De ideale eetkamerinspiratie: waar vind je die?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Palma Plaza Residence, Hugh Jefferson Randolph Architects Hugh Jefferson Randolph Architects Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Eet jij dagelijks je avondmaaltijd in een eetkamer en heb je al langer het idee dat die ruimte wel een opknapbeurtje kan gebruiken? Dan ben je bij homify vanzelfsprekend aan het juiste adres! Wij helpen je namelijk op weg met de ideale eetkamer inspiratie. En daarbij is voor iedereen wel wat leuks te vinden. Van groot tot klein en van klassiek tot modern. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je zelf ook kunt bepalen hoeveel geld je aan de opknapbeurt uit gaat geven. En geniet ook vooral gewoon lekker mee met de mooiste voorbeelden van de beste interieurontwerpers die je bij ons kunt vinden!

Jouw eetkamer

'Pascal' sabby chic aged fir table by Sedit homify Klassieke eetkamers Tafels

Voor we dieper op de stijlen, sferen en mogelijkheden van de eetkamer in gaan, willen we het eerst even over jouw huidige eetkamer hebben. Want voor de ideale eetkamer inspiratie is het natuurlijk wel handig om te weten hoe die ruimte precies in elkaar steekt. Is het een zelfstandige ruimte of is het juist een hoekje van de woonkamer? Of is het juist zo dat jij (en eventueel je gezin) altijd in de keuken eten? Zoals je ziet zijn er dus meerdere mogelijkheden. We zullen proberen om ze allemaal voorbij te laten komen.

Eclectisch aan de slag

Eettafel model T3456, GHYCZY GHYCZY Moderne eetkamers Tafel,Meubilair,Stoel,Licht,Hout,Interieur ontwerp,architectuur,Vloeren,Keuken,Vloer

De variatie aan stijlen die we je elke dag weer bij homify laten zien, komen uiteraard ook allemaal de revue passeren bij de ideale eetkamer. Dit eclectische voorbeeld laat gelijk heel erg veel zien. Rustiek, modern en industrieel: deze fantastische eetkamer, gecombineerd met een fraaie moderne keuken, heeft het allemaal. En het laat ook gelijk zien wat het grote voordeel van een gecombineerde ruimte is. De gastheer of gastvrouw heeft tijdens het koken gewoon contact met de tafelgasten. En ook in het dagelijkse gezinsleven is dat best wel fijn dat de kids aan tafel plaats kunnen nemen terwijl jij nog aan het koken bent.

Bijzondere klassieke touch

Als je het net een beetje anders dan anders wilt doen, dan mag deze eetkamer inspiratie zeker niet ontbreken. De bijzondere klassieke touch valt hier zeer zeker op. Maar een klassiek ingerichte eetkamer kun je het niet noemen, daar is het net iets te modern voor. Wat verder natuurlijk opvalt is het prachtige uitzicht dat je hier op de tuin hebt. Je zou er bijna jaloers van worden… Gelijk ook een tip voor elke eetkamer: als je een fraai uitzicht op de tuin hebt zorg er dan zeker voor dat je de zichtlijnen ook op de tuin gericht houdt.

Kleurrijk

Het zoeken van eetkamer inspiratie wordt op deze foto ook gelijk weer doorkruist door het fantastische uitzicht: niet veel mensen hebben de luxe om tijdens het dineren zo fraai over de zee te kunnen kijken! Maar waar we het vooral over willen hebben is hoe je een minimalistisch ingerichte eetkamer toch heel erg kleurrijk kunt maken. Met een leuke kleurenwaaier aan stoelen rond deze grote eettafel is het heel erg leuk om met een gezellige groep mensen te gaan eten. Schuif jij ook graag aan om hier een vorkje mee te prikken?

Werken met het licht

Het uitzicht hebben we al een paar keer genoemd en bij de ideale eetkamer inspiratie mag ook de inval van het daglicht natuurlijk niet ontbreken. Werken met het licht is erg belangrijk! Zo kun je goed zien wat je eet en dat is toch wel fijn! Het is wel aan te nemen dat dineren in de winterperiode plaatsvindt als het buiten al donker is. Zorg daarom ook voor de juiste verlichting. Kies voor een lamp met een dimmer zodat je precies de juiste hoeveelheid licht kunt laten schijnen. Te fel is niet fijn, maar te donker ook niet: je wilt toch wel kunnen zien wat je eet?

Modern en rustiek

Modern en rustiek is misschien niet altijd de meest voor de hand liggende combinatie, maar zoals je in deze eetkamer kunt zien doen ze het super goed samen. En denk daarom bij het zoeken naar eetkamer inspiratie ook vooral na over de stijlen die jou het meeste aanspreken en die uiteraard ook goed passen bij de rest van het huis. Zoals al gezegd is het vaak zo dat de eetkamer deel uit maakt van woonkamer of keuken: laat het geheel dan op fraaie wijze op elkaar aansluiten!

Nog eentje!

We laten je nog eentje zien om jou net dat laatste zetje te geven op het gebied van eetkamer inspiratie. Zie jij jezelf wel koken en eten in deze gecombineerde keuken en eetkamer? Het eclectische gehalte spat hier ook weer van het beeldscherm af. Niet in de laatste plaats geeft de bijzondere pakketvloer een hele bijzonder sfeer aan deze ruimte. In dit geval moet er trouwens wel goed om een coating op de vloer worden gedacht, je zit hier niet te wachten op lelijke vlekken. Wil jij je nog even net iets verder gaan oriënteren op eetkamers? We vertellen je er in dit artikel graag nog meer over!

Welke stijl in de eetkamer heeft jouw voorkeur? We zijn benieuwd! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine