Achtergevel:  Huizen door Thijssen Verheijden Architecture & Management

De architect Thijsen Verheijden Architecture & Management realiseert huizen in Zuid-Holland

Stoa. Stoa.
Google+

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Veel mensen denken vaak dat de moderne bouwstijlen koel en kil zijn. Zij kiezen daarom liever voor een woning uit de jaren dertig of een hedendaagse variant van deze stijl. Toch blijkt dat koel en kil zijn van de moderne stijl reuze mee te vallen. Vanaf de vroege twintigste eeuw is men gaan experimenteren met nieuwe vormen binnen de residentiële architectuur (net zoals dit ook gebeurde binnen de commerciële architectuur) waarbij de woningen sterk moesten aansluiten op de woon-werkbehoeften van de mens. Het idee ontstond dat de woning feitelijk een woon-werkmachine moest zijn en dat de architectuur het leven van de mensen beter zou moeten maken, efficiënter ook. We noemen dit de verzakelijking van de architectuur. 

In veel woningen zien we de zakelijke kant voorop staan en dit gaat dan vaak ten kosten van het menselijke karakter, de warmte, sfeer of de huiselijkheid. Daar komt het idee vandaan dat moderne bouwstijlen koel en kil zijn. De architect Thijsen Verheijden Architecture & Management uit Zuid-Holland laat met twee mooie bouwprojecten zien dat moderne bouwstijlen ook heel sfeervol, warm en huiselijk kunnen zijn. 

Je ziet in deze ontwerpen de strakke vormen van de moderne stijl, maar ook de subtiele hedendaagse sfeerelementen waar we tegenwoordig niet meer buiten kunnen. Kijk snel met ons mee naar deze mooie projecten en laat je verrassen door de innovatieve designideeën. Doe inspiratie op, be creative! 

Oud en nieuw komen samen

Villa Krakestee voorgevel:  Villa door Thijssen Verheijden Architecture & Management

De Bauhaus had / heeft strakke vormen en heeft daardoor een zakelijk karakter. Het idee achter deze moderne stijl was, dat haar vormen een uitstraling moesten hebben die totaal niets meer met het verleden te maken hadden. Het verlangen naar een totaal nieuwe stijl kwam op na de verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog. Het verleden moest verdwijnen en de toekomst moest beter worden. De mens moest weer de macht over de machine krijgen, want de tank en het machinegeweer hadden de macht over de mens tijdens deze oorlog. 

Vandaar het idee dat een woning een strakke functionele woonmachine moest zijn die de mens ondersteund. De moderne stijlen zijn geboren vanuit een utopisch idee: “wij gaan de toekomst ontwerpen waar het leven beter wordt”. In het ontwerp van Thijsen Verheijden Architecture & Management zien we de strakke, moderne vormen, maar de houten tinten van de gevelbekleding en de wand naast de garage geven dit pand een uitgesproken warm, hedendaags karakter. Met een architect in je team realiseer je sneller een schitterende woning waarin je kunt genieten. 

Veel ruimte, hedendaags design

Villa Krakestee tuinzijde:  Villa door Thijssen Verheijden Architecture & Management

We staan hier in de achtertuin. Het is een ideale plek om heerlijk te genieten. Een hedendaagse woning kan natuurlijk niet zonder een schitterende pergola. Het pand is duidelijk onderverdeeld in verschillende woonvolumes, de verschillende rechthoeken lijken gestapeld en dit doet sterk denken aan de Bauhaus. Gave tuinideeën kun je hier heel snel vinden!

Interieur

Villa Krakestee woonkamer:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Binnen is het een feest van licht en ruimte. We vinden dit een prachtige woonkamer om van te genieten met familie en vrienden. In de zomer zet je de deuren lekker open, in de winter steek je de open haard aan. Het open design van deze woning maakt dat je je als bewoner volkomen vrij voelt. Achter de haard vinden we de keuken en de eetkamer. Het hedendaagse zit hem in de open verbinding tussen alle functies, namelijk de woonkamer, keuken en eetkamer.

Heerlijke plek

We nemen je nu mee naar een ander bijzonder project. Waar het vorige ontwerp zeer licht was, is dit ontwerp wat donkerder qua tinten. Zeer geschikt voor mensen die van een temperamentvol design houden. De locatie van deze woning is zeer bijzonder, deze staat namelijk in een bos. Wat een heerlijke manier om te wonen.

Schitterende connectie met de natuur

Je hebt hier elke dag het gevoel er even tussenuit te zijn. Een ander opvallend gegeven is, dat dit huis een prefabhuis is. Wat zoveel betekent dat een groot deel van de woning al in de fabriek gemaakt is, waardoor het snel op locatie in elkaar gezet kan worden. Let op de hoogte van de gevel, de houttonen en de bijzondere dakrand die in een boog van boven naar beneden loopt, of andersom. Een schitterend terras biedt de bewoners de mogelijkheid om optimaal van het bos te genieten. Wat een schitterende connectie met deze natuurlijke omgeving.

Openheid

Woonkamer vanuit entree-hal:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Binnen is het concept van “openheid” volkomen doorgevoerd. Er is een duidelijke visuele verbinding tussen beneden en boven. De lichtval die zo ontstaat is prachtig. De aankleding van de binnenruimtes kent een combinatie van helder wit en tinten van temperamentvol natuurlijk hout. Diverse ramen in de wand bieden de bewoners een prachtig uitzicht op de natuur rondom het huis.

Binnen en buiten

Eetruimte naar terras:  Terras door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Dit prachtige hedendaagse huis met moderne trekken en zeer veel huiselijke sfeer heeft een bijzondere communicatie met het bos. Als je hier binnen bent voel je de nabijheid van de natuur. Zeker in deze indrukwekkende eetkamer met de grote ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Deze ervaring wordt versterkt wanneer je de deuren opent. Dan vloeien binnen en buiten helemaal samen. De kamer is groot genoeg om met meerdere gasten te verblijven. Echt de ideale plek om samen te genieten van de goede dingen van het leven: een goed gesprek, heerlijk eten en gewoon het samenzijn met familie en vrienden. 

De strakke looks en de warme uitstraling van het hout maken deze woning supermodern en ontzettend vriendelijk. Een bewijs dat de moderne bouwstijlen echt niet kil en koud zijn. Blijf homify volgen voor meer mooie woonideeën en designstijlen. 

Wat vind je van deze projecten? Zeg het met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!