond. Verder is er door de architect veel aandacht besteed aan de lichtval in de moderne zorgwoning, zo zijn er verschillende lichtopeningen gemaakt waardoor het licht naar binnenvalt. Dit is fijn voor de bewoners van deze woning, omdat ze het grootste gedeelte van de dag liggend doorbrengen. 

De looks van deze zorgwoning zijn echt heel strak, modern en innovatief daardoor zijn ze zeer inspirerend voor liefhebber van deze stil. Kijk snel met ons mee en laat je verrassen door de mooie looks van deze woning! 

Sfeervol

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

In deze woning zou iedereen toch wel willen wonen. De looks zijn modern, strak en de zuivere tinten maken dat het pand mooi in de omgeving past. Architectuur en natuur gaan hier heel mooi samen. De bomen zijn als een lijst rond een kunstwerk, een werk dat de architect uit Arnhem met veel liefde voor de bewoners gerealiseerd heeft! 

De zorgwoning is van binnen totaal verstelbaar, wat inhoudt dat het interieur modulair is en aangepast kan worden aan de behoeften van de bewoners. Denk daarbij aan het verschuiven van wanden. 

Een architect kijkt graag met je mee om de nieuwste trends op het gebied van architectuur met je door te nemen. 

Bijzonder

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

Het ontwerp van de zorgwoning in Arnhem is bijzonder te noemen. De architect heeft zeker niet op save gespeeld toen deze de bouwtekeningen aan het maken was. Wij zijn vooral erg enthousiast over de L-vormige overkapping die een zeer moderne aanblik aan de gevel geeft. Daaronder zien we de grote ramen die zoveel daglicht doorlaten. Dit natuurlijke licht zorgt er voor dat de bewoners zich goed voelen. 

Heerlijk om te wonen in een woning met een mooie tuin, deze is hier ook aanwezig. Mooie ideeën voor een toffe tuin vind je hier!  

Avondsfeer

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

In de avond laat een woning zich altijd van de meest romantische kant zien. Ook bij deze zorgwoning is dat niet anders. Wat een schitterende avondsfeer ervaren we hier. 

Via de schuifdeuren ben je zo buiten om te genieten van een heerlijke avondwandeling. Goed om voor het slapen gaan nog even een frisse neus te halen! 

Woonkamer

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Studeerkamer/kantoor door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

In deze woonkamer kun je genieten van een heerlijke maaltijd en de gezelligheid van het samenzijn. Je ziet hier bij het plafond de reeds besproken lichtopeningen. Daardoor heb je als bewoners een mooi zicht op de omgeving. Dan voel je je niet opgesloten. De tinten die in deze kamer gebruikt zijn rustgevend. 

Kleurenpallet

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’:  Woonkamer door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

Naast de rustgevende tinten zijn er ook een aantal opvallende kleuren gebruikt: rood en oranje. Op deze manier wordt de geest geprikkeld. De sprankelende kleuren komen mooi tot uiting tegen de grijze achtergrond. Ook in de wand vinden we een lage lichtopening. Alles in deze kamer is er opgericht om de mensen een zo interessant mogelijke visuele ervaring te geven. 

Met deze laatste foto besluiten we dit artikel, maar nemen je graag mee naar een andere mooi project. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieur en architectuur, home and living. Stay tuned! Kijk met ons mee naar dit mooie project. 

Wat vind je van deze woning? Zeg het ons met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!