Een ontzettend gezellig huis voor een familie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een ontzettend gezellig huis voor een familie

Johan van Dijk Johan van Dijk
Bertus residency Moderne woonkamers van Diego Alonso designs Modern
Loading admin actions …

Amsterdam is de grootste stad van Nederland als je kijkt naar het aantal inwoners. En er is dan ook geen plek te bedenken waar zo ontzettend veel verscheidenheid is in woningen: van royale grachtenpanden in de prachtige historische binnenstad tot grote flatgebouwen in de buitenwijken. Het project dat we gaan bekijken is geen grachtenpand en ook geen flat, maar ‘gewoon’ een eengezinswoning in Amsterdam. Maar dat maakt het zeker niet minder interessant! In opdracht van de huidige bewoners zijn de interieurarchitecten van Diego Alonso Designs aan de slag geweest om hier een ontzettend gezellig huis voor een familie van te maken.

Eclectische keuken

Bertus residency Moderne keukens van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Landelijke stijl, Mediteraanse accenten en wat industriële elementen zijn de basis voor een zeer mooie eclectische keuken geworden. Voeg daar nog eens een prachtige grote schuifdeur aan toe en het geheel is compleet! Gezellig ziet het er zeker uit. Bijzonder is vooral het betonnen aanrechtblad. In combinatie met de glanzende witte tegeltjes achter het aanrecht zorgt dat voor het industriële tintje. De tegels op de vloer daarentegen brengen wat Zuid-Europese invloeden aan en zorgen voor het Mediteraanse gevoel. En de keukenkastjes zijn dan weer uitgesproken landelijk. Een prachtige combinatie!

Leefruimte

Bertus residency Moderne woonkamers van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

De woonkamer, eetkamer en keuken vormen een geheel. En je ziet nu dat de schuifdeuren net zo groot zijn als de kamer zelf. Ideaal om in de zomer van de leefruimte en de tuin een grote eenheid te kunnen maken. Het eclectische gevoel ademt ook vanuit dit perspectief overal uit. Krijg je ook een klein beetje het gevoel van een loft als je deze foto bekijkt?

Gezelligheid

Bertus residency Moderne woonkamers van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Voordat we boven gaan kijken, nemen we nog een keer de woonkamer onder de loep. Gezelligheid is het sleutelwoord en de piano kan als decoratief element en als muziekinstrument de gezelligheid alleen maar verhogen. De voetbal op de grond verraad dat hier inderdaad kinderen wonen. Wat moet het heerlijk zijn om in een grote stad toch zo huiselijk op te kunnen groeien. Let ook even op de draagbalk die midden in de ruimte staat. Constructief waarschijnlijk niet zo noodzakelijk, maar wel een hele grote sfeermaker!

Naar boven

Bertus residency Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

De overloop op de eerste verdieping laat ook de trap naar de zolder zien. Een mooie bijkomstigheid dat de zolder via een vaste trap te bereiken is! Dit type huis is in Nederland veel te vinden en kan wat dat betreft een ‘standaard’ eengezinswoning worden genoemd. Maar door het mooie ontwerp van het interieur is een uniek huis ontstaan. Ook de trappen zijn namelijk aan een opknapbeurt onderworpen en vormen daardoor een mooie eenheid met de zeer aangename donkere houten vloer. Een leuke lamp, een mooie kast en wat kunstwerken aan de muur maken de ruimte helemaal af.

Slaapkamer

Bertus residency Moderne slaapkamers van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

De grote slaapkamer van het huis is ook weer zo’n ruimte die met zeer veel zorg is ingericht. Kijk maar naar de vloer: als je niet beter zou weten dan zou je haast denken dat dit een originele vloer is! Zo zie je maar weer wat voor leuke effecten je met laminaat kunt bereiken. De slaapkamer kan verder ook heel goed multifunctioneel gebruikt worden. Ontspannen op bed je even terugtrekken en lekker tv kijken of juist even inspannen in de kleine fitnesshoek.

Badkamer

Bertus residency Moderne badkamers van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

In de badkamer komt het zelfde soort tegeltjes terug als die we eerder al op de keukenvloer tegen zijn gekomen. Hier zijn ze alleen groen in plaats van blauw. Het brengt het Mediterraanse tintje weer terug. Verder heeft de badkamer een redelijk moderne uitstraling gekregen. En het mooie grote raam zorgt hier voor een heerlijk ruimtelijk effect. Een mooie bijkomstigheid!

Gezelligheid alom in dit huis. Ideaal voor een gezin om in zo’n gezellige omgeving te kunnen wonen. Benieuwd geworden naar meer knusse familiehuizen? Dit project is daar ook zo’n schitterend voorbeeld van.

Een ideaal familiehuis of niet? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!