Een stukje natuur in de slaapkamer; deze planten zijn het meest geschikt | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een stukje natuur in de slaapkamer; deze planten zijn het meest geschikt

TILL BEHNE TILL BEHNE
Greene Street Loft Industriële slaapkamers van Slade Architecture Industrieel
Loading admin actions …

De slaapkamer is een kamer waar je meestal niet veel meer doet dan slapen. Logisch. Maar dat betekent niet dat deze kamer qua inrichting niet net zoveel aandacht verdient als alle andere kamers. En dus moet je ook hier nadenken over de juiste decoratie. Een onderdeel daarvan zijn planten en bloemen. Planten zijn naast mooi om te zien ook nog eens heel nuttig. Zo ruiken ze lekker en zuiveren ze de lucht in de slaapkamer. Wat wil je nog meer? In dit Ideabook bespreken we daarom de planten die het meest geschikt zijn om een stukje natuur naar je slaapkamer te halen.

Orchidee

De orchidee is een prachtige plant om te zien, dus deze misstaat zeker niet in de slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten en prachtige kleuren. De orchidee gedijt het beste in een niet al te warme kamer, en dat is meestal de slaapkamer. Hier wordt doorgaans minder gestookt dan in de rest van het huis. Verder zijn orchideeën schaduwminnende planten. Dat betekent dat ze zeker in de zomer niet teveel in de zon moeten staan.

Dwergpalm

De dwergpalm is een zeer makkelijk te verzorgen plant en dus ook uitermate geschikt voor de slaapkamer. Een van de beste eigenschappen van de dwergpalm is zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Daarnaast geeft het de slaapkamer een exotische uitstraling. Dankzij de palm zou je zomaar kunnen denken dat je op een verre vakantie bent.

Pothos

Greene Street Loft Industriële slaapkamers van Slade Architecture Industrieel
Slade Architecture

Greene Street Loft

Slade Architecture

De pothos plant is ook uitermate geschikt voor de slaapkamer omdat deze tegen weinig water, weinig zonlicht en lage temperaturen kan. Ook is de plant een uitstekende luchtzuiveraar. De pothos plant staat ook wel bekend als de pothos klimop en duivels klimop. Pothos houdt niet van teveel water, de potgrond mag niet te nat blijven. Af en toe moet je een beetje snoeien zodat de plant kan groeien. De plant gedijt het beste in indirect zonlicht en halfschaduw maar kan wat dat betreft ook wel tegen stootje.

Rubberboom

Heijmans ONE Minimalistische slaapkamers van MoodBuilders Minimalistisch
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

De rubberboom, of rubberplant, is te herkennen aan zijn grote wat dikkige bladeren. Ook deze plant is een fantastische zuiveraar van de lucht in je slaapkamer. De plant is uiterst taai en kan tegen weinig licht en koele temperaturen. De rubberplant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden. Deze plant gedijt het best in direct, helder zonlicht tot half schaduw.

Lepelplant

De lepelplant heeft ook een stel prachtige groene bladeren. Maar daar bovenuit torent een prachtige witte bloem uit. De lepelplant is een uitermate goede luchtzuiveraar. Oorspronkelijk komt de lepelplant uit de regenwoud van de Zuid-Amerika dus is deze gewend aan een hoge luchtvochtigheid. De lepelplant heeft dus wel wat extra water nodig. Mochten de bladeren wat gaan hangen, weet je dat de plant dorst heeft. Geef je de plant genoeg te drinken is deze gauw weer de oude.

Lavendel

Lavendel is een mooie en bescheiden plant. De kleur past perfect in een subtiele slaapkamer. Naast schoonheid heeft lavendel ook nog een aantal andere fantastische eigenschappen. Het ruikt lekker. Niet voor niets wordt de geur gebruikt in allerlei badproducten, en ook wasverzachters. Daarnaast heeft een aantal helende werkingen. Lavendel vermindert de effecten van stress, verlaagt je hartslag en verbetert daardoor je slaap. Men zegt ook dat baby'tjes minder gaan huilen van lavendelgeur. Dus slaapt die kleine nog bij jullie op de kamer, is lavendel zeker een aanrader.

Gardenia

De gardenia (in Nederland ook wel de Kaapse jasmijn) is een plant met dikke groene bladeren en een roosachtige witte bloem. De bloemen ruiken heerlijk naar jasmijn en dat geeft de slaapkamer een aangename geur. Naast lekker ruiken ziet de plant er natuurlijk ook nog mooi uit. De gardenia komt het best tot zijn recht op een lichte zonnige standplaats, maar houd ook weer niet van felle zon. Ook wil de gardenia regelmatig water, zeker als er veel zon op schijnt mag de potgrond niet uitdrogen. Ook is het handig om de oudere bloemen te verwijderen. Dit bevordert de door bloei.

Vrouwentongen

De Sansevieria, ook wel bekend als vrouwentongen, heeft een ware comeback gemaakt. Net zoals meubels uit de jaren 60 het predicaat vintage krijgen, en daardoor weer hip zijn, geldt dat ook voor deze plant. De plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft ook nog een uitstekende luchtzuiverende werking. De plant is te herkennen aan zijn dikke, zwaardvormige en stengelloze bladeren die recht omhoog groeien. De Sansevieria heeft veel eigenschappen van een vetplant.

Aloë vera

Aloë vera is een fantastische slaapkamerplant. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden. Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af en dat is fijn om in je slaapkamer te hebben, want het helpt tegen slapeloosheid en een betere en diepere slaap. Aloë vera heeft de bijnaam ‘de onsterfelijke plant’ en kan ook makkelijk gestekt worden, dus zelfs voor mensen zonder groene vingers is er geen excuus.

Inspiratie voor mooie slaapkamers kan je hier opdoen. Deze professionals kunnen je helpen met het vinden van de juiste plant voor je slaapkamer en in dit Ideabook lees je hoe je nog meer harmonie in je slaapkamer aanbrengt.

Welke planten staan in jouw slaapkamer? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!