Een aantrekkelijke geschakelde woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een aantrekkelijke geschakelde woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 리슈건축 Modern
Loading admin actions …

Een geschakelde woning kan op zeer originele manieren uitgevoerd worden. Soms gaat het concept veel verder dan een ‘twee-onder-een-kap’ en is er dan ook sprake van een eigen kap. Dat is ook het geval bij het project dat we nu gaan bekijken. De Zuid-Koreaanse architecten van Richue zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van dit type woning. Een mooi voorbeeld van verfrissende architectuur afkomstig uit dit Aziatische land. En ook zeker een voorbeeld hoe op een relatief klein grondoppervlakte een mooie en vooral ook unieke woning kan verrijzen.

Symmetrie

Een eerste blik op deze dubbele woning laat een hoge mate van symmetrie zien, al is er van een complete symmetrie geen sprake. Een leuke twist in het ontwerp is de keuze voor twee verschillende kleuren baksteen. En de gespiegelde interieurs van de twee woningen zorgen dat voordeuren naast elkaar geplaatst zien. Een muurtje zorgt voor de afscheiding tussen de twee huizen en voor enige privacy in de tuin. Aan andere beschutte buitenruimtes heeft dit huis overigens ook geen gebrek: er is zowel een balkon als een klein dakterras aanwezig!

Interessante materiaalkeuze

Voor we binnen gaan kijken nemen we de bekleding van de gevel en het dak nog even extra onder de loep. Het is een erg fraaie oplossing om hier voor een metalen bekleding te kiezen. Het zorgt voor een eigenheid en een unieke uitstraling. Maar ook de binnenkant heeft een paar leuke verrassingen voor je in petto. Tijd om daar ook eens rustig rond te gaan neuzen!

Entree

Eenmaal binnen zie je de bijzondere kleuren die voor een warm en huiselijk gevoel zorgen. Zo blijkt maar weer hoe leuk het effect van een oranje muur kan zijn! We kunnen de eetkamer hier, we zien de tuindeuren en een stukje van de trap, maar wat valt er op de benedenverdieping nog meer te zien? Vanuit een ander perspectief zal er meer duidelijk worden!

Alternatieve indeling

Nogmaals bekijken we de benedenverdieping, maar nu vanaf de andere kant en zien nu de ruime keuken die hier aanwezig is. En misschien had je hier ook een woonkamer verwacht, maar dat is niet het geval, hierachter is namelijk een slaapkamer ondergebracht! Wederom een leuke twist in het ontwerp die voor een nog hogere unieke waarde van deze woningen zorgt. Voor we boven gaan kijken nog een opmerking over de gehanteerde stijl, het is namelijk best moeilijk om die te omschrijven. Het is vooral een modern en minimalistisch geheel dat door het nodige hout een extra eclectisch en landelijk randje krijgt.

Lichte woonkamer

De woonkamer is een prachtige, lichte en vooral ook hoge ruimte. Door middel van het balkon kun je hier buiten ook letterlijk naar binnen halen. Het eclectische gevoel komt hier ook weer heel duidelijk naar boven drijven. Het zorgt voor een erg ontspannen ruimte die het ideale toevluchtsoord lijkt in een hectisch en druk leven. En ook op deze verdieping is weer ruimte voor een slaapkamer.

Lagen

We kijken op deze foto als het ware ‘tussen’ de middelste en de bovenste laag van het huis. De ruime trapopgang en de open ruimte boven de woonkamer geven een zeer groot ruimtelijk effect in deze bescheiden woning.

Zolder

Pas als je helemaal naar de zolder doorgelopen bent, zie je hoe groot deze ruimte is. Hier is ook de toegang naar het kleine dakterras. De zolder zelf kan zeer multifunctioneel gebruikt worden: extra slaapkamer, logeerkamer, speelkamer, wasruimte of toch een thuisbioscoop? De bewoners hebben de luxe dat ze met deze ruimte van alles en nog wat kunnen doen! Een mooie bekroning op een leuk, origineel en uniek huis.

Ben je na het zien van dit huis benieuwd geworden naar meer bijzondere Koreaanse projecten? Bekijk dan ook dit huis!

Haal jij inspiratie uit de Zuid-Koreaanse architectuur? Wij zijn erg benieuwd wat jij daar zo aantrekkelijk aan vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!