Moderne kubuswonig ontworpen door een architect uit omgeving van Alkmaar

Stoa. Stoa.
Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar, Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Moderne huizen
Loading admin actions …

We nemen je in dit artikel mee naar een speelse woning met een hele toffe look. Het is een moderne kubuswoning ontworpen door en architect uit Alkmaar. De verschillende lijnen van het huis roepen een visueel spel op waar de liefhebbers van architectuur echt van kunnen genieten. We horen in de strakke vormgeving van deze moderne kubuswoning de echo van de Bauhaus, een bouwstijl uit het begin van de twintigste eeuw die zeer beeldbepalend is geweest voor de architectuur van de vorige eeuw, maar dus ook nu nog in de onze een belangrijke rol speelt. 

De eenvoud, en daar bijkomend het gebrek aan opsmuk door verfraaiingen, is een van de meest geroemde aspecten van de bouwstijl die ontwikkeld is door de Bauhaus. Vandaag gaan we kijken naar een achterkleinkind van de Bauhaus. Laat je inspireren door deze moderne kubuswoning die gerealiseerd is door een toparchitect. Te vinden in Alkmaar. 

Achtertuin

We staan hier aan de achterzijde van de woning. Een bijzonder fraaie achtertuin wordt hier binnenkort met de hulp van een landschapsarchitect gerealiseerd, dat is overigens echt iets om te overwegen, want samen met een architect kun je heel snel de tuin van je moderne woning, al dan niet een kubuswoning, een bijpassende tuin realiseren. 

Er komt nog een omheining rond de tuin en ook de zandheuvels zullen verdwijnen. Dit is een leeg canvas waar nog alles mogelijk is. We hebben door het ontbreken van de omheining nu wel mooi de kans om je te laten zien hoeveel verschillende ramen deze moderne kubuswoning heeft. 

Zo valt het licht mooi naar binnen, precies wat de bewoners nodig hebben om zich goed te voelen in hun kubuswoning. Het interieur kan dit natuurlijke licht ook niet missen, omdat het simpelweg door het daglicht tot leven wordt gebracht. Meer mooie ideeën voor je tuin kun je hier vinden.

Bovenste etage

De bovenste etage is voorzien van verschillende uitsneden waar licht en lucht naar binnen kunnen stromen. Een heerlijk gevoel heb je hier als je ’s ochtends wakker wordt. Het is belangrijk voor de ventilatie dat je een slaapkamerraam open kunt zetten. Hier kantelt het raam naar binnen toe. De gordijnen zorgen voor de juiste verduistering, zodat je hier in het weekend ook lekker kunt uitslapen.

Baksteen en hout

Wij vinden deze verticale, grijze geveldelen erg mooi. Deze grijze gevel zorgt voor een mooi basic look, we denken hierbij direct aan larikshout. Geslaagde combinatie: de bakstenen en het grijze hout!

Uitkijk

Door een schitterende uitkijk op de omgeving voel je je hier als bewoner helemaal mee verbonden. Hollandse luchten aan de horizon en bomen rond het huis maken wonen hier heel bijzonder.

Variatie

Het mag dan een huis zijn met een minimalistisch karakter, dat wil nog niet zeggen dat het eentonig is. We zien zelfs een grote variatie in materialen, texturen en kleuren. Juist door met deze drie aspecten te spelen krijg je een interessant beeld, een architectuur met een moderne look, die van de kubus, maar met een visueel spel waarin vooral de gradaties in kleurwarmte opvallen.

Kom binnen!

We staan nu bij de overdekte ingang van de woning. Erg fijn om in alle rust naar binnen te kunnen, dat je je zeg maar niet hoeft te haasten als het bijvoorbeeld regent, wat nog wel eens kan gebeuren in Nederland. Hier sta je mooi droog. De donkere looks domineren de binnenzijde van dit portaal. Verschillende ramen geven een blik op deze halfgesloten ruimte, waardoor je vanuit huis direct zicht hebt op wie er aanbelt. 

Resumerend mogen we stellen dat deze moderne kubuswoning een waardig achterkleinkind is van de Bauhaus, waarbij we vooral het moderne spel met kleurwarmte, materiaal en textuur opvallend vindend. 

Een inspirerende woning waar we enthousiast van worden! Blijf ons volgen voor meer mooie projecten!

Wat vind je van deze kubuswoning? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine