Je hal verven? Dit zijn de ideale kleuren! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je hal verven? Dit zijn de ideale kleuren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo Inventia Modern
Loading admin actions …

Geef je hal persoonlijkheid met een eigen unieke stijl en kleur. Vaak vergeten we de hal een beetje of vinden we het lastig om daar die sfeervolle uitnodigende plek van te maken. Maar er is echt niet zoveel voor nodig en het is ook veel simpeler dan je denkt. Bovendien nog een leuk project om aan te pakken, want de ruimte is klein en overzichtelijk. Heb je een smalle of kleine ruimte dan zijn er bovendien wat slimme tips & tricks om die ruimte wat groter en royaler te laten lijken met kleur. Het juiste kleurgebruik is hier dus cruciaal. En je kunt er ook best wat leuke sprekende accenten aanbrengen zonder dat de ruimte te vol lijkt. Vandaag vertellen we je wat de ideale kleuren zijn voor je hal en geven we je de trucs om die ruimte met kleur minder lang of juist groter te laten lijken.

Geef je hal persoonlijkheid

De hal is geschilderd met Classico krijtverf in de kleur Oyster Grey Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Pure & Original Modern
Pure & Original

De hal is geschilderd met Classico krijtverf in de kleur Oyster Grey

Pure & Original

De hal is eigenlijk het voorproefje van de rest van je interieur. Belangrijk is dus dat deze qua sfeer, stijl en kleuren aansluit bij de rest van je huis. En dan hoeft niet alles hetzelfde te zijn, je kunt best een beetje experimenteren of je hal juist een totaal andere sfeer geven dan de rest van je huis. Leef je creativiteit lekker uit. Hier zien we zo'n voorbeeld van een mix van stijlen waarbij brocante, klassieke en vintage accenten zijn samengebracht tot een uniek geheel. Deze hal zullen je gasten zeker opmerken!

Deze hal is echt een schitterend! Wil jij ook een mooie kleur op de wand? Schakel dan de hulp in van Pure & Original

Neutrale tinten

Welke kleuren zijn geschikt voor je hal? Neutrale tinten zijn natuurlijk altijd perfect: ze laten de ruimte groter lijken en zorgen voor heel veel sfeer en warmte. Mix zandtinten met witte accessoires en een uniek opvallend element zoals een vloerkleed of tegels met print voor die unieke sfeer met veel persoonlijkheid. 

Verf het plafond in dezelfde tint

modern  door homify, Modern

Een andere tip om een ruimte groter te laten lijken is door het plafond mee te verven in dezelfde tint. Zo ontstaat er rust in een kleine ruimte en lijkt je hal optisch ook groter. In een kleine ruimte kun je ook best een paar wat grotere items plaatsen zoals een opvallende lamp of grote vaas om je hal ruimtelijker te laten lijken.

Zorg voor een match met de rest van je kleurenpalet

Bestaande hal van JO&CO interieur
JO&CO interieur

Bestaande hal

JO&CO interieur

Wanneer je een open hal hebt, dan is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren en vloer in de andere ruimtes van je woning. Kies dan bij voorkeur voor dezelfde stijl of kleur als de aangrenzende ruimtes zodat je optisch een harmonisch geheel creëert. Zo ontstaan er ook rust en ruimtelijkheid.

Hal verven: welke kleur?

Wat zijn goede kleuren voor een kleine hal? Is de ruimte niet groot of heb je een smalle, lange gang met weinig daglicht en veel deuren kies dan voor kleuren die de ruimte optisch groter laten lijken zoals roomkleur, wit of nuancewit. Je hal lijkt ook breder wanneer je de tegenovergestelde lange wand in een contrasterende kleur schildert of een nuance van je basiskleur.

Kiezen voor kleur

Penthouse, Zurich Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Frey Modern
Studio Frey

Penthouse, Zurich

Studio Frey

Is je hal vooral een functionele doorgangsruimte waar je alleen je jas ophangt en je schoenen opbergt? Dan kun je ervoor kiezen om je hal in een opvallend tintje te verven die de nodige energie toevoegt aan de ruimte. Doe dit niet bij een hele kleine hal en kies ook een kleur die voor een aangename en uitnodigende sfeer zorgt en diepast bij de grootte en lengte van je hal. Twijfel je? Neem dan wat kleurstaaltjes mee of verf een stukje met een tube proefverf van de bouwmarkt. De deuren in je hal accentueer je bij voorkeur niet, tenzij je ze zoals hier extra wilt benadrukken. Kijk op onze pagina's voor inspiratie inzake de kleuren van je hal.

Wit met een accent

Harlequin Cushion van Niki Jones Scandinavisch
Niki Jones

Harlequin Cushion

Niki Jones

Wit is natuurlijk altijd een perfecte keuze voor je hal. Het laat een donkere kleine ruimte altijd ruimer en helderder lijken. Heb je een neutrale sfeer met veel wit en andere basiskleuren? Dan heb je de ideale tentoonstellingsruimte voor een fraai object. Denk dan eens aan een opvallend accent zoals dit geometrische vloerkleed met bankje. Kijk eens hoeveel sfeer en persoonlijkheid dat toevoegt aan deze hal!

Lange gang: donkere deur aan het eind

Wil je een lange gang graag minder lang en smal laten lijken? Schilder dan de achterste wand of deur in deze lange gang in een donkere kleur. Zo lijkt de ruimte korter en breder.

De trap: wat wel en wat niet?

Woonhuis Utrecht Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van DWB2C Modern
DWB2C

Woonhuis Utrecht

DWB2C

De trap is vaak een dominant element in je hal. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze te accentueren of om juist de aandacht ervan af te leiden. Schilder je alles in een lichte kleur dan valt de trap niet of nauwelijks op. Schilder je de trap of steunmuur in een donkere of felle kleur, dan kun je je trap juist accentueren. Op die manier vestig je alle blikken op je trap.

Trendy kleuren voor je hal

Gehele woonhuis landelijk chique Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen van Wood Creations Landelijk
Wood Creations

Gehele woonhuis landelijk chique

Wood Creations

Wit is zoals gezegd een zeer geschikte kleur voor je hal en met de juiste accessoires kun je er een uitnodigend en warm geheel van maken. Wit brengt licht, rust en sereniteit in een ruimte. Het is een elegante en geraffineerde kleur die je goed kunt combineren met een andere zachte tint. Ook pastelkleuren, vooral de poederpastels, zijn erg trendy voor de hal evenals zandtinten en lichtgrijs. Zandtinten zorgen voor een subtiele sfeer en je kunt deze tint ook goed combineren met allerlei trendy accessoires. Blauw in combinatie met wit zorgt voor een helder en rustgevend effect en tegelijkertijd een klassiek en tijdloos beeld. 

Eyecatcher met strook behang

Heb je een wat saaie hal en wil je er een leuk opvallend accent aanbrengen? Denk dan eens aan een strook behang achter het kastje in je gang. Niet te dominant zo'n losse strook en het zorgt absoluut voor een totaal andere sfeer!

Halve wand in een kleur

Een andere manier om een speels accent aan te brengen in je hal is door de onderkant van je trapwanden of de wanden in je hal in een andere nuance te verven. Het doet denken aan Toscaanse landhuizen en zorgt zeker voor een opvallend accent in je hal zonder al te veel te overheersen.

Zou jij ook eens een huis willen bouwen, maar ben je niet zeker over de kosten? Gebruik dan de website Watkostbouwen.nl!

Stuur ons een foto na je make over. We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!