Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Minimalistisch appartement in hartje Amsterdam, het werk van een toparchitect!

Stoa. Stoa.
Google+
Living Room: Woonkamer door Jen Alkema architect
Loading admin actions …

Een appartement aan de Keizersgracht in Amsterdam doet direct denken aan woningen uit de Gouden Eeuw. Natuurlijk zijn we heel wat eeuwen verder en zijn de woonstijlen veranderd. Tegenwoordig gaat het niet meer om weelderige decoratie, maar om de essentie van design, de poëtische sfeer van de elementaire, tijdloze vorm in een ontwerp. Eenvoudig design is dan ook de mode. Dit zien we terug in verschillende designstijlen, zoals in de Scandinavische, industriële en minimalistische stijl. 

Vandaag bezoeken we een pand aan de Keizersgracht dat helemaal ondergedompeld is in de minimalistische stijl. De verantwoordelijke architect is Jen Alkema. Hij laat met zijn betoverende ontwerp echt een sterk staaltje Nederlandse architectuur zien. Wanneer je door het appartement loopt word je helemaal zen. Dat is geen overbodige luxe in een drukke stad als Amsterdam. We willen je graag dit prachtige appartement laten zien, waarbij het met een eerste blik op het interieur direct duidelijke is dat een toparchitect het ontworpen heeft. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren!

Tijdloze woonkamer

Living Room: Woonkamer door Jen Alkema architect

Bij binnenkomst in het appartement worden we direct betoverd door de tijdloze sfeer. Wat een strakke looks en wat een lichtval! We vinden dit appartement op de bovenste twee verdiepingen van een grachtenpand met uitzicht op de Keizersgracht. Het is dus een supermooi pand in hartje Amsterdam. Het plafond heeft de bekende houten balken die voor een authentieke look zorgen. We vinden het erg mooi hoe deze elementen samenwerken met de nieuwe interieurarchitectuur. Met deze balken wil de architect een voortdurende beweging door het hele appartement creëren. Op deze manier worden alle elementen in het huis, zoals de muren en deuren, met elkaar verbonden. Er ontstaat een prachtig geheel dat een rustige sfeer oproept. Je wordt in dit appartement helemaal ontspannen. Deze architect voor je interieur helpt je graag jouw woonwensen supermooi uit te werken.

Strak design

Living Room: Woonkamer door Jen Alkema architect

We vinden deze manier van tv-kijken erg fijn. Onder de tv vind je een verborgen kast. Erg strak uitgevoerd met een schitterend marmeren look.

Natuurstenen vloer

Cabinet Living Room: Woonkamer door Jen Alkema architect
Jen Alkema architect

Cabinet Living Room

Jen Alkema architect

Het is een appartement vol met bijzondere details. Let eens op de schitterende natuurstenen vloer. De meubels sluiten er strak op aan.

Eenheid

Detail Cabinet Living Room: Woonkamer door Jen Alkema architect
Jen Alkema architect

Detail Cabinet Living Room

Jen Alkema architect

Hier zien we een close-up van een prachtige kast. De natuurstenen look komt als een motief overal in terug. Niet alleen via de balken aan het plafond, maar ook op het niveau van de details wordt er door de architect een prachtige eenheid gecreëerd in het appartement.

Minimalistische schouw

Detail Fireplace: Woonkamer door Jen Alkema architect
Jen Alkema architect

Detail Fireplace

Jen Alkema architect

In een grachtenpand mag een mooie schouw natuurlijk niet ontbreken. Dat doet hij ook niet, maar zijn looks zijn wel een beetje anders dan je verwacht. Het design van de open haard is zo strak dat deze wel met een laser uitgesneden lijkt. Dat gevoel krijg je trouwens overal in dit appartement. Het is een bijzonder gezicht hoe de levendige vlammen, met hun veelheid aan vormen, in de avond dansen binnen de strakke lijst van deze minimalistische schouw. 

Genieten in de badkamer

Bathroom: Badkamer door Jen Alkema architect

Van het element vuur gaan we door naar het water. Wanneer je wilt relaxen in de avond is dit de plek in het appartement waar je moet zijn. Ook hier domineert het elementaire, minimalistische design. Links zien we een uniek bad waarin je heerlijk kunt ontspannen. Rechts zien we een grote douche met een prachtige glazen wand. En voor ons pronkt een monumentale wastafel voor twee. Dit is een luxe badkamer waar je samen van kunt genieten. De architect kan trots zijn op deze parel van het appartement!

Natuurstenen bad

Bath: Badkamer door Jen Alkema architect

Nog even een close-up van het natuurstenen bad. Weergaloos mooi!

Wastafel

Bath: Badkamer door Jen Alkema architect

Laten we de strakke wastafel niet vergeten. Dit design heeft een rijkdom die je verwacht aan de Keizergracht!

Een hele kunst

Detail Bath: Badkamer door Jen Alkema architect

Zie eens hoe strak alles hier op elkaar aansluit. In dit appartement is er door de architect duidelijk vakmanschap geleverd. Wij zouden het liever kunstenaarschap willen noemen, want de architectuur valt immers onder de kunsten. Minimalistische of abstracte kunst in dit geval…

Heerlijk slapen

Detail Bed: Slaapkamer door Jen Alkema architect

Moe en voldaan stap je in bed om heerlijk te gaan slapen. Deze slaapkamer oogt iets warmer dan de rest van het appartement, dat komt natuurlijk door het heerlijke bed. Wij zijn erg onder de indruk van dit appartement dat ontworpen is door architect Jen Alkema. Graag laten we je bij homify nog meer mooie designwoningen zien. Blijf ons volgen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en woonideeën.

Wat vind je van dit appartement? Zeg het met een berichtje!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!