Rookgeur verwijderen: weg met die vieze geurtjes! | homify

Rookgeur verwijderen: weg met die vieze geurtjes!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Plooi de Plooi Eclectische ramen & deuren van kimik design Eclectisch
Loading admin actions …

Roken begint steeds meer uit de mode te raken en al helemaal als het binnen in je huis is. Maar soms komt het gewoon voor dat je stiekem een sigaretje in huis rookt of je hebt gasten over de vloer die je niet de kou in wilt sturen om hun nicotinegehalte op peil te houden. Hoe dan ook: die vieze geurtjes in huis daar zit je niet op te wachten. Daarom helpen wij je bij rookgeur verwijderen. Met de handige tips die wij op een rijtje hebben gezet zorg jij er voor dat je huis schoner ruikt dan ooit! En in dit geval hoeft daar geen professional aan te pas te komen: onze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn zeer effectief.

Ramen en deuren open

woning en kantoor volledig in ter plaatse gestort beton Minimalistische huizen van pluspunt architectuur Minimalistisch
pluspunt architectuur

woning en kantoor volledig in ter plaatse gestort beton

pluspunt architectuur

De meest simpele oplossing die al van tevoren er voor kan zorgen dat de rooklucht tot een minimum beperkt blijft, is ramen en deuren open houden als er in huis wordt gerookt. In de winter kan dit wel wat lastiger zijn, zorg dan dat jij of je gasten in de buurt van een open raam of deur gaan roken. Dat scheelt al heel veel! En is het feestje over? Laat dan twee raampjes op een kier staan zodat jouw woonkamer lekker kan luchten en kun je zo de rookgeur verwijderen.

Boeken stofvrij maken

Heb jij een boekenkast in de kamer? Dit is een erg mooi object om te hebben, maar aan boeken kleeft een groot nadeel: ze vangen veel stof en bovendien houden ze nare geurtjes gemakkelijk vast. Als er in jouw huis flink gepaft is, dan wil het zeker helpen om de boeken stofvrij te maken. Haal ze een voor een uit de kast en klop ze buiten flink uit. Zo gaat voor een flink deel de rooklucht uit huis! En ook als er niet vaak wordt gerookt dan is het zeker aan te bevelen om de boeken regelmatig even af te stoffen.

De gordijnen wassen

'Plooi de Plooi' gordijn by Kimik Design Eclectische ramen & deuren van kimik design Eclectisch
kimik design

'Plooi de Plooi' gordijn by Kimik Design

kimik design

Stof en textiel is erg gevoelig voor het opnemen van geurtjes en als je op rookgeur verwijderen aan gaat komen dan moet je bijvoorbeeld de gordijnen niet vergeten. Stop ze met enige regelmaat in de wasmachine (of breng ze eventueel naar een stomerij) om ze weer lekker fris te laten ruiken. Dit geldt ook zeer zeker voor andere kleedjes in je huis en voor de kussenslopen. Of je neemt van de gelegenheid gebruik om wat nieuw textiel in huis te halen en zorgt er gelijk voor dat er in huis niet meer gerookt gaat worden.

De bank reinigen

modern  door homify, Modern Wol Oranje
homify

Decor 2-zits bank / 3zits-bank

homify

Sommige banken hebben een hoes die je gemakkelijk in de wasmachine kunt gooien, maar ook heel veel banken hebben dat niet. Hoe moet je dan rookgeur verwijderen? Daar is een super handig trucje voor dat je ook op andere plekken toe kunt passen. Het antwoord is namelijk wat baking soda. Strooi dit ’s avonds voor je gaat slapen op je bank, laat het een nachtje intrekken en verwijder het spul in de ochtend met de stofzuiger. Naast alle vieze geurtjes wordt ook al het andere vuil gelijk verwijderd en kun jij weer genieten van een stralende bank die ook nog eens lekker fris ruikt.

Geurtjes verdrijven

Denk je dat je het toch niet kunt laten om af en toe een sigaretje in huis op te steken? Het wil dan zeker helpen om dan ook tijdens het roken de geurtjes te verdrijven. Steek wat (geur)kaarsen aan en plaats van die lekker ruikende geurstokjes. En er is nog iets wat geurtjes heel goed kan helpen verdrijven en dat is houtskool. Neem gewoon wat houtskool wat je normaalgesproken voor de barbecue gebruikt en leg een stukje in een schaaltje. Rookgeur verwijderen doe je zo op een bijzondere manier!

Tapijt reinigen

Harlequin Cushion van Niki Jones Scandinavisch
Niki Jones

Harlequin Cushion

Niki Jones

Een tapijt of vloerbedekking is ook zoiets waar de rookgeur snel in blijft hangen. En rookgeur uit huis verwijderen betekent dan ook dat het tapijt gereinigd moet worden. Je kunt dit zelf proberen met bijvoorbeeld baking soda zoals we net hebben uitgelegd bij de bank. Maar in sommige gevallen is het beter om een professional in te schakelen. Of als jij toch weer van plan bent om te gaan stoppen met roken kan het ook gelijk een reden zijn om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Plafond en muren schoonmaken

Het plafond en de muren in je woning afnemen met een sopje kan ook zeker helpen bij rookgeur verwijderen. Nou begrijpen we heel goed dat dit niet bij elk type muur en plafond mogelijk is, maar kijk maar of dit bij jou thuis kan. Wil je het even uitproberen? Maak even een klein beetje sop en probeer het op een stukje muur waar normaalgesproken iets voor staat. Wordt het alleen maar mooi schoon? Reinig dan de rest van je muren er ook mee! 

Daarmee hebben we handige tips voor je op een rijtje gezet en kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: wil je dat het schoon blijft, zorg dan dat er vanaf nu niet meer in huis wordt gerookt!

Heb jij nog een handige tip om toe te voegen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!