Sfeer maken met vorm: de bol

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Rond, vriendelijk, glad, rollend, speels, organisch …  Wat je er ook van vindt, wij zijn gek op de bol. We zijn er zo verzot op, dat je de bol overal en op de raarste plekken tegenkomt. Waarom? Dat laten de producten hieronder zien …

Mooi natuurlijk

rustieke & brocante Tuin door A Place In The Garden Ltd.
A Place In The Garden Ltd.

Chelsea Flower Show 2014

A Place In The Garden Ltd.

Dit tuinontwerp van Jane Clifford laat zien dat we de bol niet alleen een fijne en natuurlijke vorm vinden voor materialen in onze tuin, maar ook als kunst dat niets anders hoeft te doen dan mooi te zijn. Plant en steen vormen hier de voornaamste materialen, maar het contrast tussen dode steen en levende natuur wordt verkleind door het gebruik van dezelfde ronde vormen. De tuin wordt zo een plaats waar product en natuur prima samengaan en vloeiend in elkaar overlopen. Let ook op de lantarens op de muren en de houten luiken die zorgen voor een aangename, warme sfeer die de geometrie van de rest van de tuin aanvullen.

Knus

moderne Tuin door Commercial Furniture UK LTD
Commercial Furniture UK LTD

White Rotating Apple Daybed

Commercial Furniture UK LTD

Ook al vinden we de bol mooi van zichzelf, we kunnen er natuurlijk ook gelijk iets mee doen. Of in doen, zoals hier. De bol is namelijk ook knus, een coconnetje om in te kruipen, om gezellig of rustig te zijn. Vermomd als grote appel is deze Rotating Apple Daybed een plekje waar we ons klein kunnen maken en knusse momenten kunnen beleven; samen of alleen, lezend of luisterend, wakker of dromend… Dit loungezitje kan het allemaal!

Transparant

eclectische Keuken door KIMXGENSAPA
KIMXGENSAPA

Apollo 14 Crystal Bottle

KIMXGENSAPA

De bol kan ook een zeepbel zijn, of een druppel. Deze Apollo 14 kristallen fles is, net als een zeepbel, breekbaar maar toch sterk, eenvoudig maar toch sierlijk, grappig maar toch functioneel en past gewoon bij water! Wees niet bang om dit kunstwerkje ook te gebruiken; het solide gebruik van glas in dit onwerp zorgt ervoor dat deze fles een stijlvolle maar ook veilig middenpunt kan zijn op keuken- of eettafel. 

Licht

 Woonkamer door Future Light Design
Future Light Design

Bocci Products

Future Light Design

Bollen die normaal aan de hemel te vinden zijn, zoals sterren of de zon, zijn nu ook aan het plafond te hangen. Geef jezelf het gevoel dat je zweeft, of temidden van vuurvliegjes zit met deze lamp van Future Light Design. Het gebruik van glazen bollen zorgt ervoor dat het licht naar alle kanten kan uitstralen terwijl de lamp toch uit individuele lichtpunten bestaat die het idee van een sterrenhemel versterken.

Zacht

Rond kan ook zacht zijn; huiselijk en warm. En deze rode stoel en poef van Buratti + Battiston laten zien dat zachte ronde vormen ook nog comfortabel kunnen zijn! De vormen bieden comfort voor vele mogelijke houdingen waarin je kunt lezen, tv kijken, gesprekken voeren of zelfs slapen. Deze stoel met bijbehorende poef, door de originele rondingen, vormen een blikvanger in iedere huiskamer en kleedt je inrichting als een kunstwerk aan.

Warm

Knus, warm en licht: de Mezzofocus open haard geeft je het idee dat het vuur veilig in de haard ingesloten is terwijl de warmte en het licht aan alle kanten naar je uitstraalt. Deze haard kan in het midden van iedere kamer geplaatst worden voor een gelijkmatige spreiding van warmte en gezelligheid, en het design is niet storend maar juist een aanvulling op iedere inrichting. Een kampvuurtje in je eigen huis met alle gemakken van de open haard. Ideaal voor een koude, winterse dag!

Meer originele haarden kun je vinden bij Focus Fires. Of kijk eens naar andere leuke ideeën om je tuin op te fleuren.

Hoe maak jij gebruik van vorm in huis? Vertel erover hieronder, of laat het ons zien.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!