Woonkamer door HollandGreen

Werken met kleuren: grijs in de woonkamer!

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

In het dagelijks taalgebruik heeft grijs nou niet altijd de beste reputatie. Maar jij bent allerminst een grijze muis als je kiest voor grijstinten in je interieur! En het zou dan ook zo maar kunnen zijn dat 50 tinten grijs (zowel de boeken als de films) er misschien wel aan bijgedragen heeft dat deze kleur nog populairder is geworden. Met grijs in de woonkamer kun je dan ook ontzettend veel kanten op. Wij hebben een aantal leuke suggesties voor je op een rijtje gezet en daarmee kun jij straks al een volleerd interieurontwerper aan de slag gaan!

Kies de juiste tinten grijs

Penthouse:  Eetkamer door CioMé
CioMé

Penthouse

CioMé

Voor je besluit dat je grijs op één of meerdere plekken in je woonkamer toe gaat passen, is het wel verstandig om je even te bedenken welke tinten grijs je gaat gebruiken. In eerste instantie heeft dat nog niet eens met je persoonlijke voorkeuren te maken, maar gaat het er vooral om dat je goed rekening houdt met de lichtinval in de woonkamer. Op de foto zie je veel daglicht en dan kun je gerust voor lekkere donkere tinten kiezen. Maar als er nou wat minder licht is, dan doe je er zeker goed aan om na te denken over wat meer lichte grijze kleuren. Je wilt het immers niet te donker gaan maken!

Voeg een kleurtje toe!

 Woonkamer door HollandGreen
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Grijs is als basiskleur voor je interieur (of het nou op de muren komt of dat je het juist gebruikt als kleur voor meubels en accessoires) een fantastisch uitgangspunt. Maar in sommige gevallen kunnen we je wel adviseren om op een subtiele wijze een ander kleurtje toe te voegen. Kies dan bij voorkeur voor één felle en opvallende kleur die je op een paar plekken in de woonkamer weer terug laat komen. Oranje of geel kunnen een fantastisch effect geven, maar ook koningsblauw of marineblauw past perfect bij heel wat tinten grijs.

Grijze bank

 Woonkamer door Roselind Wilson Design
Roselind Wilson Design

Eaton Mews North – Living Room

Roselind Wilson Design

Vind jij de kleur op de muren wel prima maar voeg je graag een beetje grijs toe aan je interieur? Kies dan voor een mooie grijze bank. Op de foto zie je hoe het effect dan is. En is zo’n opvallende kleur zoals hierboven je net iets teveel van het goede? Kies dan voor beige als steunkleur: zoals je kunt zien gaan grijs en beige namelijk ook hand in hand.

Een maritiem tintje

 Woonkamer door LEIVARS
LEIVARS

Porthleven

LEIVARS

Deze prachtige zolderkamer laat ons direct een fraai maritiem tintje zien. En doorgaans ben je waarschijnlijk gewend dat blauw hier als kleur voor zorgt, maar zoals je kunt zien kan grijs dat ook doen! Het gaat om de juiste rustieke benadering en op die manier kun jij de zee helemaal in huis gaan halen. En als een huis als dit dan ook nog echt in de buurt van het strand is, dan is het feest helemaal compleet!

Grijze accessoires

Zoals we al eerder hebben geschreven: het is geheel aan jou of je de muren in een fraaie grijze kleur gaat verven of dat je toch kiest voor grijze meubels en accessoires. Mocht je nou voor het laatste kiezen, zorg er dan zeker voor dat je zo’n prachtige eye catcher als op de foto aan je woonkamer toe gaat voegen.

Grijze tegels

We sluiten af met een prachtig voorbeeld van een vloer in het grijs en hier zie je grijze tegels als voorbeeld. Zoals je kunt zien kun je dat ook heel erg mooi combineren met een houten vloer! En voor de rest is dit ook weer zo’n plaatje dat je echt even moet onthouden. Wie zou nou niet in zo’n huis als dit willen wonen? En mocht je nou ook voor alle andere ruimtes in je huis even inspiratie willen opdoen, ga dan ook zeker dit leuke artikel even lezen.

Ga jij aan de slag met een grijze woonkamer? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!