Een smalle hal inrichten: hoe doe je dat? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een smalle hal inrichten: hoe doe je dat?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo Inventia Modern
Loading admin actions …

Het zou goed kunnen zijn dat je al jaren droomt van zo’n grote hal of gang waarin een tafel staat omringt door kunst en zo’n mooie grote trap… Maar soms moet je gewoon even praktisch zijn en genoegen nemen met wat je hebt. Een smalle hal inrichten kan namelijk heel erg leuk zijn. Maar hoe die je dat? 

We hebben uit het werk van onze interieurontwerpers de leukste voorbeelden uitgekozen en laten je daarmee zien hoe mooi en vooral ook ruimtelijk een smalle gang kan zijn. Doe lekker inspiratie op en we weten wel bijna zeker dat jouw kleine gang straks net zo leuk is als de foto’s in dit artikel!

Uiteenlopende ideeën

We hebben natuurlijk geen flauw idee hoe jouw hal er uitziet en daarom hebben we de meest uiteenlopende ideeën op het gebied van een smalle hal inrichten voor je op een rijtje gezet. Er zit ongetwijfeld wel een tussen die je goed kunt gebruiken. 

In deze hal zie je dat op zeer goede wijze het ruimtelijke effect versterkt wordt door een spiegel. Het is trouwens sowieso een goed idee om de ‘dode’ muur in je gang op creatieve wijze te gebruiken. Hang er een leuk kunstwerk op, maak wat leuke plankjes of doe het gewoon net zoals op de foto met een fraaie spiegel.

Smalle planken

Als suggestie gaven we net al het plaatsen van plankjes aan het einde van de hal, maar smalle planken kunnen natuurlijk ook prima langs de lange wanden van de ruimte worden gebruikt. Leuk voor plantjes, kunstwerken, foto’s of iets anders. Je zou ook kunnen kiezen voor zwevende planken: die geven vaak ook een erg fraai ruimtelijk effect. 

Let verder ook even op de kleurstelling van de gang. Deze beige tint zorgt ervoor dat de hal er lekker ruim uit komt te zien terwijl die toch echt niet zo groot is: een smalle hal inrichten met kleur dus!

Klapstoelen

Je kent het wel: je wordt opgehaald door iemand of je hebt een taxi besteld om je ergens naartoe te brengen en je bent al helemaal klaar en moet wat langer wachten dan je aanvankelijk had verwacht. Hoe fijn is het dat je dan in je hal even kunt wachten? Een smalle hal inrichten houdt natuurlijk niet in dat je er een gigantische stoel neer gaat zetten. 

Maar een klapstoeltje aan de muur is wel een erg leuk idee!

De kapstok

Knijper kapstok van Knijpertjes.nl Landelijk Hout Hout
Knijpertjes.nl

Knijper kapstok

Knijpertjes.nl

Een kapstok is een element dat bij een smalle hal inrichten ook even de nodige aandacht vraagt. Zoals je ongetwijfeld wel weet kan een grote kapstok er voor zorgen dat de boel wel erg krap wordt. Kies daarom voor slimme oplossingen. Maar die kunnen zeker heel erg leuk zijn! Het moet je smaak een beetje zijn, maar deze kleurrijke wasknijpers zijn toch een oplossing die we je zeker niet willen onthouden. 

Denk verder na over een smalle kast met kapstok: zo kun je nog meer dan jassen alleen kwijt. Simpele haakjes in de muur draaien kan vaak ook erg effectief en opvallend decoratief zijn.

De ruimte onder de trap

Innovative storage solutions. Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Chase Furniture Modern
Chase Furniture

Innovative storage solutions.

Chase Furniture

Moet je een smalle hal inrichten en is daar ook nog eens een trap te vinden? Dan moet je het zeker niet nalaten om de ruimte onder de trap efficiënt te benutten. Hier zie je een gecombineerde kapstok en schoenenrek die zo onder de trap kunnen worden geschoven. 

Dat is zeer zeker een prachtige manier van ruimtebesparing, maar misschien heb je wel iets minder ruimte onder de trap. Een leuke plant of een tafeltje kan dan juist het decoratieve gehalte weer gaan verhogen.

Een boekenkast

Je ziet hier nog een erg leuke oplossing voor onder de trap die bij een smalle hal inrichten uitstekend van pas kan gaan komen. Maar met die boeken kun je ook op andere plekken in de gang wat leuks gaan doen. Maak diverse smalle boekenplanken en tover op die manier je smalle hal om in een ware bibliotheek. Een smalle boekenkast kan ook zeer zeker een goede optie zijn. 

En dan kunnen die klapstoeltjes die we eerder als suggestie aan de hand hebben gedaan, ook erg goed van pas gaan komen. Je gaat dan gewoon lekker in de gang zitten lezen als je weer eens moet wachten!

Weg met die schoenen!

De laatste tip die we je mee willen geven op het gebied van een smalle hal inrichten heeft alles te maken met schoenen. Weg met die dingen in het zicht! Zorg dat je een (smalle) schoenenkast plaatst en zo kun je telkens je schoenen op gaan bergen zodra je de voordeur binnen bent gestapt. 

Zo’n mooie kast als op de foto is misschien iets te groot, maar kan in sommige gevallen ook prima worden toegepast. Ben je nu genoeg te weten gekomen over een smalle hal inrichten? Als je nog meer wilt weten, dan kun je ook hier terecht!

Heb jij nog een leuke tip voor een smalle gang? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!