Cleopatra sauna op maat:  Sauna door Cleopatra BV

Een spa in je badkamer: zo kun je dit realiseren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Ga je regelmatig naar een kuuroord voor dat weldadige gevoel van een avondje sauna? Alle stress is direct verdwenen wanneer je even geniet van de warmte van zo'n saunabad. En dat is natuurlijk geen overbodige luxe in onze drukke levens waarin we weinig tijd hebben om te ontspannen. De sauna is goed voor je bloedsomloop en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Regelmatige sauna-gangers zijn daardoor veel minder vaak ziek doordat hun afweersysteem sterker is. Hoe heerlijk zou het zijn om zo’n luxe spa in je eigen badkamer te hebben? De kosten van al die saunabezoekjes kunnen namelijk best flink oplopen. Sauna’s vind je in alle vormen en maten: van wellness douche tot gewoon bad met bubbelbadfunctie of een sauna in een kast. Vandaag zetten we alle opties voor zo'n heerlijke sauna in huis voor je op ee rij.

Je hebt weinig ruimte…

De eerste gedachte die waarschijnlijk op komt is: 'daar heb ik geen ruimte voor'. Maar: waar een wil is, is een weg. Want wist je dat er tegenwoordig ook complete douchecabines te koop zijn met stoom-,. aroma- en kleurentherapie? Ook bestaan er sauna's die in een kast passen. En in plaats van een saai ligbad, kun je ook een heerlijk bubbelbad in een hoek van je badkamer plaatsen. Het komt dus aan op een beetje creativiteit. En je hoeft niet een compleet wellness-oord in te richten. Een hottub of jacuzzi met een ligbed is ook al heel fijn. Zo kun ook jij genieten van een spa moment in je eigen badkamer.

Een mini sauna

En hier zie je zo'n voorbeeld van zo'n compacte mini sauna. Je kunt er met zijn tweeën in zitten en deze cabine past in elke hoek van een wat grotere badkamer. In deze mini sauna's zien we veel 'alles-in-één' varianten waarbij je in deze cabines vaak kunt kiezen voor zowel Finse sauna, hamam, infrarood en kleuren- of aromatherapie. 

Spa in je eigen badkamer: de opties

Cleopatra bad met specificaties naar wens:  Spa door Cleopatra BV
Cleopatra BV

Cleopatra bad met specificaties naar wens

Cleopatra BV

Voor de inrichting van de spa in je badkamer kun je kiezen uit een breed scala aan types sauna’s. Van Finse sauna, infrarood cabine, hamam, infraroodcabine, rook- of kleurentherapie-sauna. En natuurlijk geniet je na je saunagang graag van een jacuzzi, dompelbad, kruidenbad en relaxruimte. Bij je volgende saunabezoek kun je ze allemaal een keer uitproberen om erachter te komen van welk onderdeel jij het meeste geniet. 

Een Finse sauna

Cleopatra sauna op maat:  Sauna door Cleopatra BV
Cleopatra BV

Cleopatra sauna op maat

Cleopatra BV

De Finse sauna is het meest bekend en is meestal volledig van hout gemaakt. Deze sauna wordt verwarmd met een kachel die in de sauna zelf staat. Het kan er flink warm worden met temperaturen van rond de 100 graden. Zo dringt de warmte dringt tot diep in je spierweefsel door. Dit zorgt voor de bekende, zeer diepe ontspanning. In de Finse sauna kun je ook speciale aroma- of opgietsessies doen waarbij er water op de stenen wordt gegoten en de temperatuur even flink hoger wordt. 

De stoomcabine

De stoomcabine werkt met vochtige waterdamp en is wat minder warm dan de Finse sauna. Hij lijkt op een douchecabine en vult zich volledig met vochtige, warme damp. De luchtvochtigheid is er zeer hoog waardoor je lichaam langzamer opwarmt. De stoomcabine heeft een diep reinigende werking op de huid en is ook goed voor mensen met klachten aan de luchtwegen.

Sauna: laten bouwen of kant en klaar?

Wil je een spa in huis dan kun je er een laten bouwen door een professional, zelf één bouwen of een kant-en-klare sauna kopen. Daarbij zijn zelf bouwen of een kant-en-klare sauna de meest voordelige keuzes. Wanneer je de spa laat bouwen dan vraagt dit wel een groter budget, maar het eindresultaat is vaak veel mooier, duurzamer en heeft vaak ook een lager energieverbruik. In sommige gevallen vermeerdert een spa de waarde van je huis en kun je dit mee laten financieren in je hypotheek.

De kosten van je sauna

De kosten kun je natuurlijk volledig zelf bepalen. Voor een simpele sauna moet je rekenen op een bedrag van 3.000 tot 5.000 euro en voor een compleet ingerichte wellness ruimte betaal je 25.000 euro of meer. Nadat je sauna klaar is, komen daar natuurlijk nog wat extra kosten bij voor het verwarmen van je sauna. Voor een doorsnee sauna die je een paar keer per week gebruikt, ben je rond de 100 euro aan extra stroomkosten kwijt per jaar. Voor een jacuzzi, hamam, zwembad of hot tub moet je natuurlijk ook op extra waterkosten rekenen.

De styling

De waarde van je huis kan aanzienlijk stijgen voor het plaatsen van een sauna in je badkamer. Deze investering kun je soms dus weer terugverdienen. Ga je een uitgebreide wellness bouwen, maak dan zeker even een taxatie en vraag een makelaar om advies De tijden dat een sauna alleen uit een houten box bestond met wat simpele houten bankjes is voorbij. Tegenwoordig zien we prachtige gietvloeren met vloerverwarming, sauna’s van exotische houtsoorten, tropische tuinen, natuursteen en fraaie sfeerverlichting. Maak een moodboard met de spa's en elementen die je mooi vindt om tot jouw droomdesign te komen.

Spa inspiratie

 Sauna door corso sauna manufaktur gmbh
corso sauna manufaktur gmbh

Design-Sauna: toller Kontrast zwischen dunklem Nussbaum und hellem Spa.

corso sauna manufaktur gmbh

Hieronder kun je nog even verder genieten van alle prachtige spa ruimtes die je in je huis zou kunnen inrichten.

 Sauna door Realistic-design
Realistic-design

Proyecto 3D

Realistic-design

 Spa door old oak
old oak

Designobjekte

old oak

 Spa door A2arquitectos
A2arquitectos

Piscina y Spa para un Hotel en Mallorca

A2arquitectos
We ontvangen heel graag een foto van jouw sauna!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!