slaapkamer sterrenhemel:  Slaapkamer door yugenlab

De leukste ideeën voor een donkere slaapkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Verreweg de meeste mensen houden van een donkere slaapkamer als ze willen slapen. Dit kan met de gordijnen te maken hebben, maar als je slaapkamer nou eenmaal op een wat lichte plek te vinden is, dan kun je ook kiezen voor een donkere slaapkamer. Dat wil zeggen dat jij met de ogen van een interieurontwerper aan de slag gaat om fraaie donkere accenten zoals donkere muren of donkere gordijnen aan te brengen. Of wat dacht je van een donkere vloer? We hebben een kijkje genomen in hele diverse slaapkamers en hopen jou daarmee te kunnen inspireren om de ideale donkere slaapkamer te creëren.

Donkere muur of donker plafond?

Scandinavische slaapkamer met blauw en wit:  Slaapkamer door Pure & Original
Pure & Original

Scandinavische slaapkamer met blauw en wit

Pure & Original

Als je er voor gaat kiezen om een donkere slaapkamer te gaan maken, dan moet je uiteraard keuzes maken wat je precies donker wilt hebben. Bij deze foto kun je duidelijk zien dat er is gekozen voor zowel een donkere muur als een donker plafond. Maar waar baseer je die keuze op? Als vuistregel kun je nemen dat een hoog en wit plafond zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel. Is dat in jouw slaapkamer het geval en wil je dat het juist een beetje intiemer wordt? Dan doe je er zeker goed aan om het plafond in een donkere kleur te gaan verven. En hoe zit het met die muur? Daar komen we zo wel op terug!

Een donker kunstwerk

Stijlkamer De Woonindustrie:  Slaapkamer door JO&CO interieur
JO&CO interieur

Stijlkamer De Woonindustrie

JO&CO interieur

Zoals net al aan de orde is geweest: welke muur in je slaapkamer ga je in een donkere kleur verven? Naast verven kun je wat dat betreft ook aan andere opties denken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donker kunstwerk aan de muur? Je ziet hier wat voor fantastisch effect dat kan geven. Zo maak je op wel erg artistieke wijze een zeer aantrekkelijke donkere slaapkamer!

Een heuse sterrenhemel!

slaapkamer sterrenhemel:  Slaapkamer door yugenlab
yugenlab

slaapkamer sterrenhemel

yugenlab

Heb jij het idee van slapen onder de sterrenhemel altijd ontzettend romantisch gevonden maar gaat het je toch een stap te ver om in de buitenlucht te gaan slapen? Een heuse sterrenhemel in je slaapkamer is dan een ontzettend goed idee! Maak er een donkere slaapkamer van (zowel muren als plafond) en ga dan nog een stapje verder door kleine lichtgevende sterren op het plafond aan te brengen. Zodra je dan het licht in de slaapkamer uit gaat doen, kun je heerlijk gaan genieten van een mini Melkweg! En als dat niet romantisch is, dan weten wij het ook niet meer.

Donker met hout

Ben je eigenlijk wel tevreden met je witte slaapkamer maar wil je er toch een beetje een donker exemplaar van gaan maken? Hout kan dan ook voor een donkere slaapkamer gaan zorgen! In dit geval is het een fraaie houten kastenwand rond het bed die dat effect weet te bewerkstelligen. En ook een wat donkere vloer maakt het geheel hier op fraaie wijze af. En sowieso is dit op het gebied van moderne slaapkamers zeer zeker een ruimte om even de nodige inspiratie op te doen. De spotjes aan het plafond zijn iets om even te onthouden.

Donkere zolderkamer

Zolderkamers met weinig daglicht zijn per definitie al vrij donker. Maar als er zoals in deze slaapkamer wel meer dan voldoende daglicht via de dakramen naar binnen komt, dan kun je met leuke ideeën ook van deze plek een donkere slaapkamer gaan maken. Fraaie grijze muren zorgen hier voor een stoer en ook best wel intiem gevoel. Dit is trouwens ook de ideale jongenskamer! En ook in andere opzichten is dit zeer zeker een plek waar je even verder kunt blijven rondneuzen voor wat inspiratie als het op kleine (zolder)kamers aan gaat komen.

De donkere achterwand

Slaapkamer na:   door ilsephilips
ilsephilips

Slaapkamer na

ilsephilips

Zoveel mensen, zoveel wensen! Niet iedereen houdt er van om tegen donkere muren aan te kijken, maar wil wellicht toch een donker tintje toe gaan voegen. Je maakt dan op subtiele wijze toch een beetje een donkere slaapkamer door de wand achter het bed in een donkere kleur te verven. Je kunt het trouwens ook omdraaien door de rest mooi licht en wit te laten en dan het beddengoed en de gordijnen in een donkere kleur uit te voeren. Juist het maken van contrasten zorgt voor een hele leuke dynamiek in een donkere slaapkamer.

50 tinten grijs

 Slaapkamer door Clean Design
Clean Design

Master Bedroom

Clean Design

De titel van de boeken en films die met Mr. Grey te maken hebben komen ook bij interieur en inrichting weer heel vaak aan de orde. De 50 tinten grijs komen dan ook zeker bij een donkere slaapkamer vaak om de hoek kijken. Is het niet mooi om te zien hoe de grijstinten de slaapkamer hier zowel licht als donker maken? Ook hier blijkt weer overduidelijk hoe je de balans het beste aan kunt brengen: maak voor jezelf een keuze wat jij het liefst licht en wat je het liefst donker ziet. En reken maar dat jij na die herinrichting heerlijk in slaap kunt gaan vallen!

Welk voorbeeld spreekt jou het meeste aan? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!