Wonen in hout: 6 fantastische voorbeelden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in hout: 6 fantastische voorbeelden

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Industriële huizen van AtelierorB Industrieel
Loading admin actions …

Huizen van hout zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook comfortabel en warm tijdens de winter en koel in de zomer. Je ziet ze in alle mogelijke vormen. Van een rustiek Heidi en Peter huisje in de bergen tot architectonische hoogstandjes voorzien van alle moderne gemakken en technieken. Hout is een veelzijdig materiaal om mee te bouwen en als je het goede hout kiest is hout ook uitermate duurzaam en milieuvriendelijk. Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor een enorme toename in het gebruik van hout in de bouw. Architecten ontwerpen graag met dit materiaal en ontwerpen de mooiste woningen. In dit Ideabook hebben we een selectie gemaakt van verschillende soorten houten huizen. Van rustiek tot modern. En van Japans tot futuristisch.

Modern

Een houten huis heeft misschien het imago van een pannenkoekenhuis met ramen met luiken en gezellige gordijnen. Maar niets is minder waar! Met een bijzondere vormgeving  en moderne elementen als grote ramen en robuuste materialen doet een houten huis niet onder voor moderne woning gebouwd van andere materialen. Een mooi voorbeeld is het huis op de foto. Het huis heeft de naam Blackbird en ligt als een mooie zwarte vogel in het landschap. Het zwart gebrande larikshout vormt een schitterend contrast met de groene omgeving.

Minimalistisch en klein

The Tiny Eclectische slaapkamers van The Upcyclist Eclectisch

Tiny huisjes winnen langzaam terrein in Nederland. En dat is niet zo vreemd. Want wonen met hoge woonlasten, ruimtes vol onnodige spullen en drie verdiepingen om te stofzuigen zijn ook geen dingen waar we gelukkig van worden.  Een eenvoudig interieur met basisvoorzieningen. Meer is niet nodig voor een geweldige plek om te mediteren, een boek te lezen, tot rust te komen en te leven. En het leuke is. Een tiny house bouw je makkelijk zelf!  Er zijn honderden websites en boeken met tips en bedrijven die complete bouwpakketten aanbieden. Zet je huis op wielen en je kunt helemaal gaan en staan waar je maar wilt. De ultieme vrijheid. Wij van homify houden ervan!

​Rustiek

In de Alpen vind je de meest prachtige chalets. Ze hebben vaak een rustieke sfeer en een uitnodigende uitstraling. De interieurs zijn volledig gemaakt van hout, hebben hoge plafonds en op de veranda is het heerlijk ontspannen met een warm drankje en een prachtig uitzicht op het omringende landschap. De huizen stralen een sfeer uit van wellness, rust en comfort. Wil je ook zo’n sfeer in je huis pas dan veel hout en warme kleuren toe, hang geweien en koehuiden aan de muur  en zorg voor een knapperend vuurtje. Wat ook heel mooi is, is de combinatie van hout met een hoogwaardige materiaal als natuursteen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij inrichten van je woning in Alpenstijl, vraag een van onze interieurontwerpers om advies!

Verschillende materialen

Industriële huizen van homify Industrieel

Een huis gemaakt van hout ziet er aantrekkelijk en uitnodigend uit, maar misschien vind je al dat hout iets te veel van het goede. Combineer hout dan met andere materialen. Hout combineert bijvoorbeeld prachtig met steen, beton, glas of roestvrij staal. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. De woning oogt modern maar heeft ook een landelijk uitstraling door de toegepaste materialen. Deze zijn rechtstreeks ontleend aan die van een boerenschuur: verticaal, zwart houten geveldelen en een grijs golfplaten dak. Mooi is ook om te zien hoe de materialen elkaar versterken. De gevels van hout verzachten het harde uiterlijk van het golfplaten. dak. Tegelijkertijd zorgt het dak ervoor dat het huis minder zwaar en massief lijkt.

Japans

Veel moderne Japanse huizen zijn gemaakt van hout en hebben een minimalistische architectuur. Veiligheid en privacy staan daarbij hoog in het vaandel. Ook open ruimtes zijn van groot belang voor Japanners. Zij zorgen voor interne rust en kalmte. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. Het huis is volledig opgebouwd uit hout en kenmerkt zich door een eenvoudige architectuur en functionaliteit. Leuk om te vermelden is dat de vorm van het huis geïnspireerd is op de push en pull optie binnen het 3D programma SketchUp.

Futuristisch

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding Moderne garage van Florian Eckardt - architectinamsterdam Modern
Florian Eckardt – architectinamsterdam

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding

Florian Eckardt - architectinamsterdam

Vaker dan ons lief is zien we woningen uit een catalogus verschijnen op plaatsen waar de bewoners eigenlijk de vrije hand krijgen om een huis te ontwerpen. Zou het niet veel leuker zijn als er meer bijzondere woningen het straatbeeld bepalen? Geen strakke voorgevels maar futuristische lijnen en organische vormen in combinatie met luxe materialen. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. De woning heeft een spiraalvorm die zorgt een geleidelijke overgang in het daglichtniveau van de woonkamer. Zo hebben de bewoners privacy naar de straatkant gecreëerd en is de oriëntatie op de tuin gericht. Een heerlijk huis om in te wonen!

Natuurlijke en duurzame materialen zijn nu geliefder dan ooit. Het is dan ook geen wonder dat hout onze harten verovert in alle mogelijke vormen, designs en woonruimten. Hout zien we ook steeds vaker terug in de keuken. In deze voorbeelden laten we zien hoe veelzijdig en flexibel hout in de keuken kan zijn.

Welk huis vind jij het mooiste? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!