Zwembad in de tuin: welke opties heb je allemaal?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Patiotuin stadshart Maastricht, Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Moderne zwembaden
Loading admin actions …

De zomer mag dan ten einde zijn, het kan zeker geen kwaad om alvast over de volgende zomer na te denken! En ook in het najaar kun je vaak nog van je tuin genieten op die fraaie nazomerdagen. Daarom richten we onze pijlen deze keer op een zwembad in de tuin. Welke opties heb je allemaal en wat kun wij je daar allemaal over vertellen? Uit het werk van diverse professionals hebben de meest fraaie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. 

Geniet er maar lekker van en droom er van hoe het is om een zwembad in de tuin te hebben!

De luxe van een zwembad

De afgelopen zomer zullen er ongetwijfeld genoeg momenten zijn geweest waarop je verlangde naar een verfrissende duik in het water. Wat is er dan fijner dan een zwembad in de tuin? De luxe van een zwembad laat zich raden: voor gebruik van jou en je gezin is het erg fijn. Maar als je gasten hebt dan is het altijd leuk om ze te vragen hun zwemkleding mee te nemen! Wel is het natuurlijk zo dat een zwembad kosten met zich meebrengt. Juist om die reden willen we je diverse opties laten zien: voor elk budget is er wel iets te vinden!

Houten zwembad

Moderne Holzpools für Ihren Garten, OOGarden OOGarden Moderne zwembaden Hout Hout Zwembad

Een houten zwembad in de tuin is een leuke optie voor de wat meer rustieke sferen. Maar dat is niet het enige: het is ook een oplossing die relatief goedkoop is ten opzichte van een ‘permanent’ zwembad. In een tot drie dagen kan een houten zwembad in de tuin opgebouwd worden. 

Het zwembad kan geheel bovengronds worden geplaatst, gedeeltelijk verdiept of juist helemaal in de grond verwerkt. Kijk wat er bij jou in de tuin mogelijk is qua grootte en bodemgesteldheid.

Opblaasbaar bad

Esthetisch gezien is het misschien niet de meest fraaie oplossing, maar goedkoop, handig en snel is het wel: een opblaasbaar zwembad in de tuin. De kinderen maakt het sowieso niet uit: een zwembad is een zwembad voor hen! Een groot voordeel is bovendien dat je het na de warme dagen weer op kunt ruimen en zo meer ruimte overhoudt in de tuin. 

Zeker voor de meer kleinere tuinen kan dat handig zijn. Een opblaasbaar zwembad is er in vele uitvoeringen te vinden en zoals je op de foto kunt zien is zelfs een opblaasbare jacuzzi een hele leuke optie!

Hot tub of jacuzzi

Taras + Jacuzzi, ScandiSpa ScandiSpa Scandinavische tuinen Zwembaden & vijvers

We hadden het net al even over de jacuzzi in een opblaasbare variant, maar uiteraard kun je ook dit gebied voor een wat meer permanente oplossing kiezen. Ideaal om ’s avonds met z’n tweetjes onder het genot van een wijntje van de sterrenhemel te genieten en dat kan ook op de koudere dagen: als het water van dit kleine zwembad in de tuin maar warm genoeg is, kun je er zelfs in de winter heerlijk van genieten. 

En reken ook in dit geval maar weer dat je vrienden graag voor een borrel langs willen komen als ze lekker in die hot tub of jacuzzi kunnen relaxen.

Dakterras

We hebben het dan wel over een zwembad in de tuin, maar wat als jij nou de beschikking hebt over een fraai dakterras? Ook dan kun je vast wel uit de voeten met een zwembad! Afhankelijk van de grootte van je dakterras zijn er verschillende opties mogelijk. Wel is het zo dat de constructie vrijwel altijd bovengronds moet worden geplaatst. Stel je toch voor dat je met zo’n uitzicht lekker van het water kunt genieten…  

In Nederland wordt dat misschien een beetje lastig, maar wie weet ben je ooit eens de trotse bezitter van een vakantiewoning in het buitenland!

Binnentuinen

Al die zwembaden in de tuin zijn schitterend om te zien, maar de stijl en de sfeer van de tuinen zelf mogen we natuurlijk ook niet onderbelicht laten. Wat dacht je van deze fraaie rustieke tuin met duidelijke moderne en industriële accenten? Voor een binnentuin als deze in Maastricht een super goede oplossing. En het zwembad vormt daarvan het luxueuze middelpunt. Je zou in een geval als dit ook nog kunnen kiezen voor een zwemvijver: wellicht ook geen slecht idee!

Alle vormen, soorten en maten

Tuin in de stad - modern & gezellig, Biesot Biesot Moderne tuinen Plant,Water,Eigendom,Boom,Plantkunde,Stedelijk ontwerp,Gebouw,Buurt,Condominium,Landschap

Zoals je hebt kunnen zien kun je met een zwembad in de tuin vele kanten op: in alle vormen, soorten en maten is er wel iets leuks te vinden en dat geldt dan zeker ook voor de verschillende opties die er op het gebied van de kosten zijn. Ga niet over één nacht ijs bij het maken van je besluit en neem er anders gerust de tijd voor in de winter om er verder over na te denken en alle opties op een rijtje te zetten. 

Houd maar vast in gedachten dat die volgende warme zomer voor jou een groot feest in eigen tuin kan gaan worden!

Heb jij een zwembad in je tuin? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine