Hoe krijg ik de mooiste grijze muur in de woonkamer?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Je Gelooft Nooit Wat Een Gezonde Dosis Glamour Met Dit Grijze Interieur Heeft Gedaan..., Whitehouse decorations Whitehouse decorations Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Die grap over 50 tinten grijs heb je misschien al wel eens vaker gelezen op homify, maar keer op keer is het voor ons ook weer een kleur waar we op terug komen. Grijs is nou eenmaal erg hip en bovendien ook erg veelzijdig, dus daarom doen we graag ons best om je er heel veel leuks over te vertellen. Deze keer nemen we als uitgangspunt hoe jij de mooiste grijze muur in de woonkamer kunt krijgen. En daarbij komen hele diverse aspecten en bovendien ook verschillende stijlen aan de orde. Laat je maar lekker inspireren en het zou zo maar kunnen zijn dat jij binnen de kortste keren ook een grijze muur in de woonkamer hebt!

Klassieke touch

Zoals al gezegd: een grijze muur in de woonkamer past bij hele uiteenlopende stijlen. Je wordt in deze eerste woonkamer aangenaam getroffen door de klassieke touch. Grijs past daar erg goed bij, maar weet er ook zeker voor te zorgen dat alles een fraai modern randje krijgt. En dat maakt het gelijk weer heel erg hip en eigentijds. Wat hier verder ook opvalt is hoe fraai een houten vloer het doet in combinatie met een grijze muur.

Grijs behang

Hoe was jij van plan om met of zonder professional een grijze muur in de woonkamer te krijgen? Zelf de verfroller ter hand nemen kan uiteraard, maar in sommige gevallen is het ook zeer zeker leuk om na te denken over behang. Met een stermotief als dit kun je er voor zorgen dat je een muur krijgt die een echte ‘eye catcher’ is. Juist dat behangen is misschien wel iets om aan die professional over te laten tenzij je er zelf natuurlijk bedreven in bent. En op het gebied van stijl kunnen we het natuurlijk niet nalaten om even aan te geven hoe ontzettend leuk dit kleine bureautje is samengesteld: schitterend!

Steen of steenmotief

Natuurstenen of bakstenen in een fraaie donkere grijze tint verven is ook een erg goed idee voor de mooiste grijze muur in de woonkamer. Maar ook hier geldt zeker dat een behang met een dergelijk motief ook heel goed als zodanig kan dienen. Hier zie je namelijk een vliesbehang dat bijna niet van echt te onderscheiden is. En dat kan bij zowel een meer rustieke als een industriële stijl in je woonkamer uiteraard uitstekend van pas gaan komen.

De juiste accessoires

Weet jij al welke muur of muren in je woonkamer op fraaie wijze grijs geverfd en behangen gaan worden? Met die grijze muur gaat het vast wel goed komen, maar nu is het natuurlijk nog wel zaak dat je er voor gaat zorgen dat je het straks ook met de juiste accessoires gaat combineren. Denk daarbij zeker aan elementen die bijvoorbeeld een beige tint in zich hebben. Dat past heel goed bij grijs en zorgt voor een gezellige touch. Deze leuke klok is daar natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Die maakt je woonkamer namelijk straks helemaal compleet!

Tegenoverliggende muren

Grijs is in al zijn tinten ontzettend leuk om te gebruiken in jouw woonkamer. Maar in sommige gevallen wordt het domweg iets te donker als elke muur een grijze muur in de woonkamer is. Denk er daarom zeker ook over na om twee tegenoverliggende muren grijs te gaan verven. Heb je een open keuken? Kies dan voor fraaie grijze tinten op je keukenkastjes, zoals je op de foto kunt zien. Vervolgens verf je de tegenoverliggende muur in dezelfde kleur en reken maar dat je dan een heel erg fraai effect kunt bereiken. Dit is bovendien ook voor meerdere stijlen prima om toe te passen.

Andere steunkleuren

We hebben beige als ondersteunende kleur bij jou grijze muur al voorbij zien komen, maar er zijn uiteraard ook andere steunkleuren te bedenken. Rood bijvoorbeeld! En als je dat dan op een fraaie manier zoals hier met die mooie nisjes kunt maken, dan heb je ook zonder meer een erg fraaie extra om aan je woonkamer toe te voegen. Ook geel en blauw of misschien zelfs wel groen kun je als steunkleur voor je grijze muur in de woonkamer gebruiken. Kies in ieder geval een kleur die goed bij jou past en waar je ook niet te snel weer zat van bent, anders moet je over een paar maanden weer gaan herinrichten.

50 tinten grijs…

We begonnen er in de inleiding over en kunnen het toch niet nalaten om nu aan het einde van dit verhaal ook even weer over die 50 tinten grijs te beginnen. De mooiste grijze muur in de woonkamer kan op heel veel verschillende manieren tot stand komen en zoals je kunt zien is het erg leuk als je kiest voor verschillende grijstinten. Zie jij jezelf hier al op de bank zitten? Dan zou dit zo maar het ideale kleurenpallet voor jouw woonkamer kunnen zijn. Veel plezier met uitzoeken!

Verander van perspectief

Grijs is een hele mooie, chique kleur die jouw muur meer stijl geeft. Maar denk er ook aan, dat je muurkleuren kunt gebruiken om het juiste perspectief in jouw ruimte te brengen. Heb je een lage kamer, denk dan na over verticale strepen om de ruimte te ‘strekken’. Of als jouw ruimte smal en lang is dan kun je het perspectief veranderen door kleuraccenten aan de muur aan te brengen of het uiteinde een ander kleur te geven dan de zijmuren. Er zijn veel trucjes te vinden die jou hier een idee kunnen geven. Wil je weten welke kleuren je met grijs kunt combineren? Lees dan dit ideabook voor meer inspiratie. Als je onzeker bent wat je wilt of wat leuk zou staan, kun je het beste bij een verfwinkel advies halen of met een interieurarchitect spreken.

Grijs in combinatie met een kleur zal zeker van jouw kamer een unieke ruimte maken!

Heb jij een grijze muur in je woonkamer? Laat het ons weten! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine