Sneak preview: dit zijn de interieurtrends voor 2019!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
St James's Gardens, London, Nelson Design Limited Nelson Design Limited Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

We hebben we alvast even binnen gekeken bij bekende interieur designers en kunnen we je nu alvast een sneak preview geven van de nieuwe woontrends in 2019. En om die nieuwe trends toe te voegen, hoef je echt niet je hele interieur om te gooien. Dat kan gewoon met een paar simpele details. Om te laten zien hoe je dit doet, geven we je ook wat toffe ideeën hoe je deze trends op een simpele en unieke manier kunt toevoegen aan jouw huis. 

En natuurlijk vertellen we je alles over de nieuwe kleuren & materialen waarmee je je huis weer die nieuwe fraaie look geeft. Want net als je kleding, heeft ook je huis soms een nieuwe make over nodig. En dat is nog leuk om te doen ook!

'Get your glam on' met goud

Wonder-Brass side table Loaf Moderne woonkamers side table,brass,glass,new,on-trend,sofa,olive,green

2019 wordt het jaar van glamour en bling in interieur design. Goud speelt daarbij een hoofdrol. Deze metallic tint zien we op allerlei manieren en in allerlei details verschijnen in de interieurs in 2019. Goud mag dus zeker niet ontbreken in je huis volgend jaar. En de warme uitstraling van goud kan natuurlijk ook heel veel toevoegen aan je interieur. Je kunt het ook prima combineren met moderne materialen. Een beetje contrast kan net dat fraaie verschil maken. Vind je het lastig om dit zelf te bedenken? Schakel dan een expert in: die kan ja daarbij helpen.

En hier zien we hoe simpel het eigenlijk is. Een mat gouden bijzettafel in een modern en landelijk interieur. De zachtgroene bank laat de lamp mooi naar voren komen en voegt veel sfeer en warmte toe aan de ruimte.

Metallic accenten voor een extra vibe

En we voegen deze niet enkel toe in accessoires want dat is zo voorspelbaar, maar kiezen voor unieke details die anders dan anders zijn zoals deze muur met metallic glow.

Of kies voor iets totaal anders zoals behang met metallic koperen bling… .

Koper blijft…

Je dacht misschien dat koper alweer passé was maar niets is minder waar. Koper is een blijvertje. Maar we combineren koper nu anders. De nieuwe trend is leer, met hout en veel planten en wat koperen of andere metallic accenten plus wat kleurrijke touches hier en daar als sprankelend element. Mix je koperen accessoires dus op deze nieuwe manier.

Marmer & natuursteen voor een luxe sfeer

Marmer is terug van weggeweest in de nieuwe interieurtrends voor 2019. En dan niet meer het alom bekende grijs-witte marmer met vintage wasbak en gouden kranen. Nee, we kiezen nu voor fraaie warme aardetinten en combineren die met trendy materialen als natuursteen en beton ciré.

Auberginepaars en warmrood

Nieuw in 2019 zijn aubergine-paars en aardetinten zoals beige, bruintinten, maar ook warmrood doet nog steeds mee. En naast deze aarde- en warme tinten zien we ook nog steeds warm grijs-oudroze en zachtgrijs als trendkleuren.

De kleurencombinaties worden naar 2019 toe wat meer uitgesproken. In ons interieur combineren we verschillende stijlen, culturen en retro-invloeden tot een bonte, gezellige mix.

Colour blocking

Een andere nieuwe trend is het zogenaamde ‘colour blocking'. Daarbij combineer je felle kleuren met scherpe contrasten tot gewaagde combinaties zoals bijvoorbeeld azuurblauw en oranje of flessegroen en felgeel.

Je kiest dus voor twee felle contrastkleuren en voegt deze toe aan je accessoires voor wat vrolijke touches in je huis.

Groen, groen en nog eens groen

Sky Planter Blumentopf, Greenbop Greenbop Binnentuin Binnenbeplanting

En natuurlijk mogen ook in 2019 de groene planten niet ontbreken. Dit is een belangrijk onderdeel van de interieurtrends voor je woonkamer. Geen overvolle vensterbanken maar een enkele mooie plant op een plek als highlight. 

We kiezen voor groen, natuurlijk en duurzaam en zien dit ook terug in natuurlijke materialen in huis zoals hout, leem en natuursteen. 

Ook zien we vaker accentmuren van natuursteen en hout in mooie neutrale aardetinten. De muren worden meer ingezet als blikvanger om wat variatie aan te brengen in ons interieur.

Brocante meets Marocco

De combinaties worden in 2019 een stuk gewaagder, overdadiger en kleurrijker. We mixen met het grootste gemak verschillende stijlen door elkaar heen van retro tot brocante en Marokkaans. Aan die bonte mix voegen dan ook nog eens verschillende texturen, metallic accenten en patronen toe. Kortom je mag helemaal los gaan in het mixen van alle stijlen, kleuren en patronen. 

Maar wel alles in de juiste balans natuurlijk. Qua materialen en accessoires kun je daarbij denken aan ornamenten, kroonluchters, Marrakech kleden, oude afgebladderde potten, luxe en zachte stoffen zoals bont plaids en kitschy schilderijtjes op kleurrijke muren.

Multifunctionele unieke en duurzame meubels

Cacoon, Cacoon Cacoon Tuin Meubels

Onze huizen worden duurder we hebben vaak ook minder ruimte beschikbaar. Multifunctionele meubels zijn dan een ideale oplossing. Een inklapbare tafel of bed in je woonkamer bespaart je veel ruimte en bovendien hoef je zo ook minder meubels aan te schaffen (nog duurzaam ook dus). 

Ook de ruimtes in huis zetten we meer functioneel in. De logeerkamer wordt ook werk-, hobbykamer en speelkamer voor de kids. Verder hebben we het steeds drukker. Ook dat heeft invloed op de woontrends. We zoeken naar comfort en gemak. 

Zo zien we in de nieuwe interieurs items die veel functionaliteit bieden zoals high tech ingebouwde keukenapparatuur, geïntegreerde systemen in huis met slechts een afstandsbediening voor alles en digitale televisies met een scherm dat tegelijkertijd ook een schilderij is.

Welke trend ga jij zeker toevoegen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine