Een uitbouw van glas en staal: zo mooi kan het zijn! 7 schitterende voorbeelden | homify

Een uitbouw van glas en staal: zo mooi kan het zijn! 7 schitterende voorbeelden

Johan van Dijk Johan van Dijk
GLAZEN AANBOUW MET 'INDUSTRIAL LOOK' Industriële serres van ID-Architectuur Industrieel
Loading admin actions …

Als je nou een beetje een gebrek aan ruimte in huis hebt, dan zijn er heel wat opties te bedenken om de leefruimte die je tot je beschikking hebt te vergroten. Verhuizen naar een groter huis bijvoorbeeld, maar vaak zijn er ook meer dan voldoende mogelijkheden om je huidige woning groter te maken. Zeker als je in de tuin nog wel de nodige ruimte over hebt, dan kun je een fraaie uitbouw overwegen. En deze keer willen we je graag laten zien hoe mooi een uitbouw van glas en staal kan zijn. We hebben de mooiste exemplaren van diverse aannemers uit binnen- en buitenland voor je op een rijtje gezet.

Eclectische inspiratie

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_03 Moderne huizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_03

HOYT architecten

Bij een uitbouw van staal en glas denk je misschien wel gelijk aan een moderne woning, maar we vallen gelijk met de deur in huis door je prachtige eclectische inspiratie te laten zien. Wat zien we eigenlijk op de foto? Dit is een fraai laat 19e-eeuws herenhuis in Den Haag dat op zeer bijzondere wijze van een hele moderne aanbouw is voorzien. Hiermee is de ruimte in het huis heel erg vergroot en is door de toepassing van al het glas ook de lichtinval heel erg verbeterd. En vind je ook niet dat oud en nieuw het hier fantastisch doen?

Lekker modern

De eerste uitbouw van glas en staal was modern, maar het huis was natuurlijk een oud exemplaar. Hier is het anders, je ziet hier namelijk een nieuwbouwwoning waar een lekkere moderne uitbreiding bij is geplaatst. Of kunnen we dit misschien beter minimalistisch noemen? Een dergelijke uitbreiding mag namelijk gerust zo genoemd worden! Bij dit huis heeft het er in ieder geval voor gezorgd dat de woning op zeer fraaie wijze is uitgebreid en vooral het oppervlakte van de woonkamer flink is vergroot. En uiteraard met een zeer stijlvol resultaat.

Een grote uitbouw

Een grote uitbouw behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. In het geval van deze woning zijn er op die manier zelfs meerdere nieuwe ruimtes ontstaan. En ook hier is het weer zo dat de uitbouw van staal en glas weer een prachtig meesterwerkje is om naar te kijken. Door de toepassing van veel zink heeft het geheel naast een flinke portie moderne inspiratie ook iets uitgesproken rustieks gekregen. En dat is vooral ook erg leuk als je na het aanbrengen van een uitbouw met de tuin aan de slag gaat: die kan in dezelfde eclectische lijn doorgezet worden.

Engelse stijl

Winchmore Hill, London Moderne ramen & deuren van Maxlight Modern
Maxlight

Winchmore Hill, London

Maxlight

We kunnen je niet over een uitbouw van glas en staal vertellen zonder even aan de andere kant van de Noordzee te kijken. Laten we het maar de Engelse stijl noemen! Veel Britse huizen zijn namelijk van oorsprong relatief klein en daarom zijn heel veel van die traditionele huizen voorzien van een fraaie uitbouw. We zouden daar met gemak de nodige artikelen aan kunnen weiden! Hier zie je dat de uitbouw ook hier een fraai eclectisch geheel is geworden: rustieke en moderne elementen sluiten op bijzondere wijze aan op het oorspronkelijke huis.

Een grote serre

Solarlux serre Moderne woonkamers van Solarlux Modern
Solarlux

Solarlux serre

Solarlux

Een uitbouw van staal en glas kan vele verschillende verschijningsvormen aannemen, maar een echte serre hebben we, afgezien van de glazen kubus op de eerste foto, nog niet gezien. Deze grote serre is ook vooral in de schemering zo mooi om te zien. Juist nu zie je hoe geweldig het woonoppervlakte in dit huis is vergroot. En uiteraard zorgt het overdag voor een heerlijke lichtinval. Is het mooi zomerweer? Dan schuif je de deuren gewoon helemaal open en zijn tuin en woonkamer een fraai geheel geworden. Heerlijk om daar van te gaan genieten.

Nog een eclectisch voorbeeld

GLAZEN AANBOUW MET 'INDUSTRIAL LOOK' Industriële serres van ID-Architectuur Industrieel IJzer / Staal
ID-Architectuur

GLAZEN AANBOUW MET 'INDUSTRIAL LOOK'

ID-Architectuur

De eclectische voorbeelden op het gebied van een uitbouw met staal en glas blijven maar komen. We moeten je daarmee natuurlijk ook op beste ideeën brengen en dat lukt vast wel met dit mooie huis. Deze uitbouw is tot stand gekomen bij een herenhuis uit 1902 en daarbij is ook heel bewust gekozen voor een stijlbreuk met het oude gedeelte van het huis. De uitbouw heeft een fraaie industriële touch meegekregen en in combinatie met de prachtige oude bakstenen van het huis geeft dit een zeer fraai beeld. In de zomer kun je er een open geheel van gaan maken en in de winter is het juist de plek om lekker bij de kachel te gaan zitten.

Een kleurrijk geheel

Heb je een beetje de juiste inspiratie op kunnen doen? We sluiten met een leuk kleurrijk geheel af om je nog even verder op het juiste been te zetten. Na de vele eclectische voorbeelden kun je hier vooral zien hoe mooi het is als het huis en de uitbouw van staal en glas in een fraai geheel doorlopen. Hoe leuk is het dat de rode kleur van de baksteen in het dak en de deuren van de uitbouw weer terugkomt? Het lijkt op deze manier voor elkaar gemaakt. En we hopen dat jij natuurlijk nu wat leuks met al die voorbeelden kunt gaan doen. Blijf ook gerust nog even verder rondneuzen voor meer leuke ideeën.

Welk voorbeeld is jouw favoriet? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!