Een muursticker bevestigen: zo pak je dat aan! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een muursticker bevestigen: zo pak je dat aan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
modern  door Vinyl Impression, Modern
Loading admin actions …

Muurstickers zijn in! En dat is niet zo gek. Het zijn leuke accessoires die je woonkamer, keuken of slaapkamer een ander uiterlijk kunnen geven. Stickers met recepten of ingrediënten zien we aan de muur van menig keuken voorbijkomen. Voor kinderkamers zijn er tal van leuke muurstickers verkrijgbaar waarmee je in no-time een themakamer creëert. En de vele muurstickers met levensspreuken zijn natuurlijk uitermate geschikt voor het decoreren van een muur in de woonkamer. Door de grote hoeveelheid muurstickers die er vandaag de dag te verkrijgen zijn, is het niet moeilijk om er een paar te vinden die je mooi vindt. Al is het misschien juist makkelijker als de keuze wat beperkter is. Kiezen is tenslotte niet iedereens sterkste kant.

Het bevestigen van muurstickers is over het algemeen niet heel erg moeilijk. Toch is wel handig als je een idee hebt van hoe je dit het beste kunt aanpakken. Door van tevoren een plan te maken voor het opplakken van de muursticker, maak je het jezelf een stuk makkelijker. In dit Ideabook vertellen we je stap voor stap hoe je een muursticker het beste kunt bevestigen. We doorlopen een heus stappenplan, waarbij we elke stap tot in de detail bespreken. Zo kan er tijdens het opplakken van je muursticker eigenlijk helemaal niets meer mis gaan!

Stap 1: bereid de muur voor

Muurstickers babykamer en kinderkamer van decodeco.nl Minimalistisch
decodeco.nl

Muurstickers babykamer en kinderkamer

decodeco.nl

Het eerste dat je moet doen voordat je een muursticker kunt opplakken is het voorbereiden van de muur. Je moet ervoor zorgen dat de sticker zonder problemen op de wand kan worden geplakt. Het aanbrengen van een muursticker op een net geschilderde muur is alles behalve aan te raden. Zorg ervoor dat de muursticker op een sterke muur wordt aangebracht die al een tijd goed in de verf zit.

Het is lastig om een muursticker te bevestigen op een wand met een grof oppervlak. Het vinyl van de muursticker zal dan niet goed aan de muur hechten. Op een vlak oppervalk is een goede hechting gegarandeerd. Tot slot is het belangrijk om je te realiseren dat een muursticker ook niet goed plakt op een stoffige muur. Zorg er daarom voor dat de muur voor het opplakken van de sticker goed stofvrij is.

Stap 2: neem de muur af met een vochtige spons of doek

modern  door Vinyl Impression, Modern
Vinyl Impression

'Thankful' wall sticker

Vinyl Impression

Bij stap twee draait het om het schoonmaken van de wand. Neem de muur met een vochtige spons of doek gelijkmatig af en verwijder daarna alle sporen van vocht met een droge doek. Als de muur helemaal goed droog is, kan de sticker worden bevestigd. Geef de wand daarom even de tijd om helemaal goed op te drogen.

Stap 3: maak een plan voor de indeling

Muurstickers babykamer en kinderkamer van decodeco.nl Minimalistisch
decodeco.nl

Muurstickers babykamer en kinderkamer

decodeco.nl

Het is belangrijk om voor het opplakken van de muursticker goed na te denken over de indeling op de muur. Nadat je hebt uitgezocht op welke muur je de sticker gaat plakken, moet je gaan bepalen welk deel van de sticker waar moet worden opgeplakt. Deze stap is vooral van toepassing wanneer de muursticker die je hebt uitgekozen een puzzel van stickers is. Het is het handigst om de sticker eerst op de grond in elkaar te puzzelen. Daarna kun je de verschillende onderdelen van de sticker met tape op de muur bevestigen. Als je het dan nog steeds lastig vindt om te zien welk deel waar komt, kun je ook met een potlood op de muur aangeven waar de stickers moeten worden bevestigd. Je zou de sticker die met tape op de muur is bevestigd gewoon met een potlood kunnen overtrekken op de wand.

Stap 4: bevestig de muursticker op de wand

modern  door Vinyl Impression, Modern
Vinyl Impression

Holy moly wall sticker

Vinyl Impression

Bij de stap vier gaan we de sticker aanbrengen op de muur. Voordat we beginnen met plakken is het goed om even door te nemen waar een muursticker uit bestaat. Natuurlijk is er de eigenlijke sticker die je uiteindelijk op de muur gaat bevestigen. Daarachter vinden we het schutpapier wat er voor zorgt dat de muursticker niet overal aan vast blijft plakken. Dit schutpapier komt ook uitstekend van pas bij het opplakken van de sticker. 

Begin tijdens het aanbrengen bij het bovenste deel van de muursticker. Trek het schutpapier een klein stukje los van de muursticker en plak het eerste stukje recht op de wand. Als het eerste stukje muursticker recht vastzit, trek je met je ene hand het schutpapier beetje bij beetje los. Met je andere hand strijk je de muursticker glad. Dit kun je ook met een stukje plastic of een bankpasje doen. Controleer steeds of er geen luchtbelletjes achterblijven. Mocht dit wel het geval zijn, dan wrijf je deze meteen weg. Ga door totdat het eerste deel van de muursticker op de muur zit. Haal daarna weer een klein stukje schutpapier van de tweede vervolgsticker los en leg deze tegen de eerste muursticker aan. Dit doe je net zolang totdat alle muurstickers op de wand vastzitten.

Stap 5: verwijder het beschermingslaagje

Ferm living muurstickers mini wolken neon rose van De Kleine Generatie Scandinavisch
De Kleine Generatie

Ferm living muurstickers mini wolken neon rose

De Kleine Generatie

De meeste muurstickers hebben aan de bovenkant nog een beschermlaagje zitten. Hiermee wordt voorkomen dat de sticker beschadigd voordat deze op de wand is aangebracht. Bij stap vijf gaan we beschermlaag verwijderen. Dit kan een beetje lastig zijn. Bij de hoekjes van de muursticker moet je een beginnetje van de beschermlaag zien te vinden. Als je dit begin eenmaal gevonden hebt, kun je beschermlaag heel rustig en voorzichtig naar beneden trekken. Neem de tijd voor dit klusje, want het zou zonde zijn als je de muursticker nu nog beschadigd.

Stap 6: zorg ervoor dat de muursticker goed vastzit

modern  door Vinyl Impression, Modern
Vinyl Impression

Picture frames wall sticker pack

Vinyl Impression

Bij de laatste stap gaan we controleren of de muursticker helemaal goed vastzit. Het is aan te raden om vooral goed te kijken of de muursticker bij de randjes goed aan de wand vastplakt. Mocht de sticker toch een beetje loszitten, dan hoef je niet meteen in paniek te raken. Met een stukje plastic of een bankpasje kun je wederom nog eens goed over de muursticker heen strijken. Meestal is dit voldoende om de sticker helemaal goed aan de muur vast te plakken.

Wil je meer weten over muurstickers? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Weet jij nog een stap die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!