Een spannende eclectische villa | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een spannende eclectische villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van FAARQ - Facundo Arana Arquitecto & asoc. Modern
Loading admin actions …

Villa’s zijn altijd leuk om te bekijken. Zeker als jijzelf wat kleiner behuisd bent, dan is het altijd leuk om lekker weg te dromen bij een groot huis. Het project wat we je nu gaan presenteren is echt een geval om van te gaan watertanden. Het ontwerp van de Argentijnse architect Facundo Arana heeft een spannend en eclectisch geheel opgeleverd. Erg moeilijk is het om je vinger goed op de stijl te kunnen leggen. We laten jou dan ook graag meebepalen wat dit precies voor stijl is!

Geheimzinnige uitstraling

Bij het benaderen van deze woning valt direct de enigszins geheimzinnige uitstraling op. Het geheel lijkt wel een beetje op een bunker, maar de mooie stenen wand geeft ook een wat landelijk gevoel aan het geheel. Juist die spanning die dit huis oproept maakt het al zo ontzettend interessant. Wat is er achter de poortdeur en achter die muren allemaal te vinden?

Binnenplaats met patio

De entree die je net zag, leidt naar deze bijzonder fraaie binnenplaats waar zich een soort patio bevindt. Erg fijn is de buitenkeuken die hier gesitueerd is. Op deze mooie plek kan heerlijk ontspannen en beschut genoten worden van het buitenleven. De combinatie van beton en hout zorgt voor een bijzondere eclectische entourage. Maar het is nog maar een voorproefje van wat ons nog meer te wachten staat!

Nog meer buitenleven

De patio is niet de enige plek waar van het buitenleven genoten kan worden, ook de achtertuin is een heerlijke ontspannen plaats om te verblijven. Lekker zwemmen in het zwembad of onderuitgezakt genieten op een van de prachtige ligstoelen. En ook hier valt direct weer de bijzondere combinatie van hout en beton op.

Unieke leefruimte

De leefruimte, die bestaat uit een gecombineerde woonkamer, eetkamer en keuken, mag gerust uniek genoemd worden. Heel bijzonder is dat er niet voor gekozen is om het ruwe beton verder af te werken. Alleen ter hoogte van de keuken is een klein verlaagd plafond met geïntegreerde spotjes aangebracht. De keuken zelf is vrij bescheiden qua afmeting en past wat dat betreft goed bij de rest van de ruimte die ook opvalt door een intiem grondplan.

Uitzicht

Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht op de tuin en op het grote zwembad. Heel bijzonder is ook dat de schuifdeuren in een hoek geplaatst zijn. Op die manier is het mogelijk om de gehele zithoek een eenheid te maken met de veranda. Ideaal als de bewoners een feestje willen geven.

Doorkijkjes

Het huis levert schitterende doorkijkjes op en zorgt zelfs als je binnen bent voor nog meer vraagtekens. Door heel erg te spelen met het concept van binnen en buiten heeft de architect een unieke sfeer en ook een hele aparte stijl weten te creëren. De gehanteerde stijl kent heel veel inspiratie: moderne elementen, landelijke inspiratie, minimalistische trekjes en verwijzingen naar de Scandinavische stijl.

Kunstzinnige trap

Dat de trap een kunstzinnige uitstraling heeft, kan ook bijna niet anders in dit huis. Het is een mooi centraal punt in het huis geworden en is absoluut geen standaardtrap. Vooral de natuurstenen traptreden zijn erg bijzonder om te zien. En in combinatie met het donkere hout krijgt het geheel ook een bijzonder koloniaal tintje.

Schoonheid in het donker

Als de zon eenmaal ondergegaan is, krijg je een fantastisch beeld van dit huis. De uitgebalanceerde verlichting laat de schoonheid extra goed zien. Wat een prachtig huis! Een villa om verliefd op te worden en misschien wel een inspiratiebron om te gebruiken voor jouw nieuwbouwproject. En heb je trouwens al kunnen ontdekken wat voor stijl dit nou precies is?

De schoonheid van ruw beton is hier prachtig te zien. Is jouw interesse gewekt en kun je niet wachten om een vergelijkbaar project te bekijken? Kijk dan ook hier eens!

De vraag is wat voor stijl dit nou precies is. Weet jij het misschien?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!