Roof Terrace:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects

Gave uitbouw van een dakterras in Amsterdam, uitgevoerd door een architect

Stoa. Stoa.
Google+

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Vandaag bekijken we een prachtige uitbouw van een dakterras in Amsterdam. De architect Kevin Veenhuizen Architects laat zien dat je met een uitbouw als deze veel waarde toevoegt aan je woning. Een dakterras is zo fijn, zeker als je in de grote stad woont. Veel mensen hebben daar geen tuin, maar met een dakterras kun je toch lekker buiten zitten. Amsterdam is een prachtige stad om te wonen, we zijn fan van de vele oude panden daar. Een oud appartement kun je een hippe twist geven door bijvoorbeeld een mooie uitbouw van je dakterras te realiseren. Denk je daarover na? Laat je dan vooral inspireren door de voorbeelden die je in dit artikel vindt! 

Nieuwe look

Roof Terrace:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects

De oude muur is nog goed te zien en past mooi bij de minimalistische uitbouw van het dakterras. Het is hier heerlijk om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Dit is een type dakterras in Amsterdam waar je in de zomer heerlijk kunt zitten met familie en vrienden. Met zo'n dakterras heb je geen tuin meer nodig, bij wijze van spreken. Via de grote ramen van de uitbouw kijk je lekker uit over de daken van de stad. Een ideale plek als je artistiek begaafd bent, zeker schilders komen hier helemaal aan hun trekken. Meer mooie huizen kun je hier vinden. 

Strakke look

Zinc cladding:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects

Op deze afbeelding krijgen we een goed beeld van de uitbouw. De stalen buitenkant oogt supermodern en past goed bij de terrasvloer die van licht hout gemaakt is. Je stapt eenvoudig het terras op via de stalen deur. De uitbouw van dit dakterras heeft een bijzonder strakke look, een mooie presentatie van de architect. Deze tuinarchitect helpt je graag je ideeën uit te werken. 

Balustrade

Roof Terrace at the back:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects
Kevin Veenhuizen Architects

Roof Terrace at the back

Kevin Veenhuizen Architects

Voor de veiligheid is er een mooie, natuurlijk ogende balustrade gemaakt. Let op de wijze waarop het hout overloopt in de oude muur. De structuur van deze wand doet een beetje mediterraans aan. Zeker met die geoxideerde plekken. Echt een lekker basic setting om te genieten, met of zonder tapas. We gaan het interieur eens even bekijken. 

Wandeling

Een wandeling door de uitbouw van het dakterras laat ons het verrassende interieurontwerp van de architect zien. Wat een mooie lichtval en wat een schitterende afwerking. We zijn erg enthousiast over het kleurenpalet dat de architect hier gekozen heeft. De verschillende meubels passen precies in het geheel. Daardoor ontstaat een prachtige eenheid in deze uitbouw.

Vrij woongevoel

Functional division:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects
Kevin Veenhuizen Architects

Functional division

Kevin Veenhuizen Architects

Door de lichtval, de open ruimte en de rustige kleuren ervaar je hier een vrij woongevoel. De uitbouw van het dakterras is eenvoudig netjes te houden want er is voldoende kastruimte.

Doorkijk

Detail of cupboard:  Schuin dak door Kevin Veenhuizen Architects

Het is een transparante woning waarin je niet snel een schaduwrijke kamer zult vinden. We zijn gecharmeerd van de wanden met de houtlook, dit matcht goed met de houten vloer in deze uitbouw van dit dakterras.

Slaapkamer

We zijn er vrij zeker van dat je in deze slaapkamer heerlijk tot rust komt. Deze is licht en het uitzicht is fabuleus. Het bed is lekker ruim. Deze uitbouw van het dakterras is geschikt als logeerkamer voor je gasten. Ook heel fijn om te verhuren, wie wil hier niet uitrusten na een lange reis?

Eenvoudige meubels

Om een beetje ruimte te besparen heeft de architect in deze uitbouw van het dakterras gekozen voor efficiënte meubels. Hier naast de terrasdeur zien we daar een mooie voorbeeld van. De spiegel met wastafel is heel handig voor je gasten om zich op te frissen, maar natuurlijk ook voor jezelf. Met deze uitbouw haal je het maximale uit je woning. Wat een geweldige woonervaring beleef je hierdoor. Kevin Veenhuizen Architects heeft hier een bijzonder staaltje vakmanschap laten zien. Blijf homify volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze uitbouw? Vertel het ons met een berichtje! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!