Boekenkast ideeën: de meest leuke voorbeelden op een rij! | homify

Boekenkast ideeën: de meest leuke voorbeelden op een rij!

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify
Loading admin actions …

In vroegere tijden was de inrichting van een huis veelal opgebouwd uit een aantal vaste elementen. Uiteraard is dat nog steeds wel min of meer het geval, maar vooral een element als een boekenkast is iets wat je in de meeste woonkamers niet meer tegenkomt. En dat is eigenlijk best wel jammer! Gelukkig is het nooit te laat om het tij te keren en komen wij met inspirerende boekenkast ideeën die jij vast wel in huis toe kunt gaan passen. Uit het werk van diverse interieurontwerpers en andere experts hebben we een zevental fraaie voorbeelden op een rij gezet. En er is vast wel eentje die bij de stijl van jouw huis past!

Tijdschriften

Boekenkast Studio Nor Moderne kantoor- & winkelruimten
Studio Nor

Boekenkast

Studio Nor

Waar de een hele stapels boeken verslindt, gaat de ander toch liever even zitten met een leuk tijdschrift of magazine. Dus als je nou niet zo heel erg veel boeken leest, dan kun je er ook voor kiezen om je meest favoriete tijdschriften op een leuke manier uit te gaan stallen. En je mag het dan nog steeds boekenkast ideeën blijven noemen: achter de planken en in de kastjes kun je nog altijd boeken kwijt. Ook erg handig om veel andere spulletjes in op te kunnen slaan.

De eclectische variant

zicht vanuit woonkamer homify
homify

zicht vanuit woonkamer

homify

Misschien zat je er al wel een beetje op te wachten, maar ook met boekenkast ideeën kom je snel genoeg een eclectische variant tegen. Neem nou dit exemplaar: in de basis is het een vrij traditionele boekenkast, maar er is een ontzettend leuke twist aangebracht in de vorm van een soort Y-vormig motief. Dit maakt van een dergelijke boekenkast ook gelijk een hele leuke eye catcher in je woonkamer. De vlakjes die de letter vormen zijn voor boeken niet zo geschikt, maar voor andere leuke accessoires wel! Zou jij het geheel nog wel wat kleuriger willen zien? Verf dan de vlakjes aan de binnenkant in één of meer opvallende kleuren.

Een zeer artistieke boekenkast

Als je een waar kunstwerk in huis wilt gaan halen, dan moet je deze zeer artistieke boekenkast gaan nemen. Wat een fantastisch exemplaar! De boekenkast ideeën zijn in dit geval te herleiden naar bakstenen. De ontwerper heeft het idee gehad om dit op te bouwen uit ‘bricks’. Kun jij die er ook in zien? Het ziet er vast heel erg leuk uit als jij deze kast helemaal vol hebt gestopt met je meest favoriete boeken. En ook voor andere doeleinden lijkt deze kast ons zeer geschikt.

Boekenkast als centerpiece

Jaren 30 woonhuis homify Moderne woonkamers
homify

Jaren 30 woonhuis

homify

Wat is het centerpiece in jouw woonkamer? Als het op boekenkast ideeën aan gaat komen dan kunnen we je zeer zeker adviseren om een boekenkast als zodanig te gebruiken. In deze schitterende jaren ’30 woning past dat ook heel goed bij de wat meer klassieke uitstraling. Toch is het hier ook op een hele leuke eclectische manier aangepakt door wat moderne elementen toe te voegen. En het is ook gelijk een hele manier om de tv te ‘verstoppen’. Je doet de deuren open als je tv wilt gaan kijken en zodra je daar klaar mee bent sluit je ze weer. En in dit geval heeft de imposante dvd-collectie een plekje gekregen!

Nisjes

Heb jij er niet zoveel zin in om zo’n gigantische boekenkast te gaan plaatsen maar wil je toch wel wat boeken in de kamer? Gebruik dan een fraai nisje zoals op de foto voor je boekenkast ideeën! Het ziet er heel erg leuk uit om daar gewoon een paar kleine plankjes op te hangen waar je wat leuke boeken op plaatst. En heb je nog wat extra inspiratie nodig voor een fraai eclectisch interieur? Dan moet je deze foto zeker weten even onthouden!

Lange boekenplanken

Boekenkast met zwevende planken homify Industriële woonkamers
homify

Boekenkast met zwevende planken

homify

Naast de kleine plankjes voor boeken die je net hebt kunnen zien, is het ook een heel erg leuk idee om lange boekenplanken op te hangen. Hier is dat bij de keuken gesitueerd. Bij de IKEA kun je bijvoorbeeld van die fraaie zwevende planken halen en daar plaats je dan wat boeken en andere leuke accessoires op. Let er wel even op dat een dergelijke plank zo aan de muur bevestigd wordt dat die ook daadwerkelijk het gewicht van zware boeken aan kan. Het zou zonde zijn als die binnen de kortst mogelijke keren op de grond ligt.

Een echte bibliotheek

Diverse kasten in opdracht voor particulieren Firma 400 Studeerkamer/kantoorKasten & planken
Firma 400

Diverse kasten in opdracht voor particulieren

Firma 400

We hadden je diverse stijlen beloofd en sluiten daarom ons overzicht met boekenkast ideeën af met een echte bibliotheek. Gewoon zo’n lekker klassiek exemplaar waar je als ware boekenliefhebber misschien altijd al wel van gedroomd hebt. Richt een gedeelte van de woonkamer als zodanig in of wellicht is er nog wel een slaapkamer over die als zodanig dienst kan doen. Uiteraard is het ook ideaal om zoiets te combineren met een werk- of studeerkamer. En hoe fijn is het om daar te kunnen werken? We hopen dat je deze leuke boekenkast ideeën werkelijkheid kunt gaan maken!

Heb jij een boekenkast in de kamer? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!