Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Slimme ideeën voor het balkon

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Wie nog denkt dat balkons onhandig, krap en alleen bruikbaar zijn om de was op te hangen heeft de slimme ideeën van deze ontwerpers nog niet gezien. Ook diegenen die gelijk denken aan beton, baksteen en koud staal zullen verrast staan van de vele mogelijkheden die er zijn om een stijlvolle en natuurlijke sfeer te creeëren op zo'n kleine constructie hoog boven de grond. Hieronder staan een aantal ideeën voor allerlei soorten balkons en andere kleine buitenruimten.

Gebruikersgemak

 Tuin door studio michael hilgers
studio michael hilgers

balKonzept Balkontisch + Balkonkasten

studio michael hilgers

Het eerste slimme idee dat we je willen laten zien is dit multifunctionele balkonmeubel. Voor wie graag buiten zit te werken, gamen of skypen kan dat nu ook op zelfs het kleinste balkonnetje met deze briljant uitgedachte balkontafel. Stabiel, stijlvol, multifunctioneel: deze balKonzept, verkrijgbaar in verschillende kleuren, maakt het balkonleven voor iedereen mooi en gemakkelijk. De geïntegreerde plantenbak zorgt er ook nog eens voor dat je balkonstijl erin door kan werken en een groen balkon niet onderbroken wordt!

De basis

De basis van het balkon is natuurlijk de vloer. Dat deel van het balkon dat onder je voeten ligt hoeft helemaal niet van saai beton te zijn met hooguit een mat om je voeten te vegen. Ook op een klein balkon zijn er allerlei mogelijkheden: sierlijke tegels of een houten vlonder zijn maar een paar van de mogelijkheden. Denk ook aan eens grind, of geef het beton een mooi kleurtje met een goede buitenlak. Een klein balkon, al is het een luttel vierkant metertje, zit met een mooie vloer direct boordevol stijl!

Hangende tuinen…

 Tuin door CONILLAS - exteriors
CONILLAS – exteriors

Jardines verticales

CONILLAS - exteriors

Voor veel mensen is een balkon een surrogaat-tuintje waar groene vingers zich ook in de stad kunnen uitleven. Wat je veel ziet zijn dan ook plantenbakken in allerlei soorten en maten die aan de reling hangen of simpelweg op de balkonvloer staan. Maar voor wie geen ruimte heeft voor een collectie plantenpotten of een mini-tuintje is deze Green Wall een prachtige, originele en vooral ruimtebesparende manier om toch een mooi groen en natuurlijk balkon te hebben.

… of staande tuinen

 Balkon, veranda & terras door URBANATURE
URBANATURE

Vertical Garden – indoor & outdoor

URBANATURE

Maar ook de gemakken van vrijstaande, klassieke plantenbakken kunnen op een ruimtebesparende manier je balkon aankleden. Deze Vertical Garden stapelt alles wat groeit en bloeit op een stijlvolle en natuurlijke manier en dan hou je nog ruimte over!

In vuur en vlam

Een kampvuur, open haard of vuurkorf is echt niet alleen voor grote tuinen of het strand. Ook op je stadsbalkonnetje kun je veilig en stijlvol van vuur en warmte genieten met deze keramische vuurschaal. Voor een klein prijsje en met het grootste gemak kun je de voordelen van grote tuinen en vakantieoorden nu ook op je balkon beleven!

Opvouwbaar comfort

 Balkon, veranda & terras door Pimiento OHG - Crazy Chair
Pimiento OHG – Crazy Chair

TUI Cruises Mein Schiff 1 + 2 mit Crazy Chair Hängematte

Pimiento OHG - Crazy Chair

In plaats van een balkon in te richten kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de hele lengte en breedte en je comfortabel uitstrekken in deze stabiele, moderne Crazy Chair hangmat. Door de versteviging van de mat aan beide uiteinden, en het supersimpele ophangsysteem lig je in korte tijd veilig, stabiel en heerlijk schommelend van de zon te genieten. En mocht je je balkon een keer voor andere activiteiten willen gebruiken, bijvoorbeeld als rookruimte voor een feestje, dan kan deze hangmat ook gewoon klein opgevouwen en weggeborgen worden!

Vind hier nog meer balkon- en terrasideeën, ook voor grotere buitenruimten of ontdek hier de mogelijkheden van schaduwdoeken boven je terras. 

Wat heb jij op je balkon staan? Klein of groot: deel je balkonstijl met ons bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!