Zet je deurpost in het zonnetje: 7 briljante ideeën

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zet je deurpost in het zonnetje: 7 briljante ideeën

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Sedumdaken en verticaal groen:   door Stam Hoveniers,
Loading admin actions …

Er zijn ontelbaar veel manieren om bepaalde elementen in je interieur uit te lichten. In dit Ideabook willen we je graag laten zien wat voor mogelijkheden er zijn wanneer het aankomt op je deurpost. De deurpost is hoogstwaarschijnlijk niet één van de elementen die in je hoofd op komt wanneer je aan de slag gaat met wat aanpassingen in je interieur, maar het zal je verrassen hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn om er een echte  eyecatcher van te maken! 

In dit artikel hebben we dan ook een paar inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het toepassen van een flinke lading horizontale planken? Het ophangen van fotolijsten behoort ook tot één van de vele mogelijkheden. We hopen dat dit Ideabook je een eindje op weg kan helpen! 

Kijk je met ons mee? 

Ingesloten met planken

Je deurpost omringen met planken is een leuke manier om zowel je wand als je deuropening op te laten vallen. Het mooiste effect creëer je door de planken van het plafond tot aan de grond door te laten lopen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Je kunt de planken indelen met van alles en nog wat: van boeken tot kunst, sfeerverlichting en andere persoonlijke accessoires, alles is mogelijk! 

Past een wand vol boeken perfect in jouw woning? Neem dan ook nog even een kijkje in dit Ideabook waar we een aantal leuke ideeën voor een thuisbibliotheek met je delen! 

Een opvallend element of headboard

prachtige entree van monumentaal landhuis:  Gang en hal door choc studio interieur,
choc studio interieur

prachtige entree van monumentaal landhuis

choc studio interieur

We komen het vaak genoeg tegen op inspirerende foto's, maar toch is dit iets waar je minder snel aan denkt wanneer het aankomt op je eigen deurpost: het toevoegen van opvallende decoratieve elementen. Waar je zoal aan kunt denken? Een mooie (imitatie) schedel, een opvallende klok of bijvoorbeeld een inspirerende slogan. De mogelijkheden zijn ook hier weer eindeloos. Bedenk van tevoren goed wat mooi past bij de rest van je interieur, zodat het niet raar lijkt. Is de rest van de muur rondom je deurpost rustig? Dan kun je hier flink uitpakken! 

Naast een verticale tuin

Groene wand bij entree kantoorpand:  Kantoren & winkels door Stam Hoveniers,
Stam Hoveniers

Groene wand bij entree kantoorpand

Stam Hoveniers

Het realiseren van een verticale tuin is eigenlijk mogelijk op bijna iedere wand. Het grote voordeel van een opvallend element als dit is namelijk dat je passend kunt maken voor je eigen woning. Het creëren van een verticale tuin is best eenvoudig, en je hebt er vrij weinig voor nodig. Zo kom je met wat schroeven, oude pallets, planten en zwart plastic al een heel eind. Online zijn heel wat ideeën te vinden hoe je dit op verschillende manieren kunt uitvoeren. Laat je dit liever over aan een professional? Ook geen probleem natuurlijk! Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Wanneer je kiest om een opvallende muur als deze, in de buurt van je deurpost toe te passen zal de wand in een handomdraai wat hoofden doen draaien. Je kunt er zelfs voor kiezen om de deurpost door je verticale tuin te laten omringen! Zie jij dit al voor je in jouw woning? 

Haken en kapstokken

Vakantiehuis Schiermonnikoog:  Gang en hal door Binnenvorm,
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Kies ook eens voor opvallende kledinghaken of kapstokken rondom je deurpost! Dit hoeft helemaal niet saai te zijn! Je kunt er voor kiezen om ze rondom je deurpost op te hangen, bijvoorbeeld in een kleine hal of slaapkamer, maar je kunt ze ook juist op je deur zelf bevestigen! Ook ideaal voor in de badkamer! Wanneer je voor een opvallend design kiest maakt het van je deur een echte eyecatcher, ook wanneer er geen jassen of andere kledingstukken aan hangen! 

Een contrasterende kleur

Een andere manier om je deurpost uit te lichten is door gebruik te maken van contrast. Zoals we hierboven zagen kun je contrast op verschillende manieren terug laten komen. Denk ook eens na over het kiezen voor een opvallende, contrasterende kleur. Heeft jouw woning bijvoorbeeld veel lichte kleuren? Kies dan eens voor een donkere vloer en een deurpost in dezelfde kleurtint. De vloer en de deurpost zullen goed bij elkaar passen en in contrast met je lichte wanden geeft dit diepte aan je interieur. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om enkel de deurpost in een afwijkende kleur te verven, daardoor valt hij nog meer op! 

Zijn opvallende kleuren niet je ding? Houd het dan gewoon bij donkere of lichtere materialen. Te denken valt bijvoorbeeld aan staal, hout, glas of kunststof. 

Stapels tijdschriften

Een manier die wellicht iets meer tijd kost om te creëren, maar die zeker niet minder leuk is: het opstapelen van je favoriete tijdschriften naast je deurpost! Leg de mooiste cover bovenaan, omdat deze vanzelfsprekend het meest gezien wordt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om ze op datum te sorteren. Het ziet er niet alleen leuk uit, een archief aan magazines is ook altijd leuk om nog eens door te lezen! 

Niet in het bezit van zoveel magazines? Vraag vrienden en familie om je te helpen sparen! Misschien hebben ze zelfs nog wel wat tijdschriften over. 

Met behulp van fotolijsten

Wanneer je kiest voor lijsten aan de muur zorg je al gauw dat hier de aandacht naar toe gaat. Wil jij je deurpost op een creatieve en persoonlijke manier uit lichten? Maak dan eens gebruik van een aantal lijsten! Je kunt kiezen voor een echte foto collage door te gaan voor meerdere lijsten van verschillende formaten, maar je zou ook kunnen gaan voor enkele grote exemplaren. Dit is deels ook afhankelijk van je persoonlijke smaak. Vul de lijsten bijvoorbeeld met artwork van een bekende fotograaf of kunstenaar! Wil je liever je eigen herinneringen tentoonstellen? Ga dan juist voor persoonlijke (zwart/wit) foto's in de vorm van een collage. Ook een leuke ijsbreker wanneer je visite over de vloer hebt! 

Bij deze zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen! Wil je graag nog even verder kijken? Dan raden we je zeker aan om nog even langs deze foto's te scrollen. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak kun je gebruik maken van het filter. Veel kijkplezier! 

Welk idee heeft jouw voorkeur? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!