Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een heel bijzondere woning met stijl

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Midden tussen de Oostenrijkse alpen, met een adembenemend uitzicht op het dal staat het Haus der Ufogel te wachten op vakantiegangers die tijdelijk in stijl willen wonen. Een bijzonderheid is de Ufogel zeker: een vrijstaand, zwevend object dat uit een ander sterrenstelsel gekomen lijkt te zijn. De naam is een reflectie van deze bijzondere architectuur in de samentrekking van de woorden 'UFO' en 'vogel', dat het huisje perfect beschrijft. Lees verder voor een kijkje in dit bijzondere ontwerp van Aberjung Design.

De Ufogel

De hoekige, onregelmative vorm is geheel bekleed met panelen waardoor het gebouw aan een alien, reptielachtig object doet denken dat 's winters in de diepe sneeuw van de alpen genesteld ligt. De smalle, metalen poten waar de hele constructie stabiel op rust, en de snavelachtige overkapping van de ingang zijn maar een paar van de elementen die het huisje een vogelachtig karakter geven. Ineengedoken tegen de kou staat de Ufogel uitnodigend te wachten op de volgende gasten.

De constructie

Op het profiel van Aberjung staan foto's zoals deze van het complete project: van ontwerp tot bouw tot afwerking. In de foto hier ligt de inwendige constructie van de Ufogel te wachten op een dak en muren en laat de basisvorm zien van de compacte maar uiteindelijk verrassend ruime vakantiewoning. De scherpe en ronde hoeken gaan samen de binnenkant van de Ufogel vormen en worden op een verrassende manier gebruikt voor de inrichting.

Koken en eten

In deze woonkamer-, eetkamer- & keukencombi, waarvan de laatste twee elementen hier zichtbaar zijn, zijn de functies van alle drie kamers bij elkaar gebracht op een verrassend ruimtelijke manier. Zonder vol te lijken kan deze ruimte 6 personen herbergen voor een comfortabel diner en laat nog genoeg ruimte over voor een praktisch en breed aanrechtblad dat de bereiding van voedsel makkelijk aankan. De stijlvolle kachel is niet alleen praktisch en sfeermakend tijdens koude alpenwinters maar ook decoratief en kan met het grootste gemak het hele huis verwarmen.

Zitten en genieten

Op een niveau halverwege tussen de multifunctionele ruimte en de zolder bevindt zich het zitgedeelte dat wel de meeste indruk wekt door het grote raam waarachter de prachtige bergachtige omgeving te zien is. Hier kun je comfortabel en warm liggen of zitten met de Tiroolse vallei aan je voeten.

Ruimtegebruik

Hier is goed te zien hoe Aberjung in het interieurontwerp gebruik heeft gemaakt van de architectuur van het gebouw. De twee kanten van het ontwerp worden hier samengevoegd tot een onlosmakelijk geheel in een efficiënt gebruik van de ruimte die door de hoek van muur en dak aangeboden wordt. De vorm krijgt nog eens extra aandacht door de lijnen van het natuurlijke houtwerk dat alle vlakken aan de binnenkant van het huis bekleedt.

De slaapkamer

De lijnen van het hout lopen helemaal door over de muur en het plafond tot aan de vloer van de zolder, dat de slaapkamer vormt. Hier is goed te zien hoe het overal aanwezige hout het vakantiehuisje de sfeer van een berghut geeft met een moderne twist door de strakke lijnen en de ruime, lichte inrichting. De twee ruimten op zolder, waarvan hier de grootste te zien is, kan zonder moeite 6 personen herbergen.

De badkamer

Last but not least is de originele badkamer dat met de praktische, doorlopende tegelvloer een mooi contrast vormt met het hout en een ruime, lichte douchecabine levert door de schuine wand en de skylight hoog in de achterwand. 

Minimalistisch, rustiek, buitenaards en natuurlijk: het huis zit boordevol tegenstrijdigheden maar is toch een echte eenheid dat de traditionele omgeving doorbreekt met zijn bizarre ontwerp maar ook aanvult door de materialen, kleuren en vormen en onweerstaanbaar uitnodigt om alle hoeken, ruimten en gemakken die het biedt uit te proberen.

Klik hier voor meer foto's van het Haus der Ufogel.

Wat vind jij van dit bijzondere ontwerp? Reageer hieronder op dit Ideabook.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!