Schitterend wonen op een voormalig marktterrein

Johan van Dijk Johan van Dijk
104galleryMM, JWG Architecten JWG Architecten
Loading admin actions …

Vroeger had elke grotere stad een veemarkt: een terrein waar boeren en kooplieden elkaar ontmoetten om vee te verhandelen. Na het vertrek van de veemarkten uit de stad bleven vaak troosteloze bouwwerken over die voor de verfraaiing van het stadsbeeld nou niet bepaald een aanwinst waren. Zo ook in Utrecht. Gelukkig hebben onder andere de experts van JWG Architecten de kans om hier een bijzonder appartementencomplex te laten verrijzen. En daarmee kun je nu dus schitterend wonen op een voormalig marktterrein. Graag laten wij je meer zien van dit fraaie project. En reken maar dat je dat zeker niet teleur zal stellen!

Industriële inspiratie

Een modern appartementencomplex in een oude stad realiseren valt voor een architect niet mee. Hoe kun je er voor zorgen dat moderne architectuur goed past in dit beeld? In dit geval is er voor gekozen om industriële inspiratie als uitgangspunt te nemen. De eclectische balans tussen de moderne stijl en de industriële vormen is hier perfect uitgekozen. Door ook nog eens voor een gedeeltelijke bekleding van natuursteen te kiezen, is er ook nog een erg subtiel rustiek randje ontstaan. Een erg fraaie balans die smaakt naar meer.

MarktMeesters

Hoe moet je een appartementencomplex op een plek als deze noemen? De naam MarktMeesters is wat ons betreft zeer goed uitgekozen! De historie van het terrein komt op die manier op fraaie wijze terug in het nieuwe bouwwerk. Verder geeft het ons ook gelijk een mooie close-up van de voorgevel van het complex. Zie je hoe fraai de natuurstenen bekleding er van dichtbij uit is komen te zien? Verder is het uiteraard erg fijn dat er gekozen is voor een afgesloten portiek. Alleen nadat de bewoners via de intercom met camera een kijkje hebben kunnen nemen wie er voor de deur staat, kan die worden geopend. Dat draagt zeker bij aan het gevoel van veiligheid!

Parkachtige omgeving

Dat dit appartementencomplex niet direct in de binnenstad gelegen is heeft als fraai voordeel dat je hier kunt genieten van een parkachtige omgeving. Heerlijk om op een zomeravond nog even een ommetje te maken of juist om je dag mee te beginnen met een aangename wandeling! Maar als je het stadse vertier ook wel fijn vindt, dan ben je op de fiets in nog geen tien minuten in het hartje van de stad! Zo kun je het beste van twee werelden op zeer fraaie wijze combineren. Heerlijk toch?

Gemeenschappelijk dakterras

In de ochtend even lekker naar buiten voor een kopje koffie zonder het gebouw te hoeven verlaten? Dat kan op het gemeenschappelijke dakterras! Wat een fantastische plek om even lekker te genieten van de buitenlucht. Erg fraai is hoe het geheel is afgewerkt: het is geen kale vlakte, maar een heuse tuin waarin zelfs kleine boompjes zijn geplant. Ook erg leuk om ’s avonds te eten of misschien wel een barbecue te organiseren. Al weten we natuurlijk niet zeker of dat toegestaan is, maar het idee is in ieder geval erg leuk! Een extra luxe van dit appartementencomplex om heerlijk van te genieten.

Fietsenstalling!

Als laatste voordeel van dit fraaie complex laten we je de fietsenstalling zien. Ook erg handig natuurlijk als je even op de fiets naar de stad wilt! Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je fiets niet veilig is opgeborgen als die zo onder dak staat. En dat brengt ons dus aan het einde van de rondleiding door dit fraaie complex dat allemaal is ontstaan vanuit de plannen van JWG Architecten. Wil je nog meer gaan genieten van een soortgelijk project? Zorg dan dat je hier ook even een kijkje gaat nemen!

Wat vind jij van dit project? We vernemen je reactie graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine