Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Natuurlijke keukens

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

De keuken is niet zomaar één van de kamers in huis, maar de centrale plek waar alle activiteit samenkomt; waar de bewoners samenkomen. In een keuken maak je eten klaar, zet je koffie, eet je de meeste maaltijden en doe je dingen samen. Het is een productieve, sociale ruimte waar je je thuis wilt voelen, waar je actief wilt zijn, maar waar je ook rust wilt kunnen hebben.

Baksteen in de keuken

 Keuken door Henley McKay Kitchens
Henley McKay Kitchens

Grand Designs LIVE 2013 Celebrity Show Demo Kitchen

Henley McKay Kitchens

Er bestaan heel veel schitterende oplossingen voor het bedekken van muren: stucwerk, behang, tegels, houten panelen etc. Maar wat als je van de buitenmuur ook de binnenmuur maakt? Of een buitenmuursfeer binnen haalt? Dan krijg je een keuken zoals dit. Rustiek, kalm. De natuurlijke kleuren en materialen die samen baksteen en voegsel maken, zorgen voor een warme, aardse sfeer die eenvoud uitstraalt maar tegelijk ook voor decoratie van de keukenmuur zorgt.

Natuursteen op de vloer

 Keuken door Baker & Baker
Baker & Baker

Stoke Grove

Baker & Baker

De natuur ligt hier aan je voeten in de vorm van grote, speels neergelegde stenen tegels dat een natuurlijke en rustige sfeer creeërt in deze keuken. Deze landelijke, moderne keuken biedt sfeer en ruimte door de lichte, neutrale kleuren waarin de stenen vloer door zijn bescheiden en natuurlijke karakter een belangrijke rol speelt.

De natuur als keuken

  door werkhaus
werkhaus

Baumstammküche

werkhaus

Dit ontwerp lijkt alsof het direct uit het bos komt; een stille open plek waar je natuurlijke materialen klaarmaakt in een natuurlijke omgeving. Wat opvalt is de werkbank dat een deel is van een boomstronk en als enig bijna volledig natuurlijk object de natuur binnenhaalt in een menselijke omgeving. De eenvoudige materialen, vlakken en lijnen van het verdere keukenblok vullen het thema aan en voegen functionaliteit toe aan de sfeer.

Omringd door hout

Net als in het ontwerp hierboven is hier de natuur in de keuken gehaald door het gebruik van hout. De met rust gelaten warme, natuurlijke kleur en patroon van het hout zorgen voor een warme, natuurlijke en rustige plek.

Omringd door steen

  door werkhaus
werkhaus

Natursteinküche

werkhaus

Ook hier wordt door materiaal de natuur opgeroepen, maar dan in de vorm van steen. Het ruwe maar ook kalme effect van het keukenblad, gepaard met houten elementen combineert het praktische en stabiele karakter van harde steen met de warme, functionele eigenschappen van hout tot een natuurlijk geheel.

Organische vormen

Naast materiaal kan ook met vorm gespeeld worden in het streven naar een natuurlijk ontwerp. Wie zegt dat keukenkasten rechte blokken moeten vormen en strakke hoeken moeten hebben? Zonder aan functionaliteit te verliezen zorgt dit retro-keukenontwerp voor een vloeiend, organisch geheel waarin je je thuis kunt voelen. Bijkomend voordeel is dat er geen scherpe hoeken zijn om je aan te stoten of te storen.

Kruidenhumor

 Keuken door InDezign
InDezign

Gewürz- und Kräuterbeet

InDezign

Het zit 'm soms gewoon in de details: wat je in de keuken neerzet. Dit originele kruidenrek, vermomd als kruidentuintje, fleurt op een grappige manier de keuken op en vergaat niet…

Van de muur eten

Voor de liefhebber van verse kruiden en levende natuur in de keuken is er deze kruidenmuur. Door de kruiden verticaal de plaatsen win je aan ruimte en het binnenhalen van kruiden of andere planten in je keuken geeft de ruimte een fris, levendig karakter.

Voor meer keukenideeën kun je hier terecht. Kijk ook eens naar deze aanrechtbladen voor meer inspiratie.

Welke keuken spreekt jou het meeste aan? Deel jouw keuze of andere keukenideeën hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!