Een modern penthouse en een bijzondere bungalow, ontworpen door architecten uit Den Haag

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een modern penthouse en een bijzondere bungalow, ontworpen door architecten uit Den Haag

Stoa. Stoa.
Penthouse Harbourview Moderne woonkamers van Archipelontwerpers Modern
Loading admin actions …

We nemen je in dit artikel mee naar twee schitterende woningen ontworpen door Archipelontwerpers. Het zijn twee heel verschillende huizen waarin wooncomfort de hoofdrol speelt. Het eerste pand dat we je laten zien is een modern penthouse, het tweede een L-vormige woning die gericht is op de zorgbehoefte van de bewoners. Archipelontwepers laat zien in verschillende stijlen een geheel eigen statement te kunnen maken. Daarnaast hebben ze een oog voor techniek die het wonen een stuk makkelijker en fijner maakt. Laat je inspireren door twee bijzondere woningen.

Modern penthouse

Penthouse Harbourview van Archipelontwerpers Industrieel
Archipelontwerpers

Penthouse Harbourview

Archipelontwerpers

Dit moderne penthouse in Den Haag is opgeleverd anno 1995 en doet denken aan robuuste pakhuizen. Daar is het ook op geïnspireerd. Een bakstenen onderbouw ziet er sterk uit en dit plaatje wordt compleet gemaakt door de stalen constructie op het dak, deze doet denken aan de bekende koelinstallaties op pakhuizen. Echt een modern penthouse waarin je heerlijk kunt genieten van het uitzicht op de haven. Meer mooie huizen voor inspiratie vind je bij homify!

Loft

Penthouse Harbourview Moderne woonkamers van Archipelontwerpers Modern
Archipelontwerpers

Penthouse Harbourview

Archipelontwerpers

Het interieur van het moderne penthouse is al even bijzonder als de buitenkant. De grote ramen geven de ruimte de looks van een loft. In New-York ontstonden in de jaren vijftig kunstenaars gemeenschappen die hun huisvesting vonden in de oude pakhuizen van de stad. Langzamerhand kreeg deze industriële architectuur voet aan de grond in de huizenbouw. We zien in dit penthouse een echo van die oude fabriekspanden uit New-York. Het daglicht valt hier prachtig naar binnen en geeft een mooie vitaliteit aan de kamer. Je voelt je gewoon beter in een lichte woning! Deze leuke ideeën voor je woonkamer geven je veel inspiratie voor een design. 

Open ruimte

Penthouse Harbourview Moderne woonkamers van Archipelontwerpers Modern
Archipelontwerpers

Penthouse Harbourview

Archipelontwerpers

De naam van deze bijzondere woning is: Penthouse Harbour View en het pand moest gebruikt kunnen worden als woning, kantoor en studio. Niet alleen door de hoge ramen heb je binnen een schitterende lichtval, maar ook door de openheid van de ruimte. De gehele woning bestaat uit een grote open binnenruimte die zich uitstrekt over twee verdiepingen. Het leuke is dat je toch afgescheiden ruimtes kunt creëren, namelijk door middel van schuifwanden. Zo heb je bijvoorbeeld de nodige privacy in de bad- en slaapkamer. Op verschillende verdiepingen heb je terrassen waarop je kunt genieten. Een modern penthouse met stijl! 

Bijzonder project

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’ van Archipelontwerpers Modern
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

We zijn nu aangekomen bij een tweede project van Archipelontwerpers. Wat we net in het ontwerp van het moderne penthouse zagen, namelijk de gerichtheid op het wooncomfort van de bewoners: open ruimte, veel daglicht en bewegingsruimte, zien we ook terug in het ontwerp van deze woning. Het maakt deel uit van het project gericht op zorg voor mindervaliden: 'Het Dorp'. Dit project bestaat al vijftig jaar en ter gelegenheid van dit feit heeft Archipelontwerpes de twee woningen ontworpen. We zien hier een van die woningen. Het is een huis waarin duurzaamheid centraal staat, niet alleen als het gaat over energie, maar zeker ook over hoelang een bewoner kan wonen in het huis. 

We duiden deze woning aan met de term ‘zorgwoning’ en dat is niet voor niets, want deze is sterk gericht op de behoeften van de bewoners en kan hier aan worden aangepast. Een veranderende behoefte kan worden vertaald in een verandering van het interieur van de woning, waardoor een bewoner bijvoorbeeld niet hoeft te verhuizen. De woning kan aangepast worden door schuifwanden te verplaatsen. Verder is deze zo gebouwd dat een bewoner eenvoudig met een rolstoel in een lijn langs de verschillende functies kan gaan, zoals de entree, keuken, woon-, slaap- en badkamer. In de woning zijn daklichten (openingen met ramen) gemaakt, zodat de bewoners kunnen genieten van veel natuurlijk licht. 

Slimbouwen Award

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’ van Archipelontwerpers Modern
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

Er is door Archipelontwerpers veel aandacht geweest voor moderne communicatiemiddelen en media, dit alles is geïntegreerd in een speciaal ontwikkelde interface waarmee de elektrische stoel bediend kan worden. Daarnaast heeft deze ook de functies van een telefoon, e-reader en internetbrowser. De gebouwen zijn vrij snel gebouwd, binnen een jaar was het ontwerp, de vergunning en de bouw rond. Een hele prestatie! Met al deze innovatie onder een dak is het niet verwonderlijk dat de woning(en) in 2014 de Slimbouwen Award kreeg.

Contact met de omgeving

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’ Moderne studeerkamer van Archipelontwerpers Modern
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

Vanuit het interieur heb je een nauw contact met de omgeving. Binnen en buiten versmelten hier met elkaar. In elk seizoen heb je weer aan ander schitterend uitzicht om van te genieten. Dat maakt wonen in dit huis erg prettig. 

Blijf ons volgen voor meer mooie projecten, zoals deze Italiaanse huizen te vinden in Amsterdam. 

Wat vind je van deze woningen? Vertel het ons met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!