Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De keuken opknappen: handige, leuke en voordelige tips!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Keuken:   door Bob Romijnders Architectuur & Interieur
Loading admin actions …

Kan jouw keuken wel een beetje leuker worden, maar ontbreekt het je aan de middelen om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen? De keuken opknappen kan dan zeker uitkomt bieden! 

De opbouw van je keuken blijft veelal hetzelfde, maar door bijvoorbeeld de kastdeurtjes te vervangen kun je al voor een compleet nieuwe uitstraling gaan zorgen. En er zijn wat dat betreft natuurlijk nog veel meer creatieve oplossingen te bedenken. 

We hebben de meest handige, leuke en voordelige tips van onze keukenplanners voor je op een rijtje gezet en reken maar dat er wel wat tussen zit waar jij mee aan de slag kunt gaan!

Wat voor keuken heb je?

 Keuken door Diane Berry Kitchens
Diane Berry Kitchens

MR & MRS HARRISON'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

De ene keuken is de andere niet. Sommige keukens zijn dan ook gemakkelijker om te verbouwen of op te knappen dan anderen. Kijk dus eerst even of jouw keuken volgens standaardmaten is opgebouwd. In zo’n geval zal het namelijk een stuk eenvoudiger zijn om (kleine) zaken aan te passen. Niet onbelangrijk is daarnaast hoe de werkelijke onderhoudstoestand van de keuken is. Is het een goed onderhouden keuken of zijn de scharnieren, kastjes en andere onderdelen toch wel aan vervanging toe? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de keuken opknappen.

Nieuwe tegels

Vaak kun je de uitstraling van een keuken al heel erg veranderen door nieuwe tegels te gaan plaatsen. Vooral als de oude tegeltjes al een beetje los gaan laten is dat een super goede manier om van keuken opknappen. Zijn de tegels als zodanig nog wel goed maar staat de kleur je niet meer aan? Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om de tegels te verven of je kunt ze voorzien van speciale tegelstickers. Kijk gerust even verder op het internet rond om te zien wat er allemaal op dat gebied te vinden is!

Nieuwe kastenwand en oven

Landelijk moderne keuken:  Keuken door AD MORE design
AD MORE design

Landelijk moderne keuken

AD MORE design

Is het zo dat jij eigenlijk best tevreden bent met het design van je keuken, maar dat je juist een beetje ruimtegebrek hebt? Je kunt er dan voor kiezen om de keuken opknappen aan te grijpen om de boel een beetje uit te breiden. Een nieuwe kastenwand met een oven bijvoorbeeld! Je ziet hier op de foto een fraai en inspirerend voorbeeld. Voor de ware bakliefhebbers onder ons is dit natuurlijk een waar walhalla. Reken dan ook maar dat in deze keuken de meest heerlijke creaties uit de oven getoverd worden!

Verlichting

Vintage Edison Lamp:  Woonkamer door Loftlamp.nl
Loftlamp.nl

Vintage Edison Lamp

Loftlamp.nl

Heb jij in de keuken al jaren zo’n tl-balk hangen die prima licht geeft maar er voor zorgt dat de sfeer en uitstraling van je keuken letterlijk nul is? Dan is het zeker tijd om na te denken over nieuwe verlichting! De keuken opknappen kan zo eigenlijk heel snel en eenvoudig plaats gaan vinden. Want met leuke verlichting kun je voor een hele andere uitstraling gaan zorgen. Uiteraard is het aan te bevelen om met led aan de slag te gaan. Dit scheelt op de energierekening en je kunt dan kiezen voor een fraaie combinatie van sfeerverlichting en meer felle verlichting (spotjes) die je nodig hebt als je in het donker in de keuken aan de slag wilt gaan.

Kraan en aanrechtblad

Een nieuwe kraan kan de keuken ook zeker opknappen. Kijk maar op de foto! Ook erg handig om zo’n speciale spoelkraan te hebben als je regelmatig grote bakken en pannen af moet wassen. En wat te denken van het aanrecht? Dat is ook een onderdeel van de keuken dat vrij eenvoudig te vervangen valt. En vaak kan de rest van de keuken dan hetzelfde blijven. En wat te denken van de keukenkastjes? Ook die kun je relatief eenvoudig vervangen. Soms kan het al voldoende zijn om alleen de handgrepen te veranderen.

Plankjes!

Open keuken :  Keuken door Vine Home Design
Vine Home Design

Open keuken

Vine Home Design

Heb je een klein beetje meer opslagruimte nodig in de keuken? Dan kun je natuurlijk heel eenvoudig wat extra plankjes op gaan hangen! En naast de praktische kant is dit ook voornamelijk een leuke decoratieve manier van keuken opknappen. Het geeft je ook gelijk de gelegenheid om een leuk nieuw servies aan te gaan schaffen. En waarom zou je dan ook niet gelijk even gaan verven? Ook daarmee kun je de sfeer en stijl natuurlijk naar een hoger niveau gaan tillen!

Leuke accessoires

Keuken haken:  Keuken door Knijpertjes.nl
Knijpertjes.nl

Keuken haken

Knijpertjes.nl

Op zoek naar leuke accessoires bij het keuken opknappen? Deze leuke wasknijpers kun je misschien wel gebruiken! En kijk ook gelijk wat voor andere leuke accessoires, planten en andere versieringen er allemaal te vinden zijn.

Opbergen en opruimen

DanKuchen keukenimpressies:  Keuken door DanKüchen Studio Hengelo
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

De keuken opknappen kan natuurlijk niet zonder goed opbergen en opruimen. Maak de boel ook gelijk lekker schoon en je kunt heerlijk gaan genieten van je vernieuwde keuken. Voor verdere informatie en vooral ook inspiratie kun je uiteraard nog even langer op homify rond blijven neuzen. Om je nog meer in de stemming te brengen kunnen we je zeker aanraden om ook dit artikel even te bekijken.

Ga jij je keuken opknappen? We horen graag over je ervaringen! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!