Solarlux serre: Woonkamer door Solarlux

Zo bouw je een serre aan die iedereen kan betalen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Heb je behoefte aan extra woonoppervlak of meer licht in je huis? Dan kan een serre echt het verschil maken. Deze ziet er namelijk niet alleen maar prachtig uit, maar is ook een heerlijke leefruimte door het overvloedige natuurlijke licht dat er naar binnen stroomt. Maar vaak blijft het bij een gedachte en laten we het daarbij omdat we denken dat de investering te hoog is. 

Maar een serre is een structurele uitbreiding van je huis en zorgt dus voor een waardestijging. Meestal kun je de serre daarom meefinancieren. En met de huidige lage rentes is de totale maandelijkse investering dan dus zeer klein. Vandaag vertellen we je hoe je de kosten beperkt kunt houden en toch zo'n prachtige serre kunt toevoegen aan je huis…

Passend bij de architectuur van je woning

Solarlux serre: Woonkamer door Solarlux
Solarlux

Solarlux serre

Solarlux

Naast de functionaliteit, de extra ruimte en het extra daglicht is het natuurlijk ook zeer belangrijk dat de serre aansluit bij de stijl van je woning. En dat betekent niet dat deze perse in dezelfde stijl hoeft te zijn. Een houten moderne aanbouw kan juist een prachtig accent vormen bij een oude traditionele woning. Maar belangrijk is wel dat het een logisch geheel vormt met de rest van de woning. Dit ook met het oog op de toekomstige verkoop van de woning. Schakel dus bij voorkeur een architect of ervaren partij in, want deze heeft daar oog voor.

Kwalitiatief en hoogwaardig

Een aanbouw of serre bouwen is niet direct een klus die je heel eenvoudig even zelf kunt uitvoeren. En dat is ook niet verstandig want het gaat hier om een structurele aanpassing van je woning waar ook flinke kosten mee gemoeid zijn. Wanneer je zelf aan de slag gaat of een onvoldoende ervaren aannemer inschakelt dan kan het gebeuren dat de resultaten niet hoogwaardig en kwalitatief genoeg zijn. Kies hier dus zeker voor een ervaren partij met een uitgebreide portfolio en ook voor hoogwaardige en duurzame materialen

Verlengd terras

Heb je niet direct extra woonruimte nodig maar vind je het wel fijn om ook in het vroege voorjaar en late najaar het gevoel van buiten leven te hebben? Dan is een wintertuin of serre ook een perfect idee. Zo heb je een heerlijk overdekt terras met uitzicht op je tuin waar je in alle jaargetijden lekker 'buiten' kunt eten. Kies bij zo'n glazen serre wel voor een zonnescherm in het dak zodat je op warmere dagen je huis voldoende koel kunt houden.

Over de volledige breedte van de woning

 Huizen door London Building Renovation
London Building Renovation

Single Storey Extension, Roxborough Rd II

London Building Renovation

Om alle ruimte optimaal te benutten is het meestal de beste keuze om de serre over de volledige breedte van je woning aan te bouwen. Dit is vaak ook bouwtechnisch het meest eenvoudig uit te voeren. In dit voorbeeld is de uitbouw zodanig gebouwd dat het een geïntegreerd onderdeel van de woning lijkt. De grote glazen schuifpui kan in de zomer volledig geopend worden. Zo ontstaat vanuit de woonkamer een directe verbinding met je terras en tuin waardoor het gevoel van buiten leven vanuit je woonkamer ontstaat. Zeer fraai en optimaal genieten ook zo!

Goedkope serre aanbouwen

 Ramen door London Building Renovation
London Building Renovation

Single Storey Extension Reginald Road – Northwood

London Building Renovation

Kies je voor een eenvoudige constructie en niet al te dure materialen zoals houtpanelen dan kun je veel besparen op je aanbouw. Rechte muren en plafonds zorgen ervoor dat er geen complex werk nodig is omdat je met standaardmaten werkt. Hier zien we ook vinyl op de vloer wat veel voordeliger is dan hout. En kies vooral voor licht van boven! 

Een andere manier om goedkoop een serre aan te bouwen is door te kiezen voor een prefab serre. Deze koop je als kant-en-klaar pakket en zet je eenvoudig zelf in elkaar. Dit is vaak voordeliger dan een serre naar eigen ontwerp laten bouwen.

Serre aanbouwen kosten

lichte serre: Woonkamer door TIEN+ architecten
TIEN+ architecten

lichte serre

TIEN+ architecten

De totale prijs van de aanbouw van een goedkope serre, wordt bepaald door de afmetingen, het aantal arbeidsuren, de materiaalkeuze en extra wensen. Wil je de kosten beperkt houden, kies dan voor beperkte afmetingen en een eenvoudige constructie. 

Globaal genomen moet je voor een serre van zo'n 10  rekenen op 10.000 euro en een grotere serre van 50 kost al snel 40.000 euro. Vaak kun je deze aanbouw meefinancieren met je hypotheek waarbij de kosten uiteindelijk vrij laag zijn. Zeker een goede overweging wanneer je weinig woonoppervlak en een grote tuin hebt.

Serre aanbouwen: vergunningen

Hou er rekening mee dat wanneer je een serre wilt aanbouwen je hiervoor de juiste vergunningen nodig hebt.  Belangrijk is ook om deze ruim van te voren aan te vragen omdat hier enige tijd overheen kan gaan. Start nooit met bouwen voordat je akkoord hebt op deze vergunning. Informeer van te voren bij je gemeente ook welke vergunningen je precies nodig hebt.

Soms is het ook mogelijk om een serre aan te bouwen zonder vergunning. dit geldt meestal wanneer het om een kleine serre gaat of alleen een overkapping. 

Een houten serre aanbouwen

Met een houten serre krijg je een volwaardige woonruimte met een klassieke uitstraling. Hout is daarnaast een materiaal dat eenvoudig is te schilderen. Je kunt dus om de zoveel jaar de kleur veranderen van de aanbouw. Een houten tuinserre is helemaal op maat te maken en biedt veel meer mogelijkheden. De prijzen liggen iets lager dan van de overige materialen.

Serre aanbouwen inspiratie

 door Phi Architects
Phi Architects

Rear Extension

Phi Architects

Ook serres zijn er in allerlei prachtige uitvoeringen, stijlen en sferen. Overweeg je om een serre te laten aanbouwen? Laat je dan alvast even inspireren door onze voorbeelden!

 Huizen door Affleck Property Services
Affleck Property Services

Side extension build in timber frame

Affleck Property Services

serre bij avondlicht: Huizen door TIEN+ architecten
TIEN+ architecten

serre bij avondlicht

TIEN+ architecten

 door Coupdeville
Coupdeville

Dukes Avenue

Coupdeville

 door WHITTAKER DESIGN
WHITTAKER DESIGN

Extension to a Grade II Listed Building

WHITTAKER DESIGN

 Serre door homify
homify

Wintergarten mit viel Licht und besonderem Detail

homify

Mooieverandas.nl grootste veranda dealer van Nederland: Serre door Mooieverandas.nl
Mooieverandas.nl

Mooieverandas.nl grootste veranda dealer van Nederland

Mooieverandas.nl

 Serre door v. Bismarck Architekt
v. Bismarck Architekt

Innenansicht mit Pflanzen

v. Bismarck Architekt
Welke serre heeft jouw voorkeur?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!