Oude boerenschuur wordt prachtige romantische woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude boerenschuur wordt prachtige romantische woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van AA s.c. Anatol Kuczyński Anna Kuczyńska Modern
Loading admin actions …

Men neme een oude boerenschuur, zetten daar een creatief architectenbureau op en een prachtige romantische woning is het gevolg. Misschien wel een beetje kort door de bocht, maar dat is wel het eindresultaat nadat de Poolse experts van AA S.C. aan het werk zijn geweest. Een prachtige oplossing voor een oud gebouw dat anders waarschijnlijk tot een ruïne vervallen was. We hebben heel wat foto’s om te bekijken, dus we beginnen direct!

De oude schuur

Romantisch was die al, deze oude schuur, maar waar het voor dieren nog wel aangenaam zou zijn om te verblijven op deze plek, was het voor bewoning in deze staat absoluut niet geschikt. Maar met een goed plan was er toch een oplossing in zicht.

Landelijk en authentiek

De verbouwing heeft van deze schuur een mooie woning gemaakt, maar het authentieke karakter is gebleven. En dat is ook direct de charme van dit huis. Zelfs de oude schuurdeuren zijn in een kleinere versie teruggekeerd, alleen nu als mooie deuren naar het terras.

Zijkant

De situatie voor de verbouwing: een gesloten houten zijkant zonder ramen. Niet erg geschikt voor een huis waarin je licht en ontspannen wilt leven!

Nieuwe zijkant

De houten beplanking heeft plaats moeten maken voor een eigentijdse oplossing. En waarom ook niet? Aangezien de rest van het bouwwerk een mooie authentieke uitstraling heeft, doet deze constructie absoluut geen afbreuk aan het geheel. En het geeft ook nog eens een schitterend terras opgeleverd!

Close-up

Een close-up laat het prachtige romantische gehalte van het terras zien. Wat een ideale vakantiewoning zou dit huis zijn met dit schitterende uitzicht.

Idyllisch

Nog een plaatje van voor de verbouwing. Zonder al te veel over de schuur te zeggen kun je hier nog beter de fantastische idyllische omgeving zien waarin dit huis gelegen is.

Charmant

We bekijken de voordeur van de woning nog even beter. Vind jij het ook zo ontzettend charmant? Dit is echt op en top landelijk wonen, maar als je een kijkje door de ramen neemt zie je dat het er wel heel comfortabel uit is komen te zien.

Oude constructie

De oude constructie van boerenschuren is vaak een van de allermooiste elementen. Bij een verbouwing moeten die dus ook zeker niet verdwijnen. Maar zoals het was kon het ook zeker niet blijven…

Fantastische woonkamer

Na de verbouwing is een fantastische woonkamer ontstaan. Heel mooi is het ruimtelijke effect van het directe zicht vanuit de woonkamer op de oude balken. Wel hebben die een wit kleurtje gekregen, geheel passend bij het witgeschilderde dak. De balken aan de raamzijde zijn in de originele ongeverfde staat behouden gebleven. En dat past heel goed naar de overgang naar de prachtige grote ramen.

Rommel

Een grote rommel. Leuk en charmant zo’n bakstenen hok, maar je kunt er zo niets mee. Heb je enig idee wat het geworden is?

Keuken

De keuken is gekomen op de plek waar eerst de bende op de eerdere foto was. Een mooi modern en strak design dat een prima tegenhanger biedt aan het authentieke karakter van het huis.

Eetkamer

Prachtig op de grens tussen de woonkamer en de deuren naar de keuken en de grote slaapkamer bevindt zich, net onder de overstekende zolder, de eetkamer. Ook weer zo’n schitterend geheel! En zoals je kunt zien is ook de ruimte op de zolder niet onbenut gelaten, hier is ook een slaapkamer ondergebracht.

Slaapkamer

Voor we afscheid nemen van dit mooie huis nemen we nog even een kijkje in de grote slaapkamer op de benedenverdieping. Dit is ook weer zo’n heerlijke ruimte om te zien. Reken maar dat je in deze prachtige landelijke omgeving heerlijk in slaap kunt vallen.

Benieuwd geworden naar meer oude schuren met een tweede leven? Bekijk dan ook dit huis!

Ook altijd al willen wonen in een boerenschuur? Deel je wensen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!