De meest slimme keukenoplossingen op een rij!

Johan van Dijk Johan van Dijk
DanKuchen keukenimpressies, DanKüchen Studio Hengelo DanKüchen Studio Hengelo Moderne keukens
Loading admin actions …

De keuken op een handige en ook leuke manier inrichten valt nog niet altijd mee. Maar gelukkig staan we bij homify altijd klaar om jou wat verder op weg te helpen. Zo hebben we in dit geval de meest slimme keukenoplossingen voor je op een rij gezet. En daar zitten ongetwijfeld wel wat tips tussen die jij perfect kunt gebruiken. Of je nou een kleine keuken hebt of juist een hele grote: vrijwel elke keuken kan net wat efficiënter ingericht worden. Op die manier kun jij je culinaire kunsten nog aangenamer uit gaan leven! Laten we snel eens gaan kijken wat je allemaal kunt gaan doen.

Stijl en sfeer

Keuken achterwand "Magnolia" op Pimp Superior materiaal homify Moderne keukens

In dit artikel willen we het voornamelijk met je over slimme keukenoplossingen hebben, maar een beetje inspiratie op het gebied van stijl en sfeer is natuurlijk nooit weg. Neem nou deze prachtige achterwand in de keuken. Zoiets wil je toch gewoon hebben? Wat een prachtig idee om op het op deze manier te doen. Eens heel iets anders dan altijd maar weer die tegeltjes. En als je verder even goed kijkt, dan kun je hier ook al een paar slimme keukenoplossingen vinden. Dit kleine aanrecht is namelijk heel efficiënt en praktisch ingedeeld. Vooral de wat smallere gootsteen is een uitkomst voor het wat kleinere aanrecht.

Leuke knijpers

Ben je al een tijdje op zoek naar leuke en originele hangers voor de handdoeken en theedoeken in de keuken? Deze ontzettend leuke knijpers zijn natuurlijk uitermate grappig om aan te brengen. En ook al heeft het niet zo heel veel met slimme keukenoplossingen te maken: ze zijn ook ontzettend leuk om in de gang als kapstok toe te passen. Hoe grappig is het als jij en je gasten jassen op kunnen hangen aan zo’n grappige uit de kluiten gewassen wasknijper!

Plankjes aan de muur

Iedereen met een wat kleinere keuken herkent het probleem wel: een chronisch ruimtegebrek. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer waar je met al je borden, bestek, pannen en al die andere keukenspullen naartoe moet. Maar soms zijn de slimme keukenoplossingen simpeler dan je denkt. Gewoon een paar simpele plankjes aan de muur kunnen namelijk voor heel wat extra ruimte gaan zorgen. En zoals je ziet hoeft dat vaak helemaal niet ten koste te gaan van de ruimte op je aanrecht. Wel is het zo dat er op deze plek boven geen kastje te vinden is. Heb je dat liever wel? Zorg dan dat er een extra kastje komt!

Alles praktisch ingedeeld

Slimme keukenoplossingen kan ook zeker betekenen dat je gewoon eens aan de slag gaat om je keuken efficiënter in te delen. Als alles praktisch ingedeeld is, dan zorgt dat er zeker voor dat je veel fijner kunt koken. En dat bestaat ook vaak uit gewoon domweg opruimen. Heb je al die spullen in de lades en in je keukenkastjes wel echt nodig? Stop alles wat je niet nodig hebt gewoon in een doos. En alles wat je wel wilt gebruiken berg je netjes weer op. Maak ondertussen ook de boel even goed schoon, dan heb je nog meer eer van je werk. En heb je nog ergens een verloren hoekje tussen de keukenkastjes? Gebruik die plek gewoon voor het opbergen van je snijplanken en dergelijke.

Je servies leuk opbergen

We lieten je zostraks al zien dat je een extra plank op kunt hangen om er voor te zorgen dat je wat meer ruimte hebt om spullen op te kunnen bergen. Maar als jij een plank een beetje saai vindt, dan is het een uitstekend idee om op het op deze manier te doen! Een plank met gaten en daarin stokjes: wat een uitkomst! Het handige is dat je alles precies op maat kunt maken. En het ziet er uiteraard ook heel erg mooi uit.

Een leuk rekje

Net als je denkt dat je alle leuke opbergmogelijkheden al hebt gezien, komt er toch weer wat nieuws voorbij. En dit voorbeeld gaat wat ons betreft dan ook zeker door voor een van de meest slimme keukenoplossingen. Dit leuke rekje wil je toch gewoon direct in huis gaan halen? Het is decoratief en praktisch tegelijk! Let ook zeker even op het leuke lampje: dat maakt het geheel helemaal af. Trouwens, als je wat meer over verlichting in de keuken wilt weten, dan kunnen we je ook daarbij helpen.

Kleine keukens

De handige keukenoplossingen die we hebben uitgezocht zijn bij uitstek geschikt om voor kleine keukens te gebruiken. We laten je hier zo’n kleine, maar zeer sfeervolle keuken zien. De interieurontwerper die hier aan de slag is geweest, heeft zijn werk zeker goed gedaan. Wat hier vooral zo goed is bedacht, is dat het aanrecht aan de linkerkant wat smaller is uitgevoerd. Zo heb je toch extra werk- en opbergruimte zonder dat de keuken al te klein wordt. Een fantastisch idee en het ziet er ook nog eens geweldig uit. Wat wil een mens nog meer?

Heb jij een leuke tip om toe te voegen? We lezen het hieronder graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine