Een eigenzinnige L-vormige woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Woningen kunnen een rechthoekig grondplan hebben, juist meer vierkant of een hele andere vorm. Maar ook 'lettervormige' huizen kom je geregeld tegen. Een U-vorm kan heel mooi zijn om toe te passen of juist een L-vorm. Die laatste vorm is de basis van het grondplan van het project dat we nu gaan bekijken. Dit huis heeft juist door die vorm een heel eigenzinnig karakter gekregen. Een uitstraling die het goed doet in de omgeving waar de woning staat. We reizen voor dit project af naar Zuid-Korea om te zien hoe architecten dit lettervormige concept prachtig hebben uitgewerkt.

Grote woning

Op een vrijstaand perceel staat deze relatief grote woningen. Zeker in de dichtbevolkte Koreaanse steden is het een grote luxe om een huis met deze omvang te kunnen laten bouwen. Het huis zelf heeft dan ook een bepaalde grandeur, maar is niet te overdreven statig. Het geheel maakt vooral een solide en ook ontspannen indruk. Toch kent het ontwerp nog een paar kleine verrassingen die vanuit dit perspectief niet goed te zien zijn.

Op de heuvel

Wat je op de vorige foto niet goed kon zien, zie je nu wel duidelijk: dit huis is op een heuvel gebouwd en daarom is er speciaal voor de bouw van deze woning een plateau aangelegd waarop het huis is gebouwd. Mooi om te zien zijn de natuurstenen blokken rond de fundering, een mooie contrast met de bakstenen van het huis zelf. En ook de open ruimte met het boompje is zo leuk om te zien.

Privacy

Het ontwerp van het huis is prachtig gericht op privacy, er is namelijk door de muurtjes rond de woning amper inkijk vanaf de straat, maar toch is er een mooi uitzicht naar de omgeving. Een erg plezierige oplossing! De schuifdeuren bieden verder mooi de gelegenheid om vanuit de woonkamer zo de tuin in te kunnen stappen.

Gescheiden ruimtes

In tegenstelling tot veel andere huizen die tegenwoordig gebouwd worden, heeft dit huis een min of meer gescheiden woonkamer aan de ene kant en keuken met eetkamer aan de andere kant. Met de nadruk natuurlijk op min of meer, want er is geen deur tussen de beide ruimtes en daardoor is de overgang ook niet heel erg groot. De schuifdeuren die je net zag waren trouwens nog maar een voorproefje. Hier zijn nog grotere schuifdeuren aanwezig. Erg fijn dat de tuin op die manier zo lekker binnen handbereik ligt.

Charmante binnenplaats

We zien hier de kleine charmante binnenplaats die we al eerder van een afstandje zagen. Wat een leuk idee om juist hier een open ruimte te maken! Deze plek maakt het mogelijk om ook bij regen toch lekker even buiten te kunnen zijn. De moderne en landelijke sfeer die het huis kenmerkt wordt hier in een mooie mix bij elkaar gebracht.

Rust

De bovenverdieping is door de toepassing van witte muren en witte plafonds een hele rustige en ontspannen verdieping geworden. Voor een gezin ideaal om na een harde dag studeren en werken heerlijk ontspannen in slaap te kunnen vallen. Een groot pluspunt is het hoge plafond, dit versterkt de rust nog meer.

Klein balkon

Dit kleine balkon zorgt voor nog meer buitenruimtes bij dit huis. Maar dit lijkt ons toch echt zo’n plekje waar iemand zich even alleen kan terugtrekken. Heerlijk besloten, maar toch buiten en bovendien met een zeer aangenaam uitzicht.

Kinderkamer

Er wonen hier inderdaad kinderen! En deze kinderkamer is dan ook helemaal gericht op het kind. Het is vooral erg leuk dat het traditionele ‘baby-blauw’ hier zo mooi is toegepast. Een geslaagde keuze!

Koreaanse architecten mogen gerust erg creatief genoemd worden. Ben je benieuwd geworden naar meer werk uit Zuid-Korea? Vergeet dan niet dit project te bekijken.

Ben jij een liefhebber van woningen met een afwijkend grondplan? Deel je ideeen dan met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!