6 spectaculaire gevels om je buren jaloers mee te maken!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 spectaculaire gevels om je buren jaloers mee te maken!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Woonhuis Nijverdal:  Huizen door Beltman Architecten,
Loading admin actions …

Wanneer we het over de gevel van een gebouw hebben, hebben we het eigenlijk over dat gedeelte van het gebouw dat vanaf buitenaf zichtbaar is. Dan valt er nog onderscheid te maken tussen de gevel aan de voorzijde, ook wel de voorgevel genoemd, de zijgevels en de achtergevel. Meestal bestaat een gevel uit steen, glas en/of hout, en vaak ook een combinatie van deze materialen. Dit betekent echter niet dat alle gevels er hetzelfde uit zien, er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden om je gevel een eigentijdse en persoonlijke stijl mee te geven, en dit is dan ook precies waar het nog wel eens lastig kan worden. 

Het aanzicht van de gevel geeft vrijwel meteen een goede eerste indruk van je woning, omdat dit het eerste is dat mensen zien – samen met je eventuele tuin. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je hier een mooi plaatje van zou willen maken. De architectuur van je gevel bepaald mede de stijl van je woning en daarom leek het ons leuk om een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rij te zetten. Mocht je op zoek zijn naar ideeen voor het verbouwen of veranderen van je gevel, dan hopen we dat je hier wat inspiratie op kunt doen! 

Kijk je met ons mee? 

Een gesloten gevel

Een gesloten gevel saai? Dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Vaak wordt er in contrast met een gesloten voorgevel gekozen voor een open achtergevel waarbij gebruik wordt gemaakt van veel glas. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je gesloten gevel een moderne en minimalistische uitstraling te geven. Kies bijvoorbeeld voor een mix van verschillende kleuren bakstenen of een strook van glas! Je zou er ook voor kunnen kiezen om elementen van staal of hout toe te voegen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Wanneer je het lastig vindt om je wensen en ideeën zelf in kaart te brengen, kun je ervoor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Op deze manier wordt de stap naar het realiseren van de perfecte gevel al ietsje makkelijker! Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Een gevel met spiegelend effect

Houd jij van opvallen? Dan is dit idee misschien wel iets voor jou! Met een gevel met spiegelend effect trek je zeker weten heel wat aandacht. Je kunt dit effect gemakkelijk bereiken door te kiezen voor glas met een spiegelende coating, zoals ook te zien is op bovenstaande foto. Hiermee zul je ongetwijfeld wat hoofden doen omdraaien! 

Ook mooi meegenomen: spiegelende ramen zorgen ervoor dat je in een handomdraai enorm veel privacy aan je woning toevoegt, zonder daarbij in te moeten leveren op je uitzicht. Gordijnen of andere raambekleding zijn namelijk helemaal niet noodzakelijk. Natuurlijk kun je gordijnen wel ophangen, om eventuele inkijk van buitenaf in de avond te voorkomen. 

Een gevel van steen

 Huizen door HollandGreen,
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Zoals we in de inleiding ook al kort noemden komt de gevel van steen toch wel het vaakst voor, vaak in combinatie met glas en/of hout. Een gevel van steen mag dan ietwat traditioneel zijn, toch kun je ook met dit  materiaal vele stijlen uitdragen. Ben jij bijvoorbeeld helemaal weg van de industriële stijl? Kies dan voor het plaatsen van kozijnen en deuren van zwart staal! Ligt jouw voorkeur bij de landelijke look? Dan is je gevel in combinatie met kozijnen en deuren van natuurlijk of wit geverfd hout ook een prachtig aanzicht! 

Een tijdje geleden publiceerden we dit Ideabook vol inspiratie en voorbeelden op het gebied van stalen deuren. Neem zeker even een kijkje als deze stijl je aanspreekt! 

Een gevel met balkon

Ben jij in het bezit van één of meerdere balkons? Super, want dit kan enorm veel sfeer en stijl aan je gevel toevoegen. Stadse appartementen bezitten vaak een balkon aan de voor én achterzijde, maar bij vrijstaande huizen wordt veelal gekozen om het balkon aan de achterzijde te plaatsen. Dit biedt net wat meer privacy en vaak ook een uitzicht over de aangrenzende tuin. 

Geef je balkon wat extra aandacht door er een echte eyecatcher van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van mooie balkonmeubels, bloemen en planten. Ook kun je ervoor kiezen om een afdakje toe te voegen. Zorg er altijd voor dat de stijl van je balkon nauw samenhangt met de stijl van de rest van de gevel en je woning, want op deze manier creëer je een mooi samenhangend geheel.

Een gevel met verschillende volumes

Contrast werkt bij iedere architectuur, en dit geldt eigenlijk ook voor het algehele interieur. Contrast kun je bereiken door het gebruik van verschillende materialen en kleuren, maar denk ook eens aan het werken met verschillende volumes en vormen. Zo kun je kiezen voor een gevel waarbij gewerkt wordt met verschillende hoogtes en dieptes, waardoor de verschillende ruimtes van het huis vaak naar voren komen. Een andere manier om contrast te creëren is te zorgen voor verschillende vormen. Werk bijvoorbeeld met strakke, moderne lijnen en voeg daar zachte ronde vormen aan toe. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit te integreren, maar we denken dat bovenstaande foto een mooi voorbeeld laat zien! Als je hierbij ook nog eens kiest voor diverse materialen dan maak je het plaatje helemaal af! 

Licht en schaduw

Woonhuis Bosch en Duin:  Huizen door Maas Architecten,
Maas Architecten

Woonhuis Bosch en Duin

Maas Architecten

Naast het werken met verschillende volumes, hoogtes en materialen, kan enige mate van schaduw en licht ook zorgen voor een mooi effect. Waarschijnlijk zul je dit contrast in iedere gevel wel terug zien, maar een bepaalde architectuur kan hier nog meer nadruk op leggen! Werk bijvoorbeeld met bijzondere vormen, afdakjes en zo nu en dan een mooie glaspartij. Een andere manier om meer licht en schaduw aan je gevel toe te voegen, is het werken met buitenverlichting. Zo kun je kiezen voor zowel gevel, muur en tuinverlichting. 

Wil jij nog even verder kijken naar bijzondere gevels en huizen? Scroll dan ook nog even langs deze foto's! Als je op zoek bent naar een bepaalde stijl kun je gebruik maken van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed bij je wensen aansluiten. Veel kijkplezier! 

Welke gevel is jouw favoriet? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!